Gå til innhold

Her er Intels nye topprosessor - Haswell


Anbefalte innlegg

Hvis du leser hva AnandTech sier så skriver han: "Ytelsesøkningen sammenlignet med Ivy bridge er avhengig av arbeidslast, men gjennomsnittlig ser man alt fra enkelt siffer til rett under 20%. De så gode resultater i FP (floating point) tunge applikasjoner og kompilatorer".

 

og

 

"Hvis du oppgraderer fra Sandy Bridge man du vente å se i gjennomsnitt rundet 20%, og hvis du kommer fra en eldre plattform som for eksempel Nehalem kan du regne med å se nærmere 40% forbedring på samme klokkefrekvens".

 

Opptil 40% bedre enn nehalem?`Da blir det endelig oppgradering på meg :D bye bye gamle 950 :p

 

Digg at nVidia hostet opp 780 samtidig!

Endret av MrLee
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er R-modellen som har den beste integrerte grafikken, men den finner jeg ikke i Norge så langt.

 

Det kommer også U-modeller med den nye GT3-grafikken. - Det ser ut som Intel må ha onchip-minne for å få til denne ytelsesøkningen, og ikke kan bruke systemminne - så antagelig blir alle disse BGA.

Lenke til kommentar

Er det konkrete planer for 6+ kjerner for Haswell?

En annen ting: Nå koster Ivy/Sandy Bridge 6-kjerneren 4000 kroner, vil Intel fortsete å selge denne så lenge det ikke er noen 6-kjerner på Haswell og vil prisen komme til å falle?

Intel prioriterer å lansere de minste versjonene av prosessorarkitekturene sine først siden det er der de har reell konkurranse.

Ivy-Bridge-E kommer om noen få måneder, og vil nok bli de kraftigste CPUene i et års tid. Det er ganske interessant å se at "gamle" i7-3930K er raskere enn i7-4770K på det aller meste utenom spill(dvs. de fleste spill). 6- og 8-kjerner blir også langt mer spennende når effektforbruket blir redusert.

Lenke til kommentar

Iris Pro 5200 har et par fordeler som kunne vært nyttige for entusiaster, selv for de som bruker vanlig skjermkort i tillegg:

 

- 30-50 % raskere Intel QuickSync for videokomprimering osv.

- 128 edram som fungerer som L4 cache både for GPU og CPU, dvs. ALT kan i prinsippet gå raskere.

 

Anand mener Intel egentlig har dretet seg litt ut her ved å ikke tilby Iris Pro i en sokkelutgave, og jeg må si meg enig. Jeg må innrømme at jeg heller ikke skjønner hva som er poenget med å fjerne støtten for VT-d og andre funksjoner for forbedret virtualisering og stabilitet fra K-prosessorene. Det er vel ingen som tjener på slik markedssegmentering.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Men overklokker man dritten, så blir den evig varm virker det som. DET suger! Varmere enn 3770k :S

 

Kjem jo an på kjølinga sitter sjøl med AMD firekjerners med TDP på 125W og skjermkort + HL på samme loop med vannkjøling. Klarer fint å få +500MHz fra CPU og +260MHz frå NB og HT linken. Dette drar naturlegvis latterlig masse strøm, men sidan intel CPU-en har 85 watt TDP tipper eg at eg kunne fått langt meir ut av den. Skjermkortet mitt produserer og 250-300W med load so samla TDP på loopen er ganske høg.

Lenke til kommentar
Det er ingen vits i å gi dekstop modeller bra integrert grafikk i det hele tatt. Jeg ønsker ikke å betale mange hundre kroner ekstra for å ha en grafikkløsning jeg ikke bruker. i 99.99% av desktop prosessorkjøp så blir det også lagt ved et eksternt grafikkort.
Fordelen ved at det er en ok integrert grafikkløsning i alle prosessorer er at det totale antallet pc-spill kjøpere øker betraktelig.Jeg tror ikke at forskjellen i pris er så forskjellig.

 

Dette er jo litt korttenkt av Refsa ja. Du sparer jo t.d. ganske mykje strøm dersom dei får på plass svitsjing til det dedikerte kortet når det trengst. Eit dedikert kort drar jo gjerne 200 - 300 Watt til sammenligning (antatt ut frå CPU TDP som inkluderer on-chip GPU TDP) drar Intel kortet sikkert < 10 Watt. Å bruke 10 W med strøm på å sjå film er langt meir interesant enn å bruke 50-100 W frå eit skjermkort som køyrer på tomgang. Tilsvarande har det nokk og støy relaterte fordeler. Vertfall med eit nyare skjermkort som nermast skrur seg av når det ikkje er i bruk.

Lenke til kommentar

Må innrømme at jeg ikke er helt up to speed på CPU fronten. Kommer det noen uten innebygget GPU? Er vel fortsatt mange entusiaster som har eget eller egne skjermkort..? Får man noe nytte av on-board GPU'en om man bruker separat skjermkort?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...