Gå til innhold

15 år med PC-grafikk


Anbefalte innlegg

Porsche Unleashed var så vidt jeg husker også et jævlig bra spill. Selv om det bare handlet om Porsche så hadde man en del muligheter der jeg ikke tror vi har sett i noe senere Need For Speed spill, som f.eks muligheten til å eie masse biler inkludert veteranbiler, delta i veteranløp, kjøpe, selge, oppgradere biler osv. og se dem stige i verdi over årenes løp. Man kunne bytte deler på alle bilene sine osv. det var virkelig et kult og åpent spill. Helt forskjellig ifra de scriptede film-aktige spillene som er sluppet de siste årene. Jeg savner den åpne-verden følelsen i PC spill, og jeg tror veldig mange føler det på samme måte. Tror det er derfor spill som f.eks Minecraft er så populære.

NFS Porche Unleashed var knall, men det var ikke spesielt åpent utover garasjen og custom races. Løpene var rimelig rett frem utover noen snarveier og jorder. Snarveien var ikke spesielt lure å ta heller erfarte jeg, det var da spillet hadde størst tendens til å kræsje :p

 

Syns egentlig NFS Underground 2 løste dette ganske elegant, men hadde ikke skadet med litt mindre arcade-følelse nei.

Endret av Occi
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er i beste fall en sannhet med modifikasjoner. Spillmotoren som blir brukt i dag har kanskje sitt opphav i id tech 3, men er absolutt en egen spillmotor, det har den vært siden CoD2.

 

Jeg sa ikke det var samme motor men en modifisert versjon. Det at de kjøper lisens på Q3 motoren, oppgraderer den og gjør den properitær blir til en "egen" motor ja.

Endret av fenele
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Need For Speed Underground 2 er fortsatt legendarisk, det er første bilspillet jeg spilte med Free Roam (altså å kjøre fritt rundt i byen Bayview uten hindringer), man kunne velge alt fra farge til spoiler på bilen sin, slik at det ble ens helt egen bil. Spillet hadde en fantastisk nattestemning, onlinemodus og hadde i tillegg en haug med ulike racing modes.

 

 

kevh29.jpg

Endret av SamurayJack
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Synes hardware.no klarte det ganske bra med å avgrense artikkelen uten å gå helt av skaftet med å nevne alle typer skjermkort. Det var en del som ble utelatt, som du nevner Kyro serien, samt en kunne nevnt noe på generasjon "null" (Nvidia NV1 (Diamond Edge 3D), Creative 3D Blaster, Paradise Tasmania 3D) og første generasjon 3D kort (tenker her Rendition Verite, Matrox Mystique, 3DFX Voodoo Graphics, Riva TNT, S3 Virge, ATI Rage II/Pro, PowerVR PCX1/PCX2). Listen kan bli lang, og da synes jeg de klarte seg bra :)

 

Teknologien bak Kyro var ganske så annerledes (TBR) enn konkurrentene, og den manglet T&L, alikevel så gjorde den det ganske bra ytelsesmessig...

 

Parhelia var jo et "monster" på papiret som floppet mot Radeon 8500 og GF3 (pris/ytelse) med tanke på den "interessante" avgjørelsen om å ikke ha noen form for HSR.

Endret av ExcaliBuR
Lenke til kommentar

Hva med Need for speed Most Wanted fra 2005? Det var awesome det!!

nfs_most_wanted_s60v2.jpg

Edit: Need for Speed Most Wanted 2012 var tidenes flause. Jeg gleda meg til å lage MINE biler, med mine body-kits, spoilers osv. Men så kan du ikke gjøre en dritt, tragisk

Endret av noctua_nh-d14
Lenke til kommentar

 

Halo var vel først og fremst en konsolltittel. Var det noe penere enn Quake III uansett?

Første gang jeg hørte om Halo var i et PC-gamer blad fra 1997 / 98 om jeg ikke huser helt feil. Det skulle komme til PC og Mac. Tilfeldighetene skulle ha det til at det ikke skjedde før i 2003. Men, ja. Det var penere en Quake III.

Lenke til kommentar

NFS Porche Unleashed var knall, men det var ikke spesielt åpent utover garasjen og custom races. Løpene var rimelig rett frem utover noen snarveier og jorder. Snarveien var ikke spesielt lure å ta heller erfarte jeg, det var da spillet hadde størst tendens til å kræsje :p

 

Jeg husker det hvertfall som det beste NFS spillet. Men nostalgi er vel per definisjon romantisk? Så jeg legger kanskje litt i det selv ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...