Gå til innhold

Slik vil Playstation 4-spill se ut i forhold til PC


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hva slags PC-eksklusive spill er det egentlig man trenger spesielt bra PC til?

Planetside 2.

Ellers er det viktig å ha høy framerate i spill der presisjon er viktig, du handicapper deg selv voldsomt om du spiller BF3 på 40 fps.

 

Altså, ja. Hva er det du ikke forstår? Jeg vet at jeg ikke får sett mer enn 60 FPS siden skjermen ikke kan vise mer, poenget er at jeg kke ønsker lavere.

Du kan fint se mer enn 60 fps selv om skjermen er bare 60Hz, du får derimot ikke se 100% av hver frame om framerate overstiger refreshrate.

Lenke til kommentar

Hva slags PC-eksklusive spill er det egentlig man trenger spesielt bra PC til?

 

Svært få, jeg har til gode å komme over et spill som er verd å spille som ikke kjører fult ut i 1920x1080 på en PC med tokjernerprosessor @ 3 GHz og et grafikkort til 1500 kr.

 

Man får selvsagt spill som sender hva som helst av maskinvare i knestående, men så var det gameplay som ikke innfrir etter mine preferanser. Andre må gjerne få spille slike spill men jeg ser ikke helt vitsen med å spille gimmickspill med middelmådig gameplay som kneler selv et PC-oppsett til 30-50 lapper når man kan har flere titalls spill med god spillbarhet å velge mellom som kjører fult ut på PC-oppsett til 8-12k.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

Jeg hadde ikke SSD i gaming-notebooken de første månedene og syntes det var greit nok inntil jeg fikk et innfall om å kjøpe en SSD likevel. I ettertid synes jeg forbedringen var såppas stor at jeg ikke ser det som et alternativ å ikke ha SSD. Kommer over at grafikkortet er vesentlig svakere enn den stasjonære, men å ikke ha SSD er ikke et alternativ.

 

Det sier vel mer om deg enn om meg, jeg stiller faktisk krav etter snart 3 tiår med datamaskiner og gaming. Hva er elitistisk med 512 GB SSD, ikke akkurat som jeg har løpt og kjøpt meg GTX Titan og 3970X?

 

Jeg er kanskje elitist på noen felter, men skal man godta hva som helst? Du må gjerne få spesifisere hva som er så bisarr. Er det min skyld at andre er tilfeldige og tilnermet likegyldige?

 

Hvis man spiller hver dag er det ganske trasig å ikke ha en SSD og sitte der og se på at lasteindikatoren snegler seg over skjermen og ellers slite med slowdowns fra I/O-operasjoner og lasting i spillets hete. Skal man ikke unne seg noe innenfor de få feltene man driver med og sette alle pengene på bok? Hva er verre med å kjøpe seg en SSD til 3000 kr og ha glede av den i 2 år kontra folk som bruker tilsvarende på en helaften på byen?

 

Som andre har sagt, problemet er ikke at du har en 512 SSD, kos deg med det, problemet er at du rakker ned på og ikke forstår at folk kan være noe fornøyd med mindre. Det finnes faktisk folk som har en bil som kun ett kjøretøy, rakker du ned på de, fordi de ikke har det ypperste innen bil til 1,5 millioner? Jeg har en sykkel, men det er ikke noen glødene interesse for meg, så sykkelen min koster 3000, selv om de som er veldig ivirge har en til 30 000. Noen synes faktisk det e rgøy å bare spille litt en gang i blant som en avveksling, og har ikke penger å bruke på det ypperste innen spilling. De har sikkert ett helt fint liv allikevel.

 

AtW

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du bommer litt her og du er verdens flinkeste til å feiltolke hva jeg mener.

 

Jeg har aldri ment at en uten glødende interesse for sykling skal ha en sykkel til 30k, men stiller meg undrende til at en med glødende interesse etter flere år med mulighet for sparing til sykkel fremdeles stiller med en sykkel til 3k og at han fremdeles bruker svimlende mye tid på sykling selv om utstyret hans hver eneste dag begrenser prestasjonene.

 

Jeg snakker ikke om å kjøpe det ypperste innen spilling og jeg hadde antakelig ikke kjøpt et kostbart oppsett i dag som det er mulig å oppnå god ytelse for en forholdsvis rimelig penge. Så lenge jeg får et fullverdig oppsett for 11-12k har jeg ikke behov for å bruke 40-50k på å ha det beste av det beste. Jeg kunne fint ha gått for et oppsett som Black Refinery - Gamer Edition selv om andre i min omgangskrets går for kospbare oppsett med GTX Titan og 3970x.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

Jeg skjønner ikke hvordan folk har anledning til å hele tiden måtte oppgradere PC'ens hardware for å holde tritt med de siste spillene.

 

Man trenger ikke å hele tiden oppgradere for å holde tritt med de siste spillene, og de som velger å gjøre det for å trekke ut det siste lille har vel økonomien til å gjøre det?

 

AtW

Lenke til kommentar

Jeg har aldri ment at en uten glødende interesse for sykling skal ha en sykkel til 30k, men stiller meg undrende til at en med glødende interesse etter flere år med mulighet for sparing til sykkel fremdeles stiller med en sykkel til 3k og at han fremdeles bruker svimlende mye tid på sykling selv om utstyret hans hver eneste dag begrenser prestasjonene.

 

Du gjentar deg selv. Dette har du allerede sagt gjentatte ganger, og det er utsagn som dette som gjør at du blir beskrevet som elitistisk. Du vet intet om andres inntekt og prioriteringer, og det eneste du oppnår ved å opptre med sjokk og vantro ovenfor de som prioriterer annerledes enn deg er at du fremstår som lite forståelsesfull, i verste fall smålig, nedlatende og ganske ufin. Det er også verdt at om du kun "stiller deg undrende", så burde du vurdere å formulere deg på en noe mindre nedlatende måte. Det er enorm forskjell på "personlig foretrekker jeg noe litt større" og "hvordan er det mulig å klare seg på under 512 GB?", for ikke å snakke om "jeg liker best PS-eksklusiver" kontra "konsollspill er bare crap". Forstår du ikke det?

 

Ellers: Et lite hjertesukk fra meg. Jeg har primært vært konsollspiller siden slutten av åttitallet, delvis grunnet økonomiske prioriteringer, delvis grunnet foretrukket spillsituasjon (sofa og kontroller kontra skrivebord og mus), og delvis på grunn av spillutvalget (spilte heller Secret of Mana enn Myst). Jeg er nå i ferd med å migrere over til PC som hovedspillplattform, siden de to siste skillene er i stor grad i ferd med å viskes ut. Jeg setter også stor pris på en mer åpen plattform (dvs., jeg kan selv velge maskinvare, og Steam lar meg bruke et i utgangspunktet ubegrenset antall maskiner), og for all del, økt ytelse er jo ålreit det og. Jeg hadde også håpt å slippe mye av fanboyismen som dominerer konsollmiljøet. Men heh, det er jo vel så ille på PC. Jeg har en forholdsvis beskjen rigg; en litt tilårskommen Core 2 Quad, sammen med GTX 660 og en 120 GB SSD, og jeg spiller helst med 360-kontrolleren. Jeg har ikke tall på hvor mange nedlatende kommentarer jeg har lest angående dette her, seriøse gamere kan ikke fatte hvordan noen i det hele tatt kan leve med noe så dårlig, for ikke å snakke om å spille med noe så ubrukelig som en håndkontroller. Jeg må jo være tilbakestående!

 

Man blir litt matt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kommer jo litt an på hvilken C2Q du har da, funker jo greit om du har den senere utgaven på 3 GHz overklokket til 3.6-3.8 Ghz, men de første C2Q som kom har forholdsvis lav multiplikator og lar seg ikke stille noe særlig opp i frekvens og vil være litt slapp i spill av nyere dato og bregrense ytelsen på nyere grafikkort. Ikke noe galt med GTX 660 og 120 GB SSD så lenge du når 60 FPS og har lagringsplass til det du skal.

 

Hvis andre rakker ned på det så får de ta det på sin kappe. Jeg hadde ikke rakket ned på oppsettet ditt så lenge det gir deg høy nok framerate til å spille og du har skaffet deg dugelig mus/tastatur og ikke gamer med noe plastic fantastic periferiutstyr til 99 kr.

 

Jeg anbefaler som regel folk som vil oppgraddere PC >= x58 å vente eller nøye seg med små justeringer (SSD, nytt grafikkort osv) da det er skjedd så lite ytelsesmessig siden 2008 at det ikke er verd å bruke 10-15k på et helt nytt oppsett så lenge programmene og spillene de bruker kjører forsvarlig. Jeg merket ganske stor forskjell mellom GTX 285 og GTX 480, men jeg antar at det meste av spill som er på markedet i dag kjører tilstrekkelig på kort som matcher ytelsen til et 3 år gammelt GTX 470.

 

Jeg mener ikke at folk skal kjøpe det beste av grafikkort eller prosessor enten de trenger det eller ikke, men jeg synes at enhver skal legge penger i et godt kabinett og en kvalitets-PSU de kan ha i mange år fremmover samtidig som de vurderer en grei SSD nå som prisene har kommet ned på et overkommerlig nivå jamfør tidligere. Det er ganse fantastisk å få 500 GB SSD fra 2400 kr (TLC) når ande har tråkket opp stien med å betale knappe 4k for disker på 32-160 GB.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar
  • 7 måneder senere...

GTX 680 er ikke veldig bra? Enkelte er mer kresne enn andre, antar jeg.

Enkelte er det ja, jeg er faktisk en av dem... ironisk nok haha :) Jeg er mer fan av PC grunnet grafikken og at du har forrholdsvis flere valg muligheter :) I tilleg er jeg mer en MMO/RPG spiller samt. redigerer en del film så darfor er jeg kanske "ømfintlig" på grafikk:)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hvor mye ville det kostet å bygge pc som er like sterk som en ps4?

 

Det er jo et litt vrient spørsmål, som jeg føler trenger å spesifiseres litt mer. Man kan jo selvsagt sammenligne rene maskinvarespecs, men så kommer optimalisering og operativsystemkrav inn også. Jeg ville heller foreslått en test av typen "hvor mye koster det for en maskin som kjører Assassin's Creed IV med samme oppløsning og bildeoppdateringsfrekvens og generelt samme grafiske kvalitet som på PS4?"

 

Prisen på denne bør forøvrig inkludere Windows (underlig mange som glemmer å ta høyde for denne utgiften), og delene bør kommer fra én butikk, ikke seks av dem (eventuelt må man ta høyde for mangedoblede fraktkostnader).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...