Gå til innhold

Kommentar: Samsung og Apple kjører lik design om og om igjen


Anbefalte innlegg

Når jenter betjener 4,8" Galaxy S3 med en hand uten problemer. Da kan man vel si at det er et _enormt_ marked for større skjermer en 4", Ellers må jeg spør. Står det noen plass at det kun skal bruken en fing en smartmobil? Du kan jo nevne noen kjente oppgaver som jeg ville hatt problem å fullført på en 4,8" S3:) Det er jo ikke en hemmelighet at du jobber raskere med å bruke 2 hender på en smartmobil.

 

 

 

De trekker inn folk ved å gjøre merkevaren konsistens og kjent. Gjør du for store endringer, så vet ikke folk engang hva merke det er. Her har Apple vært flinke.

De saksøker de som har rektangler med hjørner for svarte fae... (Mente jeg leste at de hadde fått patent på det? Er overdrivelse, bare fyi) Skjønner ikke hvorfor Apple ikke lager en avtale og tjener på den måten istedenfor å saksøke...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan si hva man vil om design, det er høyst subjektivt. Men å påstå at "jenter" (da regner jeg med at du sikter til den yngre garde av jenter) enkelt kan betjene 4,8" uten problemer med en hånd er renspikket svada.

 

At de ikke har problemer med telefoner med såpass stor skjerm og gjerne benytter seg av to hender er meget mulig, men at de klarer med enkelhet å betjene hele skjermen med en hånd på "farten" nekter jeg og tro.

 

Da må i såfall undertegnede og 90% av familie og kjente ha usedvanlig små hender.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ser ikke helt poenget med å endre designet hele tiden. Jeg personlig syns at det å fktisk beholde et design som folk liker er en god ide. Spesiellt når det gjelder galaxy serien så er jeg ganske fornøyd med designet serien har. De ligger godt i hånden, ser bra ut og føles bra ut. Det samme gjelder iPhone for de som foretrekker det.

 

Etter min mening er dette en bra vei å gå. Hvorfor endre noe folk liker? Veldig bra sammenligning med VW Golf.

Lenke til kommentar

Synes ikke iPhone ligger spesielt godt i hånden. Den er kantete, og virker som den er klar til å hoppe ned i bakken når som helst. Får liksom ikke følelsen av et godt grep. Mulig mine korte opplevelser med iPhone ikke er nok til å bli vant til formen, men den virker ikke veldig stødig i hånden.

 

Men den ser bra ut, i motsetning til Galaxy. Det skal den ha.

Lenke til kommentar
Jenter betjener en 4,8" skjerm med en hånd uten problemer? Neppe. Særlig å nå øverst på skjermen blir veldig vanskelig

 

Er sjelden der oppe, dog. Men det har muligens mer med hvordan mobilen håndteres enn noe annet. Jeg har små hender og har null problemer med hverken s3 eller 920. Og kjenner mange jenter og damer som foretrekker s3.

 

Når det gjelder designet på Galaxy s4, syntes jeg den ser bedre ut enn feks iPhone og One, og det er helt klart en av grunnene til at jeg anskaffer meg en.

Lenke til kommentar

Kan ikke skjønne at folk skal bitche om skjemstørrelse på mobiler, hva er greia egentlig? Hvis en 4" skjerm er stort nok for en person og han eller hun mener at alt over er for drøy, vel da får de vel for pokker lov til å mene akkurat det. Selv sitter jeg med en Note2 som har en 5,5" skjerm og synes dette er perverst bra og synes at en iPhone med en skjerm på 4" er knøttlite, men jeg bruker da ikke tid på å gå rundt å fortelle folk hva dem burde velge, hva som er rett og hva som er galt. Android er bedre en iOS eller omvendt. Hvem pokker bryr seg. Android har sine bra sider og det har også iOS.

 

At det er folk der ute som sitter med android baserte mobiler og ler av folk som kjøper seg iPhone fordi dem mener at android er bedre eller omvendt, er jo faen med helt latterlig. Folk har den fulle rett til å velge selv og de har iallefall den fulle rett til å IKKE måtte gi andre idioter en forklaring på hvorfor de enten velger android eller iOS.

 

Den som måtte bruke 5000 kroner på en iPhone 5 skal da få lov til dette. Hva har jeg å tjene på ved å gå til den personen å le og si at, haha, du kunne helle kjøpt en Note2 til samme prisen eller billigere å fått en bedre telefon? Hvis de først har valgt en telefon, så er det garantert fordi dem er fornøyd med det produktet og det skal de få lov til å være i fred og ro...vanskeligere er det ikke, det samme gjelder for folk som kjøper android mobiler. Seriøst, folk må lære seg å respektere andre mennesker litt bedre.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Liker å rullere litt jeg da. Ett par år med Android, så stikker jeg innom iOS litt. Blir selv mektig lei av å sitte med samme gamle greiene hele veien. Min første Android telefon var en HTC Desire, kjempetelefon! Ble byttet ut med iPhone 4, som også var min første iOS telefon. Meget fornøyd med denne også, men gjikk litt lei før telefonen bikket året. Savnet en del av mikk-makkingen som Android gav meg i form av mulighetene i stock OS og flashing av ROMS. Fulgte da opp med en S2 og en HTC One, men nå var jeg drittlei Android og fant ut av at jeg brukte for mye tid på å endre på telefonen istedet for å bruke den :p

 

Så ja, nå er det iPhone 5 som gjelder og så langt er dette en veldig kjekk telefon altså. Så får vi se hvor lenge det varer :wee: Men poenget mitt er ihvertfall at jeg har fått prøvde mye i det forskjellige OS`ene, og kunne gjerne tenkte meg å prøve Windows platformen en gang, men føler at det er for tidlig til å satse på enda.

Endret av Mala
Lenke til kommentar

Kan du få en bedre telefon til samme prisen som iPhone? Avhenger ikke det av hva du mener er en god telefon da? Noen mener kanskje iPhone er den beste, og er derfor villige til å betale 5000 for den i stedet for en annen type telefon til 5000. Og omvendt.

 

Det er det fine med at vi alle er så forskjellige. En Note2 koster idag rett over 4000 kroner, mens en iPhone koster noen kilo bananer ekstra. Jeg mener at Note2 er en bedre telefon for meg, men det betyr ikke at nabokjerringa gjør det samme osv. ;)

Lenke til kommentar

Den feteste telefonen rent utseende-messig i nyere tid er i mine øyne HTC One. Ørehøyttaleren i Samsung sine S-telefoner er bare stygg, og iPhone sine er heller ikke akkurat fin. Liker at HTC har hull gjennom selve dekslet.

 

iPhone er kjedelig, synes jeg, men hvis de endrer designet skikkelig tror jeg de tar en stor risiko og kan tape veldig mye på det. De kan også vinne på det, men det blir litt som russisk rulett.

Lenke til kommentar

Syntes at utseendemessig slår lumia 920 de fleste. Men utseende er absurd langt nede på prioriteringslista for meg. Hvis jeg ikke når powerknappen, skjermen er bitteliten i forhold til skjermen og mobilen er ræv, hjelper det ikke at den ser stilig ut i en glassmonter for min del :) .

Men jeg har nok litt sær smak, siden jeg syntes One ser kjip ut og de fleste faller i staver over den.

Lenke til kommentar
Samsung som selger mest telefoner i verden må lære av de som selger mindre???

 

Designmessig, ja. Du er vel enig i at HTC One ser mye penere ut enn Galaxy?

 

Jeg vet forresten at Samsung selger flest telefoner hvis man tar med alle modeller, men er Galaxy telefonmodellen som selger mest i verden?

Lenke til kommentar

Hvorfor antar du noen syntes one ser bedre ut enn Galaxy s4? Jeg syntes ikke det, feks.

 

Syntes det er like greit å si HTC bør lære litt av Samsung om design og få mindre skjerm-til-front ratio.

Men som sagt syntes jeg ikke One ser nevneverdig bra ut.

Endret av Slai
Lenke til kommentar

Ikke for å kaste sprit på bålet, men jeg kan ikke helt se hvordan enkelte kan mene at det er tilnærmet null forskjell fra iPhone 4(S) til iPhone 5 og samtidig mene at det er noen nevneverdig forskjell fra Galaxy SIII til SIV når det kommer til design.

 

Ja, Samsung har gjort noen små finjusteringer og optimaliseringer her og der og den uten tvil mest positive er hvordan skjermen nå tar opp en mye større prosentdel av fronten. Men fra et rent design og utseende perspektiv så ser jeg faktisk større forskjell på iPhone 4(S) og iPhone 5 enn jeg gjør på Galaxy SIII og SIV, men det er fult mulig det forandrer seg så fort jeg ser dem i levende livet.

 

 

Nå er uansett dette et "ikke tema" for meg, hvordan folk har fått for seg at nytt utseende og design på en eller annen måte er et must for at en telefon skal kunne bli kalt ny er noe jeg ikke forstår meg på i utgangspunktet. Og det at alle skriker etter revolusjon og innovasjon ved hver bidige mobillansering er også ren utopi da store revolusjoner skjer maks hvert skuddår og ikke ved hver bidige lansering av nye modeller.

 

Galaxy SIV er som Galaxy SIII og Galaxy SII en videreutvikling og evolusjon av telefonserien, hvor maskinvaren sakte men sikkert blir bedre og bedre for hver generasjon og hvor Samsung sakte men sikkert forsøker å integrere nye funksjoner i sitt TouchWiz opplegg. Det er ikke noe revolusjonerende å spore her, men det er det jo helt urimelig å forvente til enhver tid også. Det samme kan man si om iPhone.

 

 

Det at Samsung velger å holde seg til det samme designet og bruk av plastikk kan være frustrerende for noen, og til glede for andre. De har tydeligvis fokusert på å optimalisere et design de er ganske så godt fornøyd med kontra det å komme med noe nytt, bare for å komme med noe nytt og det er nok mye av grunnen til at vi blant annet ser en langt bedre utnyttelse av fronten på telefonen. Trist for de som ønsket at Samsung endelig skulle komme med noe ikke fult så "plastic fantastic", samtidig så vil den garantert selge i bøtter og spann, folk vil kjenne igjen designet og 99% blir sikkert storfornøyde uansett.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...