Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Lurer virkelig på hva begrunnelsen var, for etter min mening er det ingen grunn til å IKKE kjøpe iPhone 5.

 

 

Hvilken iPhone?

 

1. Mindre frihet, man kan ikke endre utsende så mye.

2. Ingen hjemmeskjerm

3. Ingen widgets

4. Mer lukket økosystem

Og sist, Apple bestemmer.

 

1. Jailbreak.

2. Hjemmeskjerm, har ikke iPhone det?

3. Det kan fikses hvis du jailbreaker.

4. Som resulterer i mer stabil telefon.

Apple bestemmer hvis du vil. Med jailbreak så er den all yours.

 

Sett sånn så står de ulempene der ut fra boksen, men tenk på at disse kan løses. :)

Lenke til kommentar

- Store begrensninger innenfor iOS(dette kan være til fordel for de som ønsker det enkelt og greit), ellers litt utdatert nå.

 

- Hardware. Du kan ikke velge den mobilen som kanskje passer deg best. Vil du ha en skjerm som er større enn 4", så har du rett og slett ikke muligheten.

 

De fleste mobiler idag er gode, så du bare måle attributter opp mot hverandre, å se hva du selv liker.

Lenke til kommentar

Jeg selv vil si at de har et utdatert og kjedelig OS. Jeg endrer mitt "utseende" ofte på min Android. Derfor jeg fortsatt har min to år gamle Sensation den dag idag. Har tenkt til å gå rett over på HTC One.

 

Om de "åpner" iOS mer opp, så blir jeg happy, men da vil ikke telefonen være like snill mot fem-åringer lenger, og det skal vel ikke Apple ha noe av?

Endret av SLi
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg selv vil si at de har et utdatert og kjedelig OS. Jeg endrer mitt "utseende" ofte på min Android. Derfor jeg fortsatt har min to år gamle Sensation den dag idag. Har tenkt til å gå rett over på HTC One.

 

Om de "åpner" iOS mer opp, så blir jeg happy, men da vil ikke telefonen være like snill mot fem-åringer lenger, og det skal vel ikke Apple ha noe av?

 

Så med andre ord, så om man ikke vil endre utseende av UI-et 2 ganger i uka så er iPhone meget kurrant.

Lenke til kommentar

Så med andre ord, så om man ikke vil endre utseende av UI-et 2 ganger i uka så er iPhone meget kurrant.

 

Hva får deg til å tro at de som setter opp startskjermene på android, bytter to ganger i uken?(rekner med du satt det på spissen). Jeg tror ikke han mener et par ganger i uka når han sier ofte. Folk setter normalt opp sin android-enhet i starten. Bruker gjerne et par timer for å gjøre den personlig etter sine behov og ønsker. Etterpå blir det bare små endringer i ny og ne(kanskje en gang i mnd?), nettopp for å øke brukeropplevelsen. Tingen med startskjermene på iOS er at du ikke kan gjøre noe, noen gang. Det er helt statisk! Bare snarveier til applikasjoner. Er det utvikling, og øker det brukeropplevelsen vs android på dette punktet? Absolutt ikke. Jobb og privatlivet forandrer seg alltid, og da er det meget greit med dynamisk startsjerm, for å finne informasjon raskere, bedre oversikt, mer produktiv i form av å spare mellomledds-oppgaver, ta fordeler av sin designsmak. Alt dette fører til økt brukeropplevelse. Og det er veldig lett å gjøre disse endringene.

 

Det handler om å sette opp sin smartmobil etter sin smak, og her har SLi eg meget godt poeng. Folk gjør det fordi de kan. Funksjonaliteten er kjempe, og blir mer og mer etterspurt av iPhone-eiere.

Endret av Open-Source
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Mye sterke meninger fra Samsung fanboys her.

 

Jeg har vært Iphone-bruker i mange år. Jeg har vært veldig fornøyd, men denne tråden handler ikke om fordeler med iPhone, jeg dropper derfor å nevne disse.

 

Man henger seg opp i disse startskjermene. Jeg er helt enig i at dette er noe man ikke har muligheten til i iOS, og er sånn sett en svakhet ved å kjøpe iPhone

 

Når det er sagt har jeg har aldri savnet det. For meg blir det akkurat som widgets på en mac (DashBoard), eller widgets på et Windows skrivebord. De består som regel akkurat som på en Androidtelefon: Aksjekurser, værmelding, nyhetsoppdateringer, enkel kalkulator, "analog" klokke, minimalistisk karusell med bilder fra My Pictures-Mappen på maskinen, siste nyheters oppdateringer, light utgave av facebook eller kontaktliste osv.

 

Jeg veit ikke med dere, men for meg er disse widgetene noe som ser veldig kult og dynamisk ut når man setter det opp... MEN så går det litt tid også viser det seg at de ikke blir brukt til mer enn å være snarveier til en fullverdige utgaver av programmene som mest av alt bare stjeler system-ytelse og batteri. Hovedgrunnen til det tror jeg er nettopp at funksjonalitetet må redusereres for mye når man krymper en fullsize app til en widget.

 

Når det er sagt hadde det ikke kostet Apple mye å legge inn muligheten for i alle fall én dynamisk startskjerm. Verden er full av ivrige utviklere som har lyst til å fylle en slik iOS-startskjerm. Så ja, dette er en svakhet. Men bare om du ønsker den type funksjonalitet.

 

Jeg har derimot liste med andre mindre åpenbare svakheter:

  • Filhåndtering: iOS er et helvette når det kommer til filhåndtering, endten det er dokumeter, musikk, video, taleopptak. Kopiere, flytte, backup eller sletting.. Ingen av de er i praksis mulig uten jailbreak.
  • Strømsparing: Android sine telefoner har mye smartere løsninger som gjør det mulig å spare strøm. Når jeg ser at batteriet løper litt for fort må jeg inn i flere ulike menyer å slå av wifi, 3G, lysstyrke og lukke eventuelt åpne apper. Android har gode muligheter som kan samkjøre strømsparing effektivt.
  • Støtte for minnekort: iphone er låst til sine minne kapasitet. Det kan over tid fort bli for lite. Minnekort teknologien vokser raskere enn telefon.
  • Skjermstørrelse. Iphone sin skjerm blir for meg rett og slett litt for liten. SIII, Note II, Xperia Z, HTC One osv gir bedre nettside opplevelser og ikke minst lesing av PDF, Word og Excel pga skermstr.

Endret av Casino
Lenke til kommentar

Hva i helvete er det som skjer her nå? Hvorfor kommer det folk å trekker inn Android her egentlig? Han spør om ULEMPER MED IPHONE. Nevn ulempene og ikke begynn å trekke inn "hos Android så kan du endre alt og bla bla bla."

 

Rapporteres.

 

Hissig kar du. De prøver vel bare å si at disse og disse tingene kan man på en Android telefon, ikke på en iPhone, og at det er en ulempe med iPhone. Synes ikke det er off topic akkurat.

  • Liker 9
Lenke til kommentar

Kaller du de lange innleggene on-topic, ja da har vi en forskjellig def på ontopic.

 

Hvis noen sier at et segment ved iOS ikke er fult så bra, og forklarer med eksempel ved å trekke inn et annet OS, da må det vær godkjent, så lenge de holder seg innenfor dette temaet.

Vil det vær off topic, når det hele omhandler svakheten til iOS? Av og til må det dras inn eksempler. Tilsynelatende er det ikke alle som forstår, uten å måtte forklare et eller flere punkter mer grundig. I dette tilfellet spurte ahpadt et spørsmål som omhandler dette med startskjerm, og en god forklaring ble gitt. Hvis dette er off topic, da blir jeg overasket.

 

Det er heller denne diskusjonen som er off topic. Mod kan slette disse når han ser de.

Endret av Open-Source
  • Liker 8
Lenke til kommentar

Rapporteres.

 

Lykke til med å få sperret saklige innlegg :sleep:

 

Når han spør om ulempe med å kjøpe iPhone og har hatt Android-telefon før, så er det 100% naturlig at man sammenligner de to operativsystemene.

 

Hvorfor ble du anbefalt en litt eldre modell, og ikke den nyeste?

Skal vi tippe at dette handler om profitt til butikken? Aldri stol på en selger, men skaff deg info på forhånd.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...