Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Kjøpt noe med pant på, hvem har skylda?


xviet

Anbefalte innlegg

Hvis en person kjøper utstyr med pant på fra et sted som nettopp har gått konkurs, uten å vite at det han har kjøpt er pantsatt( personen skriver kontrakt med selger på hva ham har kjøpt)

De som eier utstyret finner ut at det har blitt solgt, og kontakter personen som kjøpte utstyret. Hvor personen som kjøpte utstyret sier at alt er blitt gjort lovlig fra hans side, det er selgeren som dere må ta det opp med og at kjøperen ikke har noe mer med dette å gjøre.

 

Juridisk sett, hvem har "skylda" i denne saken?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skyld er ikke nødvendigvis relevant.

Et viktig spørsmål: Har du kjøpt dette etter at de har gått konkurs? I så fall: Har du kjøpt det fra boet, eller fra representant for selskapet? Tidslinjen her er temmelig viktig.

Og når du sier "de som eier utstyret" antar jeg du mener "de som har pant i det"?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det kommer vel også litt an på hva slags pant og hva slags utstyr dette er.

 

F.eks så vil et pant på en eiendom eller en bil, eller et annet registrert pant alltid være gyldig med mindre det har vært en konkursbehandling der boet selger eiendeler for å dekke fordringer (herunder pantet) - men da vil det jo være boets ansvar å slette pantet. - I slike tilfeller så kan panthaver ta tilbake gjenstanden uten at kjøper har noen rettigheter, og krav må da rettes mot selger.

 

Andre "pant" f.eks salgspant der firmaer ofte skriver at de har salgspant i leverte varer til de er betalt f.eks vil ikke nødvendigvis kunne gjøres gjeldende overfor kjøper når varen er videresolgt.

Endret av kjetilkl
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvis det er kjøpt før selskapet ble slått konkurs så er det dine ting uansett. Det er irrelevant om det er to dager før konkuren var faktum eller om det var tre år før.

Nei, ikke når det er pant i tingen. Og nei, det er ikke irrelevant hvor lang tid før konkursen det skjedde, da det finnes særlige regler for omstøtelse ved konkurs. Se dekningsloven kapittel fem.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...