Gå til innhold

TV-pirat dømt til å betale 37 millioner


Anbefalte innlegg

Lurer egentlig hvordan de regner ut dette?De med litt kunnskap innenfor økonomien vet jo at jo mindre pris en vare har jo mer etterspørsel blir det(med noen få spesielle unntak)Og når han tilbyr varen gratis så er det ikke rart at etterspørselen stiger. Så hvordan kan de da regne over alle de som ser på tvserien gratis ville egentlig ha betalt for å se på det?Blir som om ei hore skulle ha saksøkt eksen sin for alt han fikk gratis men som egentlig koster 756,89,- kr per time, ville han da ha betalt det eller bare funnet seg ei annen?Ja teit eksempel men for teit rettsak

 

Vell hvordan de regner er veldig enkelt, har du tatt en matteeksamen og regnet feil og fått for stort tall ifølge læreren?

Vell disse gutta regner på samme måte bare med fullt overlegg, og det kalles "Copyright Math" altså en matte metode som ikke funker i det reelle liv, men fortsatt ganske korrekt.

Så bruk den på neste eksamen, og send sensor til MAFIAAen om han klager over utregningen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
– Vi er ikke vant til å se erstatninger av denne størrelsesorden på disse breddegrader. Det viser hva som er på spill, hva selskapene taper på piratvirksomhet, sa direktør David Würgler fra Nordic Content Protection
Nei, absolutt ikke. Erstatningskrav trenger ikke nødvendigvis representere faktiske tap, selv om det selvsagt er ønskelig. Må ikke ta slike utsagn fra bransjen for god fisk. Det kan få stygge følger (se til Usa).

 

Jepp.

Lenke til kommentar

Nå er det vel snakk om gode gamle piratkort, ikke fildeling av serier, da blir det litt enklere å regne på selv. Hvis man regner litt på det virker ikke kravet og resultatet så utrolig egentlig:

 

Priser for de dyreste parabol pakkene i Norge (har man tilbud om piratkort velger man neppe de billigste pakkene :p ):

Canal Digital Underholdingspakke + TV2 Premier League=624+249=873 NOK/mnd

Viasat Gull=549 NOK/mnd

His man sier halvparten av "kundene" hos hver av de i 2 år i snitt

CD=873*12*2*900=18.856.800 NOK

Viasat=549*12*2*900=11.858.400 NOK

Sum=30.715.200 NOK

Sier man de fulle 4 årene fra januar 2009 til desember 2013 vil det bli rett over 61 mill i "potensielle inntekter" til sammen.

 

Men som sagt i tråden er det veldig tvilsomt om "kundene" ville ha tegnet disse abonnementene dersom de ikke hadde tilbud om piratkort.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dersom disse 1800 "kundene" hadde interesse for å betale for seg på vanlig måte så hadde de gjort det. Derimot var de ikke interessert i nettopp dette, derfor har ikke TV-distributørene lidt noe tap. Det er distributørenes oppgave å sikre tjenestene sine mot misbruk.

Distributørene sikrer sine tjenester mot misbruk ved å bruke bla. kryptering.

 

Hvis det har seg slik at tiltalte knekte krypteringsalgoritmen de har benyttet så trenger ikke erstatningssummen å ha noe med potensielt inntektstap fra tapte kunder. Det koster tross alt en del å implementere en ny krypteringsalgoritme i flere titalls tusen dekodere, i satellittene osv.

Endret av Nedward
Lenke til kommentar

Dersom disse 1800 "kundene" hadde interesse for å betale for seg på vanlig måte så hadde de gjort det. Derimot var de ikke interessert i nettopp dette, derfor har ikke TV-distributørene lidt noe tap. Det er distributørenes oppgave å sikre tjenestene sine mot misbruk.

 

Du kan snu på det, og si at disse kundene var interessert i tilbudet i utgangspunktet, og kun valgte den billigste løsningen. Å spekulere i dette blir ren gjetning. Det er uasnett uvesentlig her. Vi har 1800 kunder som ikke har betalt det de skal til Viasat og Canal Digital. Noen må nesten cashe ut for dette, ellers blir det helt håpløst. Hvem som gjør dette er egentlig ikke så nøye, sålenge leverandørene får sine penger som de helt rettmessig skal ha for en tjeneste disse menneskene har mottatt.

Lenke til kommentar

Han får vel ordnet en deal med en kamerat, hvor han jobber under hans navn og får penger rett i hånda av han. Det må selvfølgelig fikses slik at det for skattemyndigheter etc ser ut som om fyren bare har to jobber og fortsatt sover 8 timer om natten. Pluss justeres slik at kameraten ikke kommer dårligere ut, siden han vil betale mer skatt pga høyere inntekt.

 

Kameraten får også bonusen at han får mer pensjon når han blir gammel, siden han er så arbeidsom. :p Pensjonen til piraten blir jo uansett tatt fra han.

 

Også bra om han gjør dette i en annen by, hvor ingen kjenner han. Men kontakten med det offentlige tar han i hjembyen. Også best å ha folkeregistrert adresse hjemme hos foreldrene.

 

Sosialen får han vel noe penger av også, siden han ikke tjener noe.... Vel på papiret da. ;-)

 

 

Ja, dette er ikke lovlig. Men igjen så er han også satt utenfor systemet og har dermed ingen andre alternativer.

Lenke til kommentar

Ja, fyren kommer jo bare til å jobbe svart eller begynne å deale. Han er satt utenfor samfunnet. Og da blir kriminalitet plutselig en logisk ting å gjøre. Om han får bot så betyr ikke akuratt det noe, når han skylder mer penger enn han noensinne vil kunne betale.

 

Nå er ikke jeg ekspert på området, men det er jo ikke slik at fyren ikke får penger til mat o.l. selv om han er såkalt gjeldsslave. Han må nok finne seg i å leve nøysomt, og gi avkall på det han har av verdigjenstander, men det er slett ikke det samme som å bli satt utenfor samfunnet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Straffende for "normal piratkopiering" er ofte dust, men dette er økonomisk krimnalitet, han har tross alt fått betalt millioner for dette. Han bør straffes, og han bør straffes hardt, slik som økonomisk krimanalitet bør.

 

AtW

 

Er enig i at de som har økonomisk gevinst på flere millioner kroner på slik virksomhet bør straffes. Men straffen bør likevel være av en art som er mulig å se en ende på. Vi har ikke livstid i fengsel, vi har en begrenset fengsel straff.

 

37 mill er umulig å betale tilbake. Men renter, morarenter, salærer, tvangssalg etc så løper kostnadene så kjapt at beløpet på gjelden øker raskere enn han vil klare å betale.

 

Realiteten for den dømte er jo at dette er en dom han ikke trenger å ta inn over seg. Det eneste han må gjøre er gjøre små endringer for å komme rundt systemet. Han kan ikke jobbe i eget navn lengre. Men han kan jobbe i en annens navn. Eller kanskje satser han på en lang, innbringende karriere som narkosmugler eller annen kynisk kriminalitet. Et vanlig liv er jo helt umulig for ham å leve.

 

Denne dommen er jo ikke en straff, det er et incentiv til å eskalere den kriminelle løpebanen til nye høyder. Mannen har passert "point of no return" og har det tross alt sikkert bedre i fengsel enn å leve på eksistensminimum på utsiden. I realiteten har han ikke noe mer å miste, og slike folk er nok de aller farligste.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Eller så kan han slå seg personlig konkurs og starte på nytt med en ikke-kriminell karriere.

 

Nope du kan ikke konke deg vekk fra erstatningskrav. For om det var så enkelt så ville jo ingen betalt. Kravet vil bli tvangsinndrevet siden den skyldige ikke har muligheter til å betale i sin helhet. Så da går det til kronfogden i Sverige og trekk på lønn, pensjoner, trygd, arv, kort sagt alt av penger som kommer den dømtes vei. På toppen kommer effektiv rente på 25-30% pga tvangsinndriving. Og tenk deg selv hva som skjer når du du har 37 mill forfalt til betaling og du skal betale 30% rente.......det blir ca 1 mill per måned kun for å dekke rentene...... lykke til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...