Gå til innhold

Hvorfor er ikke dataskjermer 100hz?


MrLuni

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

LCD-paneler er dessverre egentlig for trege til å vise 120 gode bilder i sekundet, selv med 60 Hz er det fremdeles godt synlig etterslep. De panelene som støtter 120 (eller 144) Hz ser fine ut på papiret, men de bruker heftig med overdrive som går ut over bildekvaliteten.

 

Beskrivelsen War gir er nok for 60 Hz med Vsync, som hindrer tearing men svært ofte gir mer merkbar hakking enn 60 FPS uten Vsync.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvorfor er ikke dataskjermer 100hz? Dagens TV er jo mye raskere en dataskjermer..

Fordi dataskjermer aldri vil ha interpolering, høyere oppdateringsfrekvens betyr ikke nødvendigvis at bildet kommer raskere på skjermen.

Dessuten er ikke TVer istand til å ta imot mer enn 60 bilder i sekundet, opp till 900 av bildene genereres med interpolering.

 

Ja forresten.. Er det slik at desto større TVn' er, desto mer inputlag er det? Jeg hadde en TECO 32" til 3000kr som ikke hadde det eneste fnugg av IPL, mens den 42" 100hz TVn' sliter sykt med det.

Jo dyrere TV, jo mer elektronikk er det under plasten som forbedrer bildekvaliteten. Å forbedre bildekvaliteten tar tid, og det er derfor TVer uten "game mode" er horrible å spille på.

Lenke til kommentar

Av vanlig lett tilgjengelig forbrukerelektronikk så er det vel fremdeles å anse som et nisjemarked, med andre ord, betaler man nok så får man omtrent det man vil ha.

 

For interesserte kan jeg anbefale litt lesing her: www.120hz.net

Custom elektronikk og modifiserte skjermkortdrivere, så er ikke helt rett frem, men en veldig hyggelig opplevelse med 2560x1440 i 120Hz. :laugh:

Lenke til kommentar

De IPS-panelene der er likevel ikke egnet til 120 Hz selv om man får kjørt det ved hjelp av twaking, spesielt ikke dersom man skal spille. Det er mer gimmick og hobby enn at resultatene blir gode. Panelene blir iflaskehalsen selv om man tweaker tweaker.

 

Ofte er det beste å ta en enkel løsning på maskinvaren og bruke tiden på å bruke PC-en. Det er veldig lett å få tiden til å fly ved å gjøre alt annet enn det man skulle.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
De IPS-panelene der er likevel ikke egnet til 120 Hz selv om man får kjørt det ved hjelp av twaking, spesielt ikke dersom man skal spille.

Der vil jeg si meg uenig. Q270 2b modellen er både konstruert og egnet til akkurat det formålet.

Var jo selvsagt litt reservert før jeg gikk til innkjøp, men mitt subjektive ståsted i etterkant er hvertfall at høyoppløst gaming i 100Hz+ oppleves som fantastisk.

Vil gjerne at du sier hvorfor det ikke er egnet, så lærer vi mer. :wee:

 

Nå er det sånn at jeg har sansen for litt fikling og synes det er ganske gøy.

For mannen i gata, not so much tipper jeg, men det er ikke snakk om rakettforskning for å komme igang.

 

For å holde meg ot så er det en hel del faktorer som spiller inn på bildefrekvens:

1. Kilden til signalet, tv-boks eller skjermkort.

2. Elektronikken i skjermen, er det mye bildebehandling som foregår her blir det høyere inputlag.

3. Panelet: de fysiske egenskapene til TN- / IPS-panelet som begrenser hvor fort man (meningsfullt) kan dytte ut nye pikselendringer.

 

Så både software(drivere) og hardware(fysiske begrensninger) påvirker bildefrekvens i både positiv og negativ retning.

Lenke til kommentar

Står side opp og ned på forumet der at brukerne av disse skjermene selv mener det ikke er egnet til gaming. At man tweaker elektronikken slik at panelet viser 120 Hz uten artifakter er ikke det samme som at panelet er raskt nok. Man får 120 Hz, men det kan ikke brukes til noe.

 

Jeg tok en enkel løsning og kjøpte meg en BenQ XL2420. For min del funker det til det kommer noe dugeligere panelteknologi.

 

Når det ikke finnes paneler på 2560x1600/1440 som takler gaming i 60 Hz så takler ikke tilsvarende paneler gaming på 120 Hz. Funker ok til strategi og RPG, men hva skal man der med 120 Hz.

Endret av BadCat
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Greit, jeg diskuterer ikke mer med deg før du har personlig erfaring med lignende skjermer og har lyst å snakke detaljer.

 

Gaming og alt annet av media med 120 Hz mener jeg er vel verdt det, blir bare å vente på at bransjen får ut den berømte fingeren og tilbyr flere skjermer med innmat som klarer å henge med og skjermkort/kilder som kan pumpe ut fort nok. Win-win til slutt for oss forbrukere. :)

 

Og hvis vi først begynner der, så må vi vel begynne å piske produsenter av media til å få opp frekvensen og oppløsningen på videomaterialet sitt, så vi har noe å mate skjermene med.

:thumbup:

Lenke til kommentar

Jeg utaler meg sjelden for ikke å si aldri om tema jeg ikke har førstehånds erfaring med. Jeg har testet ut et slikt panel i QUAKE LIVE, étt av de få spill som faktisk krever 120 Hz i seriøs sammenheng og kjører 120 Hz ut av boksen, og var alt annet en imponert. Det var på et panel fikk ikke artifakter før 136 Hz, opplevelsen var likevel ikke god.

 

De panelene der er gimmick og hype fra folk som ønsker IPS-paneler for enhver pris.

Ser heller ikke bort ifra at enkelte har tjent seg gode penger på å pushe slike paneler.

 

Jeg har innsett realiteten, at man faktisk må greie seg med hva som er tilgjengelig, feks 120 hz TN med de fordeler og ulemer det bringer med seg og belage seg på å vente til det kommer ny panelteknologi eller gå tilbake til DIAMONDTRON CRT.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...