Gå til innhold

Studenter laget billig-nettbrett


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+8713

Synes ikke Amobil burde få noen tyn for en sak som tyngre media her i landet kjøpte først...

 

Burde kanskje ikke poste denne, men her man gjøre det samme som gutta i Tromsø og det er bare å velge hva man vil selge..

Endret av Slettet+8713
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Ville bare si at jeg og dama har begge , Denver nett brett (kjøpes på europris) og fyfaen!!for noen dritt , skikkelig treg på internet, omtrent slik det var i windows 95 , grusomme greier ... eneste positive med den er vel alarmklokka som jeg bruker daglig , det er det eneste som holder meg fra å kaste den ut vinduet!!!! og sjekk dette , til og med alarm klokken er F%&ka, bruker jeg berørings skjermen for å få kl til å stilles in fra 9 til 10 for exempel, så går den til 8 istedenfor... så dette "smart" brettet er så smart at det faktiskt tenker for deg .... også tvertimot deg .... men men... så 2000 kr senere bruker jeg heller mobilen !!!

 

PLEASE FOLKENS IKKE KJØP DENVER !!!!!

Lenke til kommentar

hva er en Tpad? mener bare at foralldel så bør ingen kjøpe ett Denver nettbrett, trege greier...

Jeg angrer stort på att jeg ikke invisterte i ett dyrere nettbrett, eller en laptop , sånn som jeg ser det så er "laptop" the way to go!! =) sparer opp for bærbar pc istedenfor touch tullet som blir fullstendigt ripet opp i løpet av ett år uansett... eller hva synes dere...

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Ikke verst at de klarte å få ut noe da, var ikke så mange her inne som hadde troen på det...

 

Skulle imidlertid gjerne sett at testen fokuserte mer på wifi og mic, siden disse Tromsø-gründerne mente at de har forbedret plasseringen av dette. Ser at wifi fikk ikke rosende omtale, men hvor dårlig fungerer det? Hva er årsaken til at det ikke var så bra? Kan det ha vært en tilfeldighet, eller kan det ha noe med plassering å gjøre? Hva med mikrofonen?

Lenke til kommentar

Klarer ikke hold meg unna.. Dessverre.. Viser i min kommentar her til det som er skrevet og kommentert i denne tråden, samt disse åpne dokumentene og artiklene på nettet:

 

http://www.utropia.no/?p=17585

http://www.nokitrade.com

http://www.tpad.no

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/troms_og_finnmark/1.8398550

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/troms_og_finnmark/1.8407857

 

-------

 

"Det utvendige designet på T-Pad-serien har frem til nå vært et privat fabrikkdesign. Nå har vi derimot begynt en ny og spennende prosess med 3D modellering. Prototyping og nyproduksjon vil pågå gjennom året. Dette vil gi oss et 100 % unikt design, og våre kunder et utrolig kult produkt. Dette er en stor drøm for oss! Avslutter de to unge gründerne."

 

Hæ? Det er jo NETTOPP slik man designer et produkt nå for tiden. Har dere fullstendig glemt at utseende og ergonomi er noe av det som står i høysetet når man velger en padde? Android har jo alle, og alt annet handler jo om spesifikasjoner!

 

-------

 

"Fabrikken har på sin side solgt flere av disse modellene som vi har utviklet i fellesskap til blant annet tradingselskaper som lanserer de på såkalte b2b-markeder. Selv om det er vi som har utviklet spesifikasjonene så eier vi ikke fabrikken. Det har gått fort i denne prosessen og rettighetene til spesifikasjonene ser det dessverre ikke ut til at vi kan sikre oss, legger de til."

 

Så det dere sier er at AV ALLE designs i hele kinapadverdenen er det akkurat deres som har blitt kopiert over lav sko? FØR dere har hatt mulighet til å selge ORIGINALEN? Har dere noen peiling på hvor utrolig teit dette høres ut? Ikke bare har alle andre kopiert dere, men de har til og med fått det ut på markedet før dere. Utrolig. De er jo dødelig effektive de kinaprodusentene.

 

-------

 

"Så gjorde de veldig gode avtaler i Kina etterpå, som sørger for at de vil gjøre det bra, legger Hall til."

 

De må være litt av noen karer de guttene her, som klarer å få så veldig gode avtaler for et marked som er så lite som norge.

 

--------

 

"De har også fått hjelp av kommunen og firmaet Norinnova, som spesialiserer seg på kommersialisering av ny teknologi."

 

Kan noen hjelpe meg til å forstå hvilken NY teknologi det er Insentivia har kommet opp med som ikke allerede er oppfunnet? Jeg regner med at de har tatt patent på dette? Det kan jo umulig være designen for den har jo allerede halve verdenen kopiert...

 

-------

 

Når det gjelder flyttingen av mikrofon, wifi, og alt det der. Jeg har en mistanke om at denne herren som har studert wifi har brukt sin "ekspertise" på å "forbedre" produktet slik at de kan si at de har kommet på dette selv. Når det gjelder plasseringen av knappene ble jo dette slaktet i amobils test, men jeg vet ikke om det er samme plassering på tpad som på de andre "kopiene" så det tør jeg ikke uttale meg om.

 

Det er for meg helt utrolig at man kan lyve så jævlig at det spruter ut øra, for så å hele tiden gå tilbake på det de sa, og presisere og ordne opp i "misforståelser". Jeg har da aldri vært borte i noen artikler det har vært knyttet så mange "misforståelser" opp mot. Disse journalistene i amobil, nrk, nordlys må jo være helt fjerne hele gjengen, eller hva gutter?

 

Det er også morsom lesning at Haug ikke hadde fått med seg at de likevel ikke hadde designet og gjort innovasjonen selv, for han hadde jo ikke den tekniske kompetansen. Helt utrolig. Det er så morsom lesning at hadde det ikke vært for at noen blir lurt av denne gjengen hadde jeg nesten bare ledd av det og latt det gå.

 

Det å utgi seg eller produktet sitt for noe det ikke er kalles villedende markedsføring og er ulovlig i norge. Jeg klarer å lese såpass mellom linjene at de nok har hatt gode intensjoner. De VIL designe sitt eget produkt, de VIL være apple. Men i mellomtiden trenger de kapital, og for å få kapital er det enklest å bruke noe andre har lagd, nemlig OEM. Lettjente penger, og i mellomtiden kan de opparbeide seg den knowhowen de mener de trenger for å lage en "ordentlig" pad.

 

Det at de nå leker med 3D modellering er jo bare morsomt, det er jo slik alle lager en design nå for tiden. Hvordan det kan gjøre kundenes kjøp bedre, vel, de lever i en boble disse guttene her, det er det ingen tvil om.

 

Er nå også veldig spennende å vente på kommentarene til amobils test. Jeg regner med de har gode svar på hvorfor brettet suger.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Hvorfor har ikke disse guttene noen bilder fra disse "helt enkle prototypene" fra 2011? Det hadde jo vært morsomt å se...

 

Da var det kommet en anmeldelse! Overrasker ikke meg iallefall, og jeg hadde faktisk alltid tro på at produktet også kom til å komme ut, som en kina-pad med norsk navn stemplet på.

 

http://www.amobil.no...9-7-life/131023

 

Ja, det trodde jeg også. Så lenge de hadde forhåndsbestillingene og pengene klar ville det bli et produkt. Det er jo slik det er med wholesale...

  • Liker 2
Lenke til kommentar

... men å gjennomføre dette fantasiprosjektet i virkeligheten det skulle jo også både være gjennomførbart og kanskje også ganske morsomt.

 

For å kunne gjøre det i virkeligheten så ville man, for å få et overkommelig prosjekt, måtte designe og "bestille ferdig" på et "funksjonsblokknivå" og så sluttmontere, intallere software og funksjonsprøve her, lokalt.

 

I prinsipp så blir dette nokså nær det samme som skjer når man "produserer" stasjonære og transportable PC'er der man kjøper inn ferdige komponenter, som hovedkort, prosessor, osv.

 

Det skulle vel saktens og prinsippielt sett være mulig å lage en lokal "aparatkasse" lokalt, slik at designet blir "unikt".

 

Hva ville eventuelt være hensikten ? Neppe så mye mer enn moroa med gjennomføringen.

 

Hvis man skal "shoppe" komponenter for nettbrett i løs vekt, så ligger det i sakens natur at dette vil bli større, mer klumpete, dyrere og med dårligere ytelse enn tilsvarende brett fra de leverandørerene som behersker grunnteknologien selv.

 

Det hadde jo sikkert uansett gått an å lage "morsomme produkter". For eksempel så hadde det jo vært mulig å fjerne tastaturet og felle skjermen mer eller mindre inn i et tradisjonelt laptop design, og så ende opp med et stort klumpete netbrett som har bedre ytelse enn de fleste andre slike Windows nettbrett.

 

Dette ville jo fortsatt ikke ha noe større med "utvikling" å gjøre. Det ville heller dreie seg om noe i retning av "utvikling eller bygging av en aparatkasse og montering av komponenter".

 

Noen av de såkalte "industripcene" som er bergenet for innmontering i industrielle automasjonsskap er vel ellers laget ut i fra noenlunde de prinsippene som er nevnt over. (Tror jeg.)

Lenke til kommentar

Det at noen studenter eller noe norsk firma i det hele tatt skal kunne konkurrere i forhold til de internasjonale gigantene innenfor deres eget produktområde og der de satser hardest, det blir jo aldeles absurd. Man skal være ganske god til å unngå å lære absolutt alt om teknologi for å tro at det er mulig. Det er selvfølgelig ikke mulig.

 

Det som der i mot er mulig og som faktisk brukes i en hel del teknologisammenhenger, for eskempel til å bygge opp produksjonsanlegg i nordsjøen, det er å sette sammen "ferdigbygde blokker" av teknologi, og så "sette sammen" disse til en funksjonell helhet.

 

Det samme prinsippet som PS Data og Multikom bruker til å produsere PC vil nok sannsynligvis også kunne brukes til å kjøpe inn "teknologiblikker" som man så sluttmonterer i en kasse av kryssfiner med pianolakk eller hva man har for hånden slik at det blir "bygget av oss".

 

Når det gjelder T-Pad prosjektet så framstår det vel som mest sannsynlig at det dreier seg om et ferdigprodusert reklameprodukt, der man kan få plassert sitt eget firmalogo mot et tillegg på kroner 50,-

 

Det ligger i sakens natur at dersom man skulle sette sammen ferdige moduler som andre har utviklet og bygd, så vil man måtte ende opp med produkter som er prismessig og produktmessig akterutseilte.

 

Det kan tenkes at på et noe senere tidspunkt der produktet "nettbrett" har blitt noe mer "modent" så vil man kunne sette sammen og sluttmontere komponenter til nettbrett på samme måte som man sluttmonterer PC'er i dag.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...