Gå til innhold

Nedgradere fra speilrefleks til hva?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 2 måneder senere...

Noen som har noe nytt å komme med i denne tråden?

 

Jeg er fortsatt på "vent" og har også hatt en parallell tråd under systemkamera. Alt peker i retning av at jeg bør velge et av de mer avanserte kompaktkameraene. Da står det mellom G15, RX-100 eller X20. Bør jeg velge noen andre? I tilfelle hvorfor?

 

RX-100 bør velges for bildekvaliteten men får trekk for manglende optisk søker og mulighet for ekstern blitz.

G15 har "alt" og er nå ca. 800 kr. rimeligere en de andre, men noe dårligere bildekvalitet(!). Mulig det er dette som gir mest for pengene?

X20 er også spennende, spesielt med tanke på at det har "alt" og full manuell zoom. Minus er at det har en mindre skjerm enn de andre. Dette mangler jeg imidlertid en test på og er derfor usikker på om det er verdt å velge fremfor X10 eller de andre nevnte modellene.

 

Noe siste innspill?

Lenke til kommentar

RX-100 bør velges for bildekvaliteten men får trekk for manglende optisk søker og mulighet for ekstern blitz.

Jeg bruker ekstern blitz med min RX100. Det er noe kronglette, men fungerer fint.

 

 

hehe... :tease:

Det er mulig å bruke ektern blits ved å trigge blitsen optisk. Elektronisk via hot shoe er å foretrekke.

 

X20 er også spennende, spesielt med tanke på at det har "alt" og full manuell zoom.

Hvis du har mulighet ville jeg ha ventet å sett hva X20 kan yte. Det er et flott kamera og hvis X20 yter like bra som RX100 på ISO så må RX100 se seg slått på alt bortsett fra størrelse og kanskje AF hastighet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

G15 sin optiske søker er totalt ubrukelig. Bitteliten og null info. X20 kommer meget mulig til å slå RX100 på bildekvalitet, og da blir de eneste argumentene for å velge RX100 størrelsen som jo er hakket mer lommevennlig enn X20. Skjermstørrelse har nok fint lite å si i praksis på X20 vs. RX100.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hei.Leste en del av innleggene her.Mitt problem er ikke pixler,største blenderåpning eller kraftig blitz.Har prøvd noen kameraer i de siste månedene;LX5,LX7,G12,G15,P7100,TZ30,++.

LX7 synes jeg har for mye menystyring til å fungere greit uten å bruke hele batteriet.

MEN ALLE har det samme problemet;Hvordan få til fokus på rette plassen.Prøver med forskjellige innstillinger for hvor fokus skal være ( punkt,senter,flate++).ALLE indikerer med grønt signal at fokus er ok,trykker utløser og er like skuffet hver gang jeg ser på bildene på PC.I tillegg slites det med at apparatet fokuserer og fokuserer hele batteriet og ikke kommer i fokus i det hele tatt.dette gjelder i vidvinkel-modus.

Har helt gitt opp å zoome inn og prøve å få fokus.

Noen tips for dette?

Lenke til kommentar

Hvis du starter en egen tråd og legger med noen eksempelbilder så vil det bli mye lettere å hjelpe. Hvis du forklarer hva problemet er med et spesielt bilde og hva du forventer av et kamera du vil bli fornøyd med så blir det mye enklere for oss å anbefale et passende kamera.

 

Helt enig lag deg en egen tråd under "fotografering" som omhandler problemet, det er flere grunner til at du ikke får til dette og det er ingen vits og "kapre" denne tråden med dette.

 

Øverst i fotografering finner du en knapp som det står "opprett nytt emne" klikk på denne og lag en fornuftig emnetittel, foreksempel "bildene blir ufokuserte"

Lenke til kommentar

Autofokus på de fleste kameraer sliter når det er lite lys. Lang lukkertid hjelper ikke - dvs selv beste stabilisering får også problemer da.

RX100 kan bli bedre på autofokus i dårlig lys i likhet med de aller fleste kamera.

Lyssterkt objektiv hjelper (kortere lukketid, mer lys inn i kameraet som gjør det enklere å fokusere).

Av det jeg har _lest_ er vel Fujifilm X10 av de bedre når det gjelder autofokus, men ville nok heller gått for etterfølgerne X20 akkurat nå.

 

For meg var ikke X20 aktuelt pga utstikkende linse - ellers hadde nok den vært sterkt med i vurderingen vs RX100.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...