Kontorstol Skrevet 2. mai 2017 Skrevet 2. mai 2017 Oljer fra humlen kan danne en "hinne" på overflata.
Lyspaere Skrevet 2. mai 2017 Skrevet 2. mai 2017 (endret) Det ser ut som dette... Endret 2. mai 2017 av Lyspaere
Kontorstol Skrevet 2. mai 2017 Skrevet 2. mai 2017 Det så mindre pent ut enn det burde og er nok infisert. Det betyr likevel ikke at det ikke kan bli godt. Oppbevar flaskene et sikkert sted mtp. flaskebomber, og sett de kaldt når du er fornøyd med kullsyren. Med litt flaks er smaken god og du drikker det opp før smaken blir vond.
Lyspaere Skrevet 2. mai 2017 Skrevet 2. mai 2017 Ja. Kjedelig sak egentlig... Er en del arbeid som går ut i ingenting med infeksjon.
Lyspaere Skrevet 14. mai 2017 Skrevet 14. mai 2017 Hei Har ett brygg som når jeg tar av korka på flaska så starter det en slags "trommel" inne i flaska. Hva er det tegn på? Det skummer også noe utover flaska ved åpning, men ikke voldsomt. Er også noe rart med skummet i glasset (se bilde). Brygget er ett brygg som vi mistenkte at var infisert før tapping (egentlig ganske sikre - da det lå en fin film over brygget med tråder). Hvordan merker jeg om denne er nærme å bli flaskebombe eller ei?
ZenCo Skrevet 15. mai 2017 Skrevet 15. mai 2017 Tippar det er infeksjon. Hadde det på forrige brygget mitt, 30 flasker med weiss som måtte i vasken. Sånn er bransjen. Alle brusa over etter åpning, men ingen flaskebomber. Sjølv etter tre månadar.
Sveern Skrevet 15. mai 2017 Skrevet 15. mai 2017 Sliter med gjærsmak på de siste par bryggene våre, det siste skal riktignok stå litt til, men var samme usmak som på forrige brygg. Det forrige var en weissbier, nå er det en pilsner. Noen som har noe tips?
madammim Skrevet 15. mai 2017 Skrevet 15. mai 2017 Weiss skal jo smake av gjær, og pils er vanskelig å skjule feil på. Hvorfor ikke prøve andre typer? Et tips er å la pils (og andre lager-øl) stå i "kjellertemperatur" eller laver i minst 3 mnd. før den nytes. Hvis den ikke er helt krystallklar, la den stå lengre. Vi brygger pils og andre lager-øl i Januar-April (gjenbruk av gjær), og åpner først på fatene i November
Sveern Skrevet 15. mai 2017 Skrevet 15. mai 2017 (endret) Weiss skal jo smake av gjær, og pils er vanskelig å skjule feil på. Hvorfor ikke prøve andre typer? Et tips er å la pils (og andre lager-øl) stå i "kjellertemperatur" eller laver i minst 3 mnd. før den nytes. Hvis den ikke er helt krystallklar, la den stå lengre. Vi brygger pils og andre lager-øl i Januar-April (gjenbruk av gjær), og åpner først på fatene i November Takk for svar, er første runden med pils, og håper å kunne servere noen flasker i bryllup om 6 uker, så er bekymra for det meste Satte en IPA nå på lørdag, og har brygget APA og en slags amber før det igjen. APAn ble veldig god, amber saken var det første vi lagde, så der var det stor variasjon på flaskene. Jada, pilsen skal ikke serveres før i slutten av juni, så vi slår den ikke ut enda. Da har den stått kjølig på flaske i 8 uker, i tillegg til 4 uker på dunk. Er den ikke god da, så får det heller bli høstpils Men ble bekymra her når det oste den samme gjærdunsten ut av flaskene på begge de siste brygga. Endret 15. mai 2017 av Sveern
madammim Skrevet 15. mai 2017 Skrevet 15. mai 2017 Takk for svar, er første runden med pils, og håper å kunne servere noen flasker i bryllup om 6 uker, så er bekymra for det meste Satte en IPA nå på lørdag, og har brygget APA og en slags amber før det igjen. APAn ble veldig god, amber saken var det første vi lagde, så der var det stor variasjon på flaskene. Jada, pilsen skal ikke serveres før i slutten av juni, så vi slår den ikke ut enda. Da har den stått kjølig på flaske i 8 uker, i tillegg til 4 uker på dunk. Er den ikke god da, så får det heller bli høstpils Men ble bekymra her når det oste den samme gjærdunsten ut av flaskene på begge de siste brygga. Weiss skal jo smake av gjær, og pils er vanskelig å skjule feil på. Hvorfor ikke prøve andre typer? Et tips er å la pils (og andre lager-øl) stå i "kjellertemperatur" eller laver i minst 3 mnd. før den nytes. Hvis den ikke er helt krystallklar, la den stå lengre. Vi brygger pils og andre lager-øl i Januar-April (gjenbruk av gjær), og åpner først på fatene i November Pils er kanskje det vanskeligste ølet å få til, så hvis dere lykkes på første forsøk er dere absolutt inne på noe når det gjelder ølbrygging (eller har venner som er gode til å skrøne ).
Sveern Skrevet 15. mai 2017 Skrevet 15. mai 2017 Skal aldri undervurdere hvor smakstolerante enkelte er, så lenge det er gratis alkohol
l3dx Skrevet 8. juni 2017 Skrevet 8. juni 2017 Noen som har erfaring med denne bryggeren som netthandelen selger? Det irriterer meg at de ikke sier noe om merket på varen. https://www.netthandelen.no/auction/fritid/olbrygging/24181893
kjetilkl Skrevet 8. juni 2017 Skrevet 8. juni 2017 Aner ikke, men det er vel denne; https://gutenequipment.en.alibaba.com/product/60566476063-803783330/Micro_Brew_30L_Guten_Kitchen_Equip_BM_S300M_1_Brewery_Equipment_Home_Brewing_Equipment.html
cliffme Skrevet 9. juni 2017 Skrevet 9. juni 2017 Noen som har erfaring med denne bryggeren som netthandelen selger? Det irriterer meg at de ikke sier noe om merket på varen. https://www.netthandelen.no/auction/fritid/olbrygging/24181893 Har hørt mye og mangt om denne. Mitt råd er at du styrer unna. Gå heller for en Grainfather eller Speidel. Det er bedre å bruke tiden på å faktisk brygge godt øl enn å plages med dårlig utstyr.
l3dx Skrevet 9. juni 2017 Skrevet 9. juni 2017 (endret) Aner ikke, men det er vel denne; https://gutenequipment.en.alibaba.com/product/60566476063-803783330/Micro_Brew_30L_Guten_Kitchen_Equip_BM_S300M_1_Brewery_Equipment_Home_Brewing_Equipment.html Ser ut som den ja! Takk Noen som har erfaring med denne bryggeren som netthandelen selger? Det irriterer meg at de ikke sier noe om merket på varen. https://www.netthandelen.no/auction/fritid/olbrygging/24181893 Har hørt mye og mangt om denne. Mitt råd er at du styrer unna. Gå heller for en Grainfather eller Speidel. Det er bedre å bruke tiden på å faktisk brygge godt øl enn å plages med dårlig utstyr. Ja, det er det nok. Jeg heller mot å kjøpe et Brew-In-A-Bag sett. Det er litt rimeligere for en nybegynner Endret 9. juni 2017 av l3dx
cliffme Skrevet 12. juni 2017 Skrevet 12. juni 2017 Uansett hva du velger, finn tak i noen som har brygget en stund og ta en runde sammen med dem. Da ser du hva de gjør og hvorfor de gjør som de gjør. Du slipper mange nybegynnerfeil da. Lykke til!
Sveern Skrevet 26. juni 2017 Skrevet 26. juni 2017 Takk for svar, er første runden med pils, og håper å kunne servere noen flasker i bryllup om 6 uker, så er bekymra for det meste Satte en IPA nå på lørdag, og har brygget APA og en slags amber før det igjen. APAn ble veldig god, amber saken var det første vi lagde, så der var det stor variasjon på flaskene. Jada, pilsen skal ikke serveres før i slutten av juni, så vi slår den ikke ut enda. Da har den stått kjølig på flaske i 8 uker, i tillegg til 4 uker på dunk. Er den ikke god da, så får det heller bli høstpils Men ble bekymra her når det oste den samme gjærdunsten ut av flaskene på begge de siste brygga. Weiss skal jo smake av gjær, og pils er vanskelig å skjule feil på. Hvorfor ikke prøve andre typer? Et tips er å la pils (og andre lager-øl) stå i "kjellertemperatur" eller laver i minst 3 mnd. før den nytes. Hvis den ikke er helt krystallklar, la den stå lengre. Vi brygger pils og andre lager-øl i Januar-April (gjenbruk av gjær), og åpner først på fatene i November Pils er kanskje det vanskeligste ølet å få til, så hvis dere lykkes på første forsøk er dere absolutt inne på noe når det gjelder ølbrygging (eller har venner som er gode til å skrøne ). Serverte pilsen under mitt eget bryllup i helgen til stor suksess, sitter igjen med kun 3 flasker. Fikk smakt 1 flaske selv, og det hadde blitt veldig godt, selv om det ble litt grums av risting under frakten dagen før.
madammim Skrevet 26. juni 2017 Skrevet 26. juni 2017 (endret) Serverte pilsen under mitt eget bryllup i helgen til stor suksess, sitter igjen med kun 3 flasker. Fikk smakt 1 flaske selv, og det hadde blitt veldig godt, selv om det ble litt grums av risting under frakten dagen før. Bra at det ble godt mottatt. Da er det bare å gratulere, både med ølet og giftemålet Endret 26. juni 2017 av madammim
cliffme Skrevet 16. juli 2017 Skrevet 16. juli 2017 Har dere satt juleølet da folkens? Mitt står til gjæring nå og skal på fat om en ukes tid. Jeg tok utgangspunkt i 7fjell sin 7sorter, men med noen endringer.
ZenCo Skrevet 17. juli 2017 Skrevet 17. juli 2017 Me satte juleølet for i år i november. Satsar på at det blir bra. Sinterklaas frå 7 Fjell.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå