Gå til innhold

Nytt objektiv til kameraet mitt(?)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

For den prisen (og litt over) får du Tamron SP AF 90mm F/2.8 Di 1:1 Macro, Sigma 50mm 2.8 Macro, Tamron SP AF 60mm f/2.0 Di II Macro 1:1, Sigma 70mm F2.8 EX DG Macro og sikkert flere andre jeg har glemt. I tillegg er det jo mulig å kjøpe brukt.

 

Generelt sett vil alle gi deg gode bilder, de er skarp som bare det. For insekter skulle du helst hatt litt lengre brennvidder enn disse, men det koster. Til blomster vil alle være flott. Selv har jeg 90mm'eren til Tamron og er veldig fornøyd med den. Ikke ubrukelig til insekter, men en må ganske nærme, og det er lett å skremme de vekk før bildet er tatt.

Endret av Phileas Fogg
Lenke til kommentar

https://prisguiden.no/produkt/tamron-sp-af-60mm-f20-di-ii-macro-11-for-nikon-110145

 

Dette er ett allsidig og lyssterkt macroobjektiv. Etter litt prøving med begge to, foretrekker jeg dette fremfor Tamron sin 90 (som "alle" anbefaler).

 

Les en test her bl.a.; http://www.photozone.de/nikon--nikkor-aps-c-lens-tests/680-tamron6020nikon

 

 

Vil du komme billigst ut av det med ett nytt objektiv, så er Nikon sin 40 f/2.8 ett bra objektiv - men ikke spesielt godt egnet til insekter.

 

https://prisguiden.no/produkt/nikon-af-s-dx-micro-nikkor-40mm-f28g-149612

 

http://www.photozone.de/nikon--nikkor-aps-c-lens-tests/674-afs40f28dx

 

 

Går du opp i pris finnes det mye bra - f.eks. Sigma sine 105 og 150 f/2.8 macroer, Nikkor sine 85 og 105, Tokina sin 100, osv.

Lenke til kommentar

Kan absolutt anbefale Tamron 90mm f/2.8. Tamrons 60mm er også god; men ettersom du er interessert i insekter også; så bør du ikke ha en kortere brennvidde enn 90mm. TBPhoto nevner Sigma 105mm og 150mm; det er gode alternativer, og særlig 150mm er vel egnet til insekter. Men den er nok noe dyr i forhold til ditt budsjett.

Lenke til kommentar

60mm er også lite til insekter, absolutt. Men Tamron 60'en er veldig allsidig til portrett og andre ting, og f/2 kan være kjekt å ha.

 

Hvis insekter o.l. er viktig, så ville jeg ha tatt meg råd til Sigma 150, eller jakt på ett brukt eksemplar.

Fokuslimiter og IF (intern fokusering) i tillegg til brennvidden er gull verdt.

 

(IF betyr rent praktisk at objektivet ikke skifter lengde under fokusering, noe som er veldig greit til insekter - Tamron sin 90 blir i verste fall nesten dobbelt så lang under fokusering.)

 

 

edit; det er fokuslimiter på Tamron sin 90 også, sånn just in case noen tolker det annerledes :)

Endret av TBPhoto
Lenke til kommentar

Da står det egentlig mellom Sigma 105 eller 150 f/2.8 macroer, eller tamron 90. Men ettersom prisen var veldig høy på de to første står jeg igjen med tamron 90, selv om de to sigma er sikkert mye bedre?

 

Men utenom å ta bilder av blomster og insekt, hvem av de 3 er best da?

Lenke til kommentar

Hei og velkommen til forumet.

 

Hvem er best?, de har alle sine svakheter og sine gode egenskaper, man må velge utifra bruksområde.

 

Skal du ha et allsidig makroobjektiv er egentlig 150mm litt uaktuell siden arbeids-avstanden vil i enkelte tilfeller bli for stor samt man er avhengig av et kraftigere stativ siden det er lettere å få bevegelse-uskarphet en med en 90mm.

Så hvem av de to gjenværende du skal velge?, det blir nesten hipp som happ 105mm har nok litt penere bokhe "diffus bakgrunn" er 90mm. Du kan foreksempel søke etter på spesifikke objektiver på flickr.com for og sammenligne bilder tatt med disse objektivene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...