Gå til innhold

Facebook kan bli den beste CV-en din...


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Bruker facebook så lite at jeg kunne like så gådt slette profilen min å si "jeg bruker ikke facebook" skulle jeg få en slik fårespørsel. Det er vel også lite tenkelig å få en slik fårespørsel i mitt fagområde, og går jeg å setter meg på facebook i arbeidstiden mister jeg i hvetfall jobben.

Lenke til kommentar

Tviler på facebook blir spesielt viktig når du søker jobb. Dei fleste arbeidsgivere vil ha faglig dyktige og pliktoppfyllande arbeidstakere, ikkje nødvendigvis personer som er aktive på facebook og som kjenner mange personer.

 

På mange måter er det nok meir viktig å passe på at din facebook profil ikkje inneheld noke upassande enn det er å gå inn å trykke "liker" på alle bedriftsidene.

 

Som med alt anna her i verden så tar det lang tid å bygge opp eit godt rykte, du kan være positiv og bedriftsvennlig på facebook i lang tid utan at du får drømmejobben, men på samme tid så vil det kunne være nok med eit politisk ukorrekt utspel på facebook for å sikre at du ikkje får jobben.

 

 

 

Det største problemet med facebook akkurat no er at det blir brukt til alt mulig sammtidig. Det er i dag lite som skiller privatlivet, yrkeslivet og offentlige debatter frå kvarandre på facebook. Dette gjer at tidslinjen til ein person er eit merkelig sammensurium av private feriebilder, innspel i alvorlige samfunnsdebatter på nettavisene, dårlige vitser, tanker om framtida, opplisting av tidligere arbeidsgivere og navnedagsgratulasjoner frå gammle tanter.

 

I det fysiske liv så er det stor forskjell på kva du seier når du er heime med famile/venner og kva du roper ut frå såpeboksa på torget. Denne forskjellen burde vært betre avspeila også på det virituelle plan.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Mye konsulentsynsing på HW i det siste. Underlig nok mener mange av disse diametralt forskjellige ting, og ingen av dem oppgir kilder (95%, sier du?). Ellers virker forslagene litt slitsomme. Det er lett å få inntrykk av at artikkelforfatter fraråder folk å bruke Facebook til privat tidsfordriv, med mindre jobb og privat er samme ulla. Snakker om ull:

 

fårespørsel.

 

Det beste ord i det norske sprog.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

LinkedIn er det sosiale mediet man bruker i forhold til jobb. Det er seriøst, offentlig og spesialisert for dette. Facebook er en halvseriøs tjeneste man bruker for å holde kontakten med og profilere seg overfor venner og familie; bilder fra sydenturer og hvilken musikk du liker er helt irrelevant for en arbeidsgiver.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Er artikkelen en oversetting/omskriving av en tilsvarende artikkel jeg så i en amerikansk nettavis for noen dager siden? Det virker på meg som om det blir mer og mer vanlig på norske nettsteder å lese amerikanske "opinion pieces" og mer eller mindre oversette de til norsk og signere med eget navn. Det er en trist utvikling siden det amerikanske samfunnet er nokså forskjellig fra det norske og det som er en sannhet i USA er en sannhet med store modifikasjoner i Norge. Slett arbeid er det også.

 

I Norge er det en drøss med jobber, spesielt i IKT-sektoren som hw.no retter seg mot. Å gjøre seg lekker for arbeidsgiveren er ikke en nødvendighet slik det er i USA. I Norge får man jobben så lenge man har et fast håndtrykk og har tatt en dusj de siste 4 dagene.

 

Jeg var på jobbintervju for en drøy måned siden. Der ble jeg "konfrontert" med at den potensielle arbeidsgiveren ikke fant meg på facebook. Jeg har en konto, men den kom ikke opp i søkeresultatet hans.

 

Jeg parerte med å si at jeg har en linkedin-konto og den hadde han funnet.

 

Jeg hadde aldri giddet å jobbet et sted hvor det var et krav å være facebook-venn med sjefen. Det var heller aldri nevnt som et krav under jobbintervjuet og jeg sa ja til jobbtilbudet.

Endret av ryback
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg liker best at arbeidsgivere ansetter personer som faktisk prioriterer og ta en tur bort og levere CV personlig...

 

 

 

 

selv fikk jeg jobb etter at jeg fikk et lite "testprosjekt." på en helg, (samme dag som jeg leverte CV.) og hvis jeg likte prosjektet.. og klarte noe, var det bare og komme og få litt hjelp videre... for så og få kontrakt etter bare noen dager med litt usikkerhet..

Digger måten sjefen gjør ting på i dette firmaet.. skulle ønske andre sjefer gjorde det på samme måte.. (men dette er et lite firma)

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...