Gå til innhold

Den store 3D Print Tråden - Printer du?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Takk for den. Poster noen bilder senere.

 

Er veldig fornøyd. Liker hvordan printeren printer i forhold til en Cartesian printer. Printplata er statisk. Litt mer robot aktig med de armene.

 

Takk for tipset, Complexity ?

(Angående printeren. Godt kjøp!)

 

Print nr.2:

 

 

 

Ser man kan forhåndsbestille en Ender 3 Pro nå, til noen hundrelapper ekstra. Burde man se den som en nødvendig forbedring av Ender 3 og vente to uker, eller slippes det uansett oppdaterte versjoner i et bankende kjør i denne bransjen?

 

EDIT: Jeg ser ikke noe på Crealitys egne sider om noen Pro, så jeg driter i den og bestiller en vanlig. Kan sikkert gjøre endringene selv etter hvert også.

https://youtu.be/TAUWlJt2Hmg

 

Ser egentlig ikke poenget med pro.

 

Hadde de klart å lage en helt rett og jevn ptintplate, ja, det hadde vært verdt det.

 

Hva endte du opp med? Fått prøvd den?

 

 

Endret av Countryman
Lenke til kommentar

Prøvde å bruke glass fra bilde. Fikk en ramme ødelagt og utsatte bare kjøpet av ordentlig printplate. 21 dollar inkl. frakt, den ikea ramma kostet sikkert like mye eller mer. I tillegg kjøpte jeg glasskjærer til 40kr. Og slik bilderamme glass knuses bare ved se skrått på de.

 

Nå har jeg to slike Creality glassplater til min Ender 3, angrer ikke et sekund på at jeg spanderte de 44 dollarne. Nå vurderer jeg virkelig å legge ut for auto bedleveling. Hadde vært kurrant om jeg kunne ha brukt den bryteren til Anycubic kossel'en på en måte istedet for å kjøpe nytt.

Endret av Profeten Kāfir
Lenke til kommentar

Har brukt bildeglass på både min MP select mini og Tronxy X5S helt uten problemer, men er vel sikkert flere typer bildeglass.

 

Autobedleveling er veldig kjekt, men man må huske at på en cartesian printer vil Z aksen hele tiden måtte gå opp og ned for å kompensere for en skjev bed. Dette kan påvirke kvaliteten på printen.

 

Så selv foretrekker jeg manuell levering på mine printere. Unntatt deltaen selvfølgelig da det ikke er av betydning hvordan man levler der

Lenke til kommentar

Det hadde jeg ikke tenkt på. Avventer med auto bedleveling. Skal gå skikkelig gjennom hva som er problemet med min ender 3 før jeg bruker mer cash på den.

 

Hva foretrekker du, Delta eller Cartesian?

 

Printkvalitet fra Anycubic kossel'en er helt okey etter min smak. Kjapp er den også. Kunne tenkt meg å få den roligere, veldig brå og raske bevegelser når den ikke printer i forhold til ender 3.

 

Første print av bruksting, Lego Duplo togspor. Ca. 2.5 timers print tid og 5-6kr i PLA. Meget fornøyd med denne.

 

 

Lenke til kommentar

Foretrekker deltaen. Printer utmerket og med tmc2208 drivere blir den helt lydløs så man hører den ikke.

 

Cartesian har fordeler med at hver akse har sin egen motor. Da klarer en 8bits prosessor seg godt. På Kosselen kan du ikke printe over 80mm/s før du overbelaser prosessoren (legg inn Klipper firmware for å printe raskere)

Ulempen med cartesian er jo at hele printen beveger seg att å frem og på tynne høye prints kan den velte eller wobble.

 

Tronxyen er stor CoreXY og absolutt det mest plagsomme designet. Vanvittig lange belter og kulelager over alt gir mye hodebry. Dobbel Z akse som i tillegg er veldig lang gjør det vanskelig å unngå Z-wobble også.

Men er utrolig tøff å se på.

 

Kjører Klipper på både deltaen og Tronxyen siden det tillater raskere printing og bedre resultater.

Vurderer å bytte hovedkortet på Minien så jeg kan kjøre Klipper på den og.

Endret av Complexity
Lenke til kommentar

Skal ordne klipper fw etterhvert. Denne delta printeren fortjener det beste den kan få. For en herlig maskin for lite penger.

 

Nettopp ferdig å printe en enklere Duplo togspor uten mulighet for å feste legoklosser under, tok 90min.

Å bytte PLA var også enklere enn med Ender 3. Nå må jeg bare vente til printplata kjøler seg ned, print objektet sitter godt.

 

Har lest at Anycubic kossel er en printer man bør kjøpe som printer nr 2 etter å ha fått litt erfaring med sin første printer. Må si meg uenig her. Anycubic kossel linear plus er en bedre printer som første gangs kjøp enn f.eks. ender 3. Mulig jeg sier dette siden jeg var uheldig med min ender 3 og at jeg ikke fikk printet slike Lego Duplo togspor med Ender 3 pga den skjeve printplata. Jeg betalte 1800kr fra Banggood for Ender 3 + en del hundrelapper for å få den til å fungere ordentlig, noe den ennå ikke gjør.

Anycubic Kosselen kostet meg 2300kr eller noe. Den ble sendt fra Tyskland med DHL, Bring tok over i Norge. Hentet den på lokale PiB og betalte fortollingsgebyr og MVA (pris satt til 100USD).

 

Etter 2 testprint og 2 togspor print er jeg superfornøyd. Kan poste flere bilder av diverse jeg printer med Anycubic Koseel Linear Plus hvis det er noen som ønsker det.

 

https://www.3dprintersonlinestore.com/anycubic-kossel-delta-3d-printer?search=anycubic

 

 

Edit: Jeg betalte 2201,79kr for den. Nå tar de 40USD i frakt. Jeg betalte ikke frakt.

265USD. + MVA etc. Fortsatt verdt pengene. Den billige versjonen selges ikke lengre, kun Linear plus 2.

 

 

Edit2: Lego Duplo togspor, enkel versjon.

Ikke like bra som den første. Sitter løst sammen med de originale, men de kan printes raskt og krever ikke støtte/support. 25% infil er sikkert ikke nødvendig, kunne klart meg ned 15-20%.

Pris: ca. 4kr +

 

 

Endret av Profeten Kāfir
Lenke til kommentar

Den uttalelsen er temmelig upresis. Det er jo ikke gitt at printbed må bevege seg frem og tilbake (eller sideveis for den del) på en kartesisk printer. Finnes jo lassevis av kartesiske printere som kun beveger printbed i Z-aksen, og dermed ikke har det nevnte problemet med tynne/høye prints. Uttalelsen gjelder vel i grunnen bare i3-type printere, mener jeg.

 

Ulempen med cartesian er jo at hele printen beveger seg att å frem og på tynne høye prints kan den velte eller wobble.

Lenke til kommentar

Den uttalelsen er temmelig upresis. Det er jo ikke gitt at printbed må bevege seg frem og tilbake (eller sideveis for den del) på en kartesisk printer. Finnes jo lassevis av kartesiske printere som kun beveger printbed i Z-aksen, og dermed ikke har det nevnte problemet med tynne/høye prints. Uttalelsen gjelder vel i grunnen bare i3-type printere, mener jeg.

Men det er det man kaller printere som det.

Sier man Cartesian så tenker man designet til f.eks i3.

Jeg har en med bed som bare beveger seg i Z aksen, og den kalles CoreXY. Man har og Hbot printere som er noe lignende.

Endret av Complexity
Lenke til kommentar

Fra en som vurderte lenge å kjøpe den Clas Ohlson printeren, den som ernå og da på tilbud fra 5k til 4k, absolutt ikke verdt pengene med tanke på hva du kan få for halve prisen.

 

Jeg hadde ikke satt meg inn i 3d printing eller hva slags produkt Creality Ender 3 var da jeg bestilte den. Det var et impulskjøp på Banggood, den hadde gode brukererfaringer og var billig. Etter en uke etter bestilling og en uke flr den dukket opp på postkontoret begynte jeg å se diverse youtube videoer.

 

Ursidae, hva vil du gjøre med printeren?

 

NB! Jeg hadde ingen anelse hva jeg skulle med 3d printer, nå har jeg to og vet fortsatt ikke. Printer fortsatt Lego Duplo togspor og har gjort det siden i går ettermiddag ?

 

 

 

 

Fra en som svært lite erfaring med denne hobbyen; Anycubic Kossel Linear Plus er et valg som er like bra om ikke bedre enn det meste der ute til den prisen.

Endret av Profeten Kāfir
Lenke til kommentar

Men det er det man kaller printere som det.

Sier man Cartesian så tenker man designet til f.eks i3.

Jeg har en med bed som bare beveger seg i Z aksen, og den kalles CoreXY. Man har og Hbot printere som er noe lignende.

 

Det er sikkert noen som gjør det, men det blir ikke mer riktig av den grunn. Er vel greit å droppe å bidra til den forvirringen om du faktisk vet bedre? Jeg frekventerer et utall forumer, og jeg er ikke enig i at det er normalen å tro at kartesiske printere er i3-type printere.

Lenke til kommentar

Er det denne du tenker på?

https://m.clasohlson.com/no/FlashForge-Finder,-3D-skriver/Pr387720000

 

Fikk 8/10 på tek.no test.

 

Sikkert en grei printer. Men 140x140x140mm er litt lite. Den har heller ikke oppvarmet printplate.

 

Jeg kunne ikke printet de togsporene, de har en lengde på 153mm + skirt.

 

 

 

Dessverre koster den 5000kr nå. Ikke lenge siden den kostet den 4000kr.

Hvis du kun har tenkt å printe småting i PLA så fungerer den sikkert helt okey. Det skal jo være plug&play og da sparer du selvfølgelig en del tid på å lære deg masse innstillinger og justeringer av ditten og datten.

 

Har du litt tid og teknisk innsikt så får 2 printere med 50-80% større printvolum og oppvarmet printplate til samme pris.

 

YUP!

Der kom bakdelen med billige printere fra Kina. Begynner å printe flere cm over printplata. Får ikke auto levelig til å fungere. Må nok oppdatere fw.

Så jævla irriterende etter mange gode printinger.

 

Da blir det pause i printingen.

 

 

 

EDIT:

 

Har fått lastet inn Marlin 1.1.9

 

Driver å kalibrerer.... Test print OK!

 

 

https://youtu.be/GF6ZGKOuzhY

 

Linear Plus versjon : https://www.thingiverse.com/thing:3079416

 

En annen: https://www.thingiverse.com/thing:3094837

 

 

Har også bestilt glassplate til delta printeren:

https://www.ebay.com/itm/Anycubic-240mm-Round-Glass-Build-Plate-Ultrabase-Platform-for-Kossel-DE-STOCK/263798944831?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649

 

 

 

 

Edit2: Ser ut som jeg må jobbe litt med retraction settings.

 

Complexity, har du hatt problemer med at printeren ikke griper tak i enkelte PLA typer?

Gikk opp fra 200 til 217 grader for å se om det hjalp. Det er mye bedre. Rart at det skal være så stor forskjell fra PLA til PLA, t.o.m. fra samme leverandør/produsent. Har flere farger av denne typen; https://www.banggood.com/Anet-1KG-1_75mm-3D-Printer-PLA-Filament-For-Makerbot-Mendel-Printrbot-Reprap-Prusa-p-992424.html?rmmds=search&cur_warehouse=UK

 

Sort og transparent fungerte ikke bra på 200grader. Lilla, grønn og oransje fungerte helt fint å printe på 200grader.

 

Passer akkurat inn i skapet.

 

 

 

 

Da har jeg fått satt igang Creality Ender 3....

 

 

 

 

Endret av Countryman
Lenke til kommentar

Moro :-)

Tar ikke så lang tid å montere. 1 times tid. Igangkjøringen tar lengre tid hvis man er helt fersk og ikke har gjort noe googling på forhånd.

 

 

Ser ut til at ender 3 printer bra. Men dessverre er delta printeren helt på bærtur. Mulig det har tettet seg i extruderen.

 

Complexity, Hva har du byttet av deler på din kossel?

Noen deler du anbefaler?

 

 

Printet med sort PLA, fikk med Anycubic kossel'en. Gikk opp til 215grader.

Skjønner ikke hvordan jeg kan gå fra kjempegode print til dette?

 

 

 

Endret av Profeten Kāfir
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...