Jump to content

mroek

Medlemmer
 • Content Count

  330
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 :)
 1. Bare sånn til informasjon, så er det i en overgangsperiode slik at 350-kronersgrensen fremdeles gjelder, selv om den offisiellt er avviklet. Det er gjort fordi man ønsker å gi utenlandske nettbutikker mer tid til å få registrert seg i VOEC. Hvor lenge ovegangsordningen gjelder er ikke sagt, men inntil videre kan man altså handle akkurat som før, uten å frykte at det kommer moms eller gebyrer på pakker som har verdi under 350,- (ink frakt). Ref: https://www.toll.no/no/netthandel/1.april/overgangsordning/
 2. Ja, under forutsetning av at man kan kjøre Klipper firmware på printeren. Det er jo ikke alle printere man kan det på.
 3. Det kan man nok neppe (uten å teste piratversjon). Kjøper man full lisens så har man mulighet til å be om refusjon innen 14 dager, men det er liten grunn til å tro at man får samme mulighet om man allerede er lisensholder og vurderer oppdateringen.
 4. Joda, men oppdaterings- og bugfixfrekvensen er helt latterlig fra den kanten. Ikke så rart, når det er bare en person som skal skrive alt av kode fordi han ikke stoler på noen, men selv på den bakgrunnen er det latterlig. I det hele tatt et ekstremt dårlig drevet firma, så derfor ville jeg ikke blitt overrasket om V5 aldri kom. Og hvis det kommer, så tror jeg det blir en gigantisk skuffelse, slik V4 egentlig var. Ikke mye reellt nytt der heller. Simplify3D var innovativt da det kom, men så har det skjedd bemerkelsesverdig lite etterpå.
 5. Men denne gangen er det altså annerledes. Oppdatering til V5 skal koste penger (men pris er ikke oppgitt, annet enn "ikke så mye") for alle som ikke har kjøpt sin lisens innen ett år før V5 utgis (om noen gang). Mange brukere som kjøpte lisens for ett år siden er nå sure, fordi de kjøpte etter at V5 var blitt lovet utgitt i 2019, og de regnet da med å få oppdatere gratis til denne. Nå har det året gått uten at noe har skjedd. I stedet for å beskylde meg for feilinformasjon så kunne du jo sjekket litt selv. Nå skal det sies at S3D stadig vekk redigerer og sletter poster (og låser tråder) på sitt eget forum om de ikke liker innholdet, men akkurat dette har de (eller ham, eieren har mange aliaser som han bytter på å bruke, og later som han er en ordinær bruker) selv skrevet: "We also want to inform our users that Version 5.0 will be our first paid software upgrade. Stay tuned for more information about the exciting new features and upgrade pricing later in the year as we get closer to the release of Version 5.0. "
 6. Vel. Vi får se. Et mer upålitelig programvareselskap skal du lete lenge etter. Om versjon 5 faktisk kommer, så vil oppdateringen koste penger også for eksisterende kunder (som forsåvidt kan være greit nok). Jeg bruker selv S3D fremdeles, mest fordi jeg kan det ut og inn, men også fordi det fremdeles har en edge på ett bestemt område, og det er muligheten for å ha mange prosesser, som både kan gjelde for forskjellige høyder i et print, men man kan også ha forskjellige prosesser per komponent man printer på samme plate. Andre slicere kan også gjøre mye av dette via andre metoder, men inntil videre har jeg ikke funnet noen jeg gidder å bytte til. Og skulle V5 faktisk dukke opp og faktisk være en skikkelig oppgradering, så kan det godt tenkes jeg kjøper den. Men jeg har for lengst sluttet å forvente noe som helst fra S3D.
 7. Nettopp? Er da vitterlig et år siden det kom noe nytt fra den kanten. Finnes vel knappest et dårligere drevet programvareselskap. Det er en mann (og hans mor) som opererer det selskapet, og han er den eneste som skriver kode. Ikke rart det går tregt.
 8. Det er sikkert noen som gjør det, men det blir ikke mer riktig av den grunn. Er vel greit å droppe å bidra til den forvirringen om du faktisk vet bedre? Jeg frekventerer et utall forumer, og jeg er ikke enig i at det er normalen å tro at kartesiske printere er i3-type printere.
 9. Den uttalelsen er temmelig upresis. Det er jo ikke gitt at printbed må bevege seg frem og tilbake (eller sideveis for den del) på en kartesisk printer. Finnes jo lassevis av kartesiske printere som kun beveger printbed i Z-aksen, og dermed ikke har det nevnte problemet med tynne/høye prints. Uttalelsen gjelder vel i grunnen bare i3-type printere, mener jeg.
 10. Jeg har brukt slike pads i årevis, og er storfornøyd med det, kan trygt anbefales. Jeg pleier å klippe en 100x100 pad opp i 9 biter og fordele disse på glassplaten, da får jeg en i hvert hjørne, en midt langs hver side, og en i midten. Én stor pad vil sikkert lede varme bedre, men tror likevel det er bedre å ha et antall mindre biter. Noe varmetap får du uansett, men det er jo enkelt nok å kompensere med litt høyere temperatur på platen. At varmen blir litt ujevn betyr lite, hos meg er det ca 5 grader høyere temperatur akkuat der padsene er, og det er ganske betydningsløst.
 11. Har brukt den typen flex, ja. Ingen problemer hos meg, men jeg printer på ren PEI, og da henger det i grunnen bedre enn ønskelig. Hårspray og tape kan for all del fungere til mye det, men kan etter min oppfatning ikke måle seg med et skikkelig underlag. Jeg har brukt både Buildtak og PEI (samt mye annet), men PEI er favoritten.
 12. Ja, i bromodus kan du kun koble TV-dekodere til de andre portene. Vær også obs på at i bromodus så får du din offentlige IP på LAN3, så du bør alltid ha en egen router/firewall tilkoblet der (og altså WAN-porten på din egen router, slik at den fungerer som en NAT-firewall), og andre enheter bak denne igjen. Jeg vet ikke om jeg vil si det er gjengs enighet om at bromodus bør benyttes, for svært mange er det fullt brukbart å bare bruke hjemmesentralen til alt. Det kommer jo an på dine behov. For ukyndige kan det være greit å la hjemmesentralen gjøre alt, siden de da kan kontakte Altibox for å få hjelp til alt av oppsett og feilsøking. For de som vil ha full kontroll selv, så er det enten bromodus eller å kutte hjemmesentralen helt ut som gjelder (men da blir det mange hakk mer komplisert).
 13. Hvis dekoderen er tilkoblet en port direkte i hjemmesentralen, så kan du fint sette hjemmesentralen i bromodus og bruke din egen router til husets internett. Da kobler du WAN-porten på din egen router til hjemmesentralens port merket LAN3, som anvist i bruksanvisningen fra Altibox: https://www.altibox.no/privat/kundeservice/internett/hjemmesentral/fmg/ Da Altibox rullet ut den nye TV-løsningen så kunne man ikke ha hjemmesentralen i bromodus og samtidig ha en TV-dekoder tilkoblet (uten å gjøre større nettverksmessige fiksfakserier selv), men det problemet ble løst, så nå skal det fungere helt fint. Men som sagt. dekoderen må være koblet direkte i hjemmesentralen.
 14. Hvis dekoderen er en Huawei, så har du den nye TV-løsningen. Hvis ikke, så er det den gamle (som du ikke vil ha). Den nyeste hjemmesentralen heter FMG, og det er en relativt stor og flat boks med et rundt indikatorlys midt på den store flaten. Det er ikke kritisk å ha den nyeste hjemmesentralen, den nye TV-løsningen fungerer også med eldre hjemmesentraler.
 15. Det er flere som selger filament her i Norge, men om du vil ha topp kvalitet så anbefaler jeg å handle hos https://www.e3printable.no. PLA er greit til veldig mye, men om du skal ha noe som er litt sterkere og mindre sprøtt så er kanskje PET-G et godt alternativ. Nylon er nok enda sterkere, men er nok et lite hakk vanskeligere å printe. ABS er litt på vei ut, da det i praksis krever lukket temperaturkammer og god ventilasjon i rommet ellers. "Gummi-aktige"-filamenter finnes også, og det kalles oftest "flex". Finnes mange typer i forskjellige hardheter, men man vil typisk ikke bruke det til braketter eller deler som sådan. Det er mer til beskyttelseskapper/bumpers (f.eks til mobiltelefoner). Kan også printe f.eks dekk til modellbiler i flex.
×
×
 • Create New...