Gå til innhold

Overklokkingscafèen - Generelt om overklokking o.l


Anbefalte innlegg

Har bestilt meg følgende komponenter:

 

CORSAIR 8GB DDR3 XMS3 PC12800 1600MHZ (2X4GB)

AMD PHENOM II X6 1090T BE 3.2GHZ 9MB SOCKET AM3 BOX

ASUS M4A89GTD PRO USB3 890GX AM3 ATX

 

Hva kan jeg forvente av OC med stock kjøling (24/7)?

 

Skal installere vannkjøling på sikt - hva kan jeg da forvente meg av OC? Vil ikke bruke penger på luftkjøler, da jeg kun mangler pumpe og blokk til vannkjøling. Jeg har en Thermochill PA120-3 liggende fra tidligere av.

 

Francis

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har en i5-750 med Cooler Master Hyper 212 Plus. Kjører 3.6Ghz med 1.280vCore.

 

Sliter litt med temperatur. Noen som tror det vil hjelpe med 2 stk Noctua NF-P14 FLX 140mm Vifter på denne kjøleren når kjøleren blir varm, og kontaktflata til CPU faktisk gjør en veldig god jobb ?

 

Flytter disse nok luft igjennom ville nå jeg tro at det vil hjelpe en god del, da jeg mener det er litt for liten avstand mellom ribbene på kjøleren til at viftene jeg har der nå gir god nok flyt.

 

Har også vurdert å tette kjøleren på sidene for å få lufta til å presse seg igjennom kjøleren, og ikke ut på siden som jeg tror skjer sånn den er nå.

 

EDIT:

Etter å ha plassert litt gaffatape på strategiske plasser mtp airflow har jeg klart å senke cpu tempen med mellom 5 og 10 grader, så det ser ut til at jeg kunne trenge et par vifter som gir mer flow. Har nå brukt vifta i toppen av kabinettet som en hjelpevifte istedenfor push pull oppsett rett på kjøler, og det ser ut til at litt gaffatape på rett plass har gitt bedre effekt. Blir vel å bestille 2 stk Noctua vifter og i tillegg tette kjøleren for flow på sidene uten vifter for å få lufta rett igjennom kjøleren for full kjøleeffekt.

Endret av exin89
Lenke til kommentar

Hei! Bygde min egen PC for et par dager siden, og har no overclocket I7-950 til 4Ghz, har stått 13 timer i prime95 så virker stabilt(første gang jeg har overclocket)!

 

Jeg brukte først RealTemp til å måle temperaturene, og den viser ca: 34C idle, mens i prime95 stiger den opp mot 70C. Jeg syntes det var veldig høyt med hva andre sier de får med Noctua NH-d14!

 

Så jeg lastet ned SpeedFan for å se hva den sier, og der er gjennomsnitts temperaturen 20-22C idle, mens den er da på ca: 50c i load!

 

Hvilke av disse to programmene er mest troverdig, jeg vil jo gjerne to på SpeedFan siden de temperaturene er jo...Mmm *drool* hehe.

utennavnaz.png

 

Jeg har Coolermaster HAF X kabinett,og romtemperaturen er ca: 18-20C

Er dette helt OK, eller kan det være Bios eller kjølepasta som er dårlig fordelt?

Takker for all hjelp og svar!

 

Edit: Btw hvis jeg tar av CPU-kjøler for å kjekke kjølepasta, går det fint å sette den på igjen uten å bytte kjølepasta?

Endret av Covi
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Holy shit! Realtemp er nok riktig vil jeg tro, likevel er det veldig greie temperaturer. Har du prøvd Intel Burn test v2.5? Jeg sverger til dette programmet da det pleier å være raskere for å finne ut om en overklokk er ustabil eller ikke, temperaturmessig pleier den også å nå maks fortere enn Prime95 Blend.

 

Speedfan 4.43 er også ute, skal visstnok gi mer riktige temperaturer på nyere prosessorer

Lenke til kommentar

Covi:

 

Hvilken påføringsteknikk brukte du på NH-D14?

 

En liten dært på størrelse med et riskorn midt på varmesprederen, kontra det å kline det hele utover utgjorde ca. 5 grader forskjell på min 950. Ved 4.0Ghz var jeg oppe i ca 60 såvidt jeg husker. Dette i et Fractal Design R3 med NH-D14. Denne kjøleren er også mildt sagt noe overdimensjonert og det kan det være vanskelig å plassere den helt plant, så hvis du fjerner HK fra kabinettet og sørger for å plassere kjøleren så godt som vannrett kan det bidra positivt.

 

Ang. dette med "gjenbruk" av pasta så bør dette ikke gjøres. I et nødstilfelle, greit nok, men kan du vente på ny pasta så gjør inderlig det.

Endret av Komakino
Lenke til kommentar

Hei!

 

Takker for svar, er en stund siden innlegget men men hehe.

 

Er ganske fornøyd med temperaturen, når toppen 55(+/- en grad eller to) under alle spill o.l.

Tror den litt høye temperaturen er pga jeg har Gainward 580 "good" grafikk kort, som spyr ut varm luft inni kabinettet, som så stiger å stakkers cpu vifte suger det inn hehe.

 

Jeg brukte en liten dært med kjølepasta ja, prøvde(etter innlegget) flere metoder, og syntes den metoden ga best resultat!

 

Tror jeg kommer til å investere i et vann kjøling oppsett, lyden fra grafikk kortet gjør meg gal hehe.

Lenke til kommentar

Aftermarket og third-party er to forskjellige ting.

Denne har jeg på mitt Gigabyte Gtx570 (Referansekort) og den er mildt sagt fantastisk :D I spill går ikke tempen over 60 grader i motsetning til standard kjøler der tempen bikket 80 med letthet. Dette er med minimum viftehastighet.

 

Ulempen er dessverre at denne løsningen pumper ut varmluften inne i kabinettet noe som påvirker CPU-temp etc. Men det er uansett ikke et stort problem så lenge man har god gjennomlufting.

 

Arctic Cooling Accelero Extreme-Plus er bedre, men det kan være noe vrient å skaffe kittet man behøver da det termiske limet av en eller annen idiotisk grunn bare har en holdbarhet på ca. én uke.

Lenke til kommentar

"Good" utgaven har annen kjøler enn den som Nvidia laget hvis det er det du mener. :)

 

Med Aftermarket cooler mener jeg at produsenter direkte kommer inn og endrer deler/hele PCB'en, bytter på antall transistorer, PCB størrelse, farge, utganger, osv. De setter gjerne også på 2x 80-92mm vifter gjerne med heatpipes og kobber/nikkel plater som leder varmen vekk fra kjernen. Det er altså mye bedre enn stock 80mm vifte. Produsentene pleier også å lage versjoner som har høyere kjernehastigheter enn det reference kortene hadde.

 

PS: Hvis det ble litt vanskelig med uttrykk, så bare si ifra, så skal jeg gjerne oversette det til litt lettere språk.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Har ikke holdt meg superoppdatert den siste tiden, bare fulgt med på nye lanseringer osv.

 

Måtte bare si at jeg er veldig overrasket over hvor godt Sandy Bridge CPUene klokker, folk var jo veldig skeptiske en stund grunnet noe tullball om låste klokkefunksjoner osv.

 

Tror jeg dog står over Sandy Bridge 1gen, og håper på en enda bedre 2gen! :) Greier meg jo fint med i5 750en. Tror en SSD ville vært en bedre invistering.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Noen som vet hva dette betyr? Skal overklokke mitt GT330 i EVGA, trykker på info og leser at mitt device er "on gt216"? Jeg kan heller ikke overklokke, noe jeg kunne før? Når jeg trykker på apply etter å ha stilt de tre barene hopper de bare tilbake. Jeg regner med at det er pga driveren.

post-102474-0-50288100-1305994887_thumb.png

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Satt å plundret på Wikipedia da jeg kom over disse godbitene:

 

 

Feilslåtte forsøk på overklokking av Pentium 4 :whistle:

post-180418-0-31393400-1307699280_thumb.jpg

Wiki

 

 

Er dette virkelig mulig på P4? Noen ser jo ut som om de er tråkket på?

 

Tviler, hvordan i ****** klarer du og bøye samtlige av pinnene og bulke toppen ved overclocking. Med mindre du tror overclocking går ut på og slå den med en hammer eller noe slikt.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

To kjappe spørsmål til dere data orakler.

 

Skal jeg se på Cpu temp, eller Core temp?

 

Cpu går til ca 32 grader under load, men core går til ca 48 grader under load på den varmeste kjernen, samtidig som den laveste kjernen ligger på 36 grader. Alle forumene jeg har googlet meg til ble jeg ikke overhengende klok på.

 

Så det jeg lurer på er når jeg skal se om kjølingen er god nok, er det cpu core temp, eller cpu temp jeg skal se på? Syntes 48 grader er litt høyt.

 

Og hvorfor er det så stor temp forskjell på de forskjellige kjernene?

 

Bruker AIDA64 forresten til og se på temp, om det har noe og si.

 

Er kanskje dumme spørsmål, men er min første gang jeg overklokker. Var forresten mer avhengighets-skapende enn jeg trodde dette her :D

Lenke til kommentar

Core-temp, altså kjernetemperaturen er det du skal holde et øye med. 48 grader er forøvrig en ganske lav temperatur alt etter hvilken CPU du har. Min vannkjølte og uklokkede i7 2600k ligger f.eks på det samme i Prime95 på en het sommerdag.

 

Tolv grader forskjell på kjernene er dog ikke helt normalt og det kan tyde på en noe ujevn fordeling av kjølepasta/dårlig montering av kjøleren. Som oftest er differansen på ca. 5-10 grader, ihvertfall på firekjerners som jeg er vant med.

Endret av Komakino
Lenke til kommentar

Er det mulig?

 

For et par uker siden bygget jeg ny PC, (ASUS Sabertooth P67 + i5 2500K) men under montering brakk jeg den ene festeskruen til min Corsair H60 kjøler og måtte utsette OC til jeg fikk tak i en ny skrue. Jeg installerte stock kjøleren og har vært fornøyd med det.

 

Idag fikk jeg tak i noen nye skruer, og har begynt å jobbe med en overklokk. Til min store forudring, stod multiplier allerede på 42. Etter hva jeg har forstått er default 36 på i2500k.

 

Det eneste jeg har gjort i BIOS er å sette på ASUS speed/performance mode eller noe sånt fancy når jeg valgte bootsequence under OS-installeringen min.

 

Har PCn overklokket seg selv og kjørt stabilt på 60-65 grader under load på stock kjøler i to uker?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...