Jump to content

ORLY?

Medlemmer
 • Content Count

  1425
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

661 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Spørs litt om du har interesse for ur eller ei. Foretrekker du kvarts eller automatikk? Prisklasse? Sånn off the top of my head ville jeg tittet på Nomos på tross av at prisen er en del høyere enn den du viser til i ditt innlegg. Orion 35 eller Metro er nydelige modeller med passende dimensjoner. Eller kanskje vintage Omega/Longines/Eterna e.l. Mange pene modeller i relativt edruelige størrelser(34-36mm) og priser på vintagemarkedet. Nomos er ikke gull, mens vintagealternativene ofte er å finne i gulldouble eller helgull. Fordelen med gulldouble er at de er minst ettertraktet av samlere og en vil derfor kunne få tak i det til en god pris. Om du derimot ønsker kvarts og bare går for looks og ikke fatter noen interesse for innholdet/vil slippe "styret" med automatikk/mekaniske urverk ville jeg tatt en titt på kvarts-kolleksjonene til spesielt Longines og Maurice Lacroix da dette er kvalitetsprodusenter men som fortsatt har enkelheten til kvarts. Certina, Seiko, Tissot osv kan muligens også ha noe passende, gjerne et hakk lavere i pris. Ville forresten ikke avskrevet Orient Bambino som ble foreslått tidligere. Nydelig ur til en god pris. Har selv 17cm håndledd og den ser noe liten ut på min arm, så med dagens trend med litt store ur på kvinner kan det godt tenkes at en slik i gull er et godt alternativ. Synes selv versjon 1 med hvit skive er penest, men er vel kommet 3 generasjoner som du kan google deg frem til.
 2. Hamilton ser ut til å være noen hakk for dyr. Og det føles litt rart uten sekundviser. Takk ellers for gode tips! Likte visodate veldig godt, men vurderer også brathwait. Fordelen med tissot er jo at du får prøvd og kjøpt de i butikk i Oslo. Prøv Visodate i butikk i Oslo. Liker du den på hånda så kan du legge ut en WTB(Want to buy) annonse på Tidssonen Markedet. Mener jeg ga ca 3000 for min pent brukt. Har tidligere hatt Brathwait Automatic i rosegull. Pen klokke, men jeg irriterte meg over mangelen på tydelige indekser(timemarkører). Er kun små "riller" i urskiven som er vanskelige å se. Synes også kasseformen er penere på Visodate. Visodate er for øvrig lettere å dresse opp/ned med reimer. Ikke at du nødvendigvis planlegger å bytte rem så ofte som meg men.. Prøv begge, ingen av dem er et dårlig valg.
 3. Hadde Minimalist Automatic i RG en periode. Flott klokke. For meg ble kanskje designet litt blast og kjedelig etterhvert. Ble heller aldri helt komfortabel med gull. Alt dette er dog subjektivt. På de mer objektive planene som kvalitet har jeg ingenting å utsette. Handlet dog ikke direkte fra brathwait, men brukt gjennom Tidssonen. Dermed kan jeg ikke uttale meg om frakt, kommunikasjon og lignende. En fin klokke som i mine øyne er et mye bedre valg enn DW. Slenger med et par av mine bilder: Ellers har du jo standardalternativene som kommer opp når folk spør om slike saker: Seiko SARB-serien Tissot Visodate Orient Bambino + et par andre modeller jeg ikke husker navnet på Hamilton Intramatic(?) Certina DS 1-serien Har eid Brathwait og eier pr nå både Orient Bambino og Tissot Visodate. Alle 3 kan trygt anbefales.
 4. Er ikke stor fan av Hermes-spennen selv - og synes det er helt latterlig å bruke den mengde penger på et belte. Uavhengig av personlige meninger er Hermes et svar på spørsmålet, så får tangenfoto avgjøre om han liker det eller ei.
 5. Mener å huske at Hermes produserer tosidig. Kanskje litt over budsjett men.
 6. Støtter opp om Inox. Tror også jeg ville tittet på det automatiske utvalget til Seiko og Certina. Blant annet er DS-1 fra Certina veldig fin. Den er dog noe pen for bruk på jobben din vil jeg tro. Der vil en Seiko SKX007 eller 009 gjøre seg bedre.
 7. Volt i Karl Johan hadde hvertfall litt diverse Oscar Jacobson, Lindeberg og Filippa K dresser inne her om dagen. Muligens fler merker jeg ikke husker også. Likte selv en blådress fra OJ. Hvordan disse merkene er i kvalitet kan kanskje noen andre si noe om. Ang pris så tok hvertfall Volt i Bergen 150kr eller så for å trikse litt på en bukse jeg kjøpte. Målte i butikk og hentet etter 1 virkedag.
 8. Iom at du er låst til én urmaker, er det greit å få vite navnet på denne slik at en vet hvilke merker som føres. Uten dette blir det vanskelig å komme med noe særlig.
 9. Kjøp en Orient Bambino til frøkna. Anbefaler dog å bestille ny reim - i det originalen er kjip.
 10. Uten å ha helt korrekte tall i hode innbiller jeg meg at jeg betalte 215kr sist gang jeg var innom. Kjøpte da en Blå, og en Gotlands julesnus. Brorparten av de 215 var vel for Blå. Worth it, imo Fortsatt billigere enn Kardus .. (som også er verdt prisen, forsåvidt) Jepp, en gang i blant må man ta seg råd til det. Dog ikke noe dagligsnus i det jeg er student. Har virkelig lyst til å prøve Kardus også, hm..
 11. Uten å ha helt korrekte tall i hode innbiller jeg meg at jeg betalte 215kr sist gang jeg var innom. Kjøpte da en Blå, og en Gotlands julesnus. Brorparten av de 215 var vel for Blå.
 12. British American Tobacco (blå løssnus) sitt sortiment baserer seg mest på dagligvarebutikker. Nå for tiden er det mest spesialforretninger som ,ja, Sørensen som fører denne snusen grunnet dårlig salg i vanlige butikker. Den ligger vel under kategorien "du skal være heldig hvis du finner den på Kiwi". Jepp har merket det. Saumfarte Oslo Øst en gang i tiden, og fant den da kun på Rema 1000 på Bjørndal/Bjørnholt. Har ikke orket å ta samme leterunden her i Bergen enda, hehe.
 13. Noen som vet om steder i Bergen sentrum som selger Blå løssnus? En av mine desiderte favoritter, men prisene på Sørensen er litt i drøyeste laget. Skulle gjerne funnet den til vanlig løs-pris(90kr) på en matbutikk eller så.
 14. Klokken jeg nevnte i forrige innlegg er nå ute på brukten; http://www.tidssonen.no/forum/threads/glycine-airman-18.34789/ For en timing!
 15. Glycine er visstnok fint det. Var nær med å ende opp på Combat Sub selv, men synes ikke prisen sto i stil med alder(var brukt). Militarytime.no er eneste AD i Norge - og har kun nettbutikk. Er dog lettere med retur osv om du bare skal "prøve" sett i forhold til utenlandske butikker. En på Tidssonen som har en 39mm(?) Airman om jeg husker rett, husker ikke ref-nummer. Herlig klokke!
×
×
 • Create New...