Gå til innhold

Annonseblokkering skader oss


Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-Pqy3rC

Utvilsomt noe som mistes når målet endres fra pur entusiasme til krav om å blidgjøre generalforsamlingen. Sånt har skjedd før og det vil skje igjen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

hw.no var faktisk, sammen med hotmail den siden som fikk meg til å skaffe meg adblock til å begynne med. Har aldri trengt det noe særlig før. Veldig sjeldent jeg bruker en side med ads utenom Google-sidene, hvor adsene er veldig inoffensive. SourceForge er vel blant de verste jeg enda synes er ok (har en unntaksregel for de).

 

Kan legge til en for dere og på to betingelser: Ads må dekke mindre enn 20% av siden (=P) og dere må researche artiklene deres. Jeg har ikke sett en hw.no artikkel som snakker om data-greier, er lengre enn 2 paragraf og ikke har en feil i seg. Jeg liker heller ikke måten dere legger ord i munnen på folk når dere siterer.

Endret av Sekai-ichi
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg tror du undervurderer avisbudene :Ø)

 

 

Det er helt sikkert!

 

Under totaldistribusjon (alle skal ha) får alle som har reservert seg mot reklame aviser, bare de som har reservert seg mot gratis aviser slipper unna! (Under fulldistribusjon er det bare til kasser som ikke har reservert seg mot reklame).

 

Hadde du derimot bare fått laget en litt spesiell postkasse som bare hadde vært litt vanskelig å få oppi avisen uten ett "Nei Takk" klistermerke skal jeg love deg at du skulle fått avisen av meg.

 

 

 

Edit:

 

Offtopic men uansett: Norpost!

 

Det er alltid en glede å kjøre aviser etter at Norpost har vært ute på tur, er noen merksnodige idioter som kjører rundt der. Stapper kassa på en ytterst utradisjonell måte som blokkerer ALT som skal ned i kassa. Posten har tatt på seg sinnabuksene ett par ganger når de har snakket til Norpost har jeg hørt.

 

Nei, noen i Norpost fortjener rett og slett litt bank.

Endret av cfg
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Tok et par runder uten adblock aktivert, og det skjer ikke igjen. Frem til den grønne tiggermeldingen er fjernet, holder jeg meg heller til andre steder for nyheter. Det er uansett ikke slik at jeg føler jeg går glipp av stort fra HW med den mengden dårlig oversatte "klipp/lim" artikler som har preget nettverket i ganske lang tid nå.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Dette er veldig sent i forhold til når artikkelen ble skrevet, men det ser ut som det fortsatt er noe aktivitet her fra tid til annen pga banneren som popper opp i toppen av HW.no om de finner ut at folk blokkerer reklame.

 

Jeg ønsker å argumentere for hvorfor jeg ikke deaktiverer alt av blokkeringer på HW.no:

 

Først et bilde:

Her har jeg satt grønne firkanter rundt det jeg oppfatter som reklame, og som jeg synes er akseptabel, og rød firkant rundt reklame som ikke nødvendigvis er det overskriften sier (det er et par til nedover siden som ikke kommer med i bildet). Jeg har også satt blå firkaner som jeg skal forklare under.

post-163450-0-89708500-1339190047_thumb.png

 

Til høyre for google søk: ABP; AdBlock Plus. på HW.no blokkerer denne kun den ene ressursen:

http://www.hardware.no/js/adtech_ad.js

Dette er et script fra en tredjepart som leverer (eller formidler) flash og animerte ads, kjører scripts og prøver å lagre tracking cookies. Derfor deaktiverer jeg ikke ABP. Jeg kjører ingen ferdiglagde lister til ABP, men blokkerer selv ting som slipper gjennom de to andre som jeg oppfatter som forstyrrende.

 

S'en oppe til venstre; NoScript. Scipt fra HW:

Tillatte; hardware.no, googleapis, tek.no
Blokkerte; widgetmedia.com, amazon.com, ms-tech.de, softpeia.com, attotech.com

Jeg kjører konsekvent noscript og tillater bare ting som nødvendig for å rendre siden riktig og holde den funksjonell. Om jeg ikke besøker siden ofte tillater jeg bare midlertidig, så scripts fra den ikke kan kjøre på andre sider (som Amazon el.). Dette gir ganske god kontroll og følger føre-var prinsippet. Det gjør også at mange sider lastes mye raskere, og er lettere å dra.

 

Spøkelset oppe til høyre; Ghostery. Denne blokkerer diverse kjente tredjeparter som driver med tracking via cookies, pixels eller widgets, analysemotorer, eller ikke respekterer privacy. Den stopper også "dynamically inserted page elements" som ABP ikke kan ta. På HW blokkerer denne:

ADTECH, Audience Science, Facebook Connect, Google +1, Google Analytics, SpecificClick, TNS, TradeDoubler, Twitter Button

 

Om hardware/tek fortsatt ønsker at jeg skal blottelegge meg for disse tingene, kan jeg gjerne heller gjøre opp for det ved å donnere en slant til en "takk/ros" kasse (konto), om HW setter opp en slik.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Dette er veldig sent i forhold til når artikkelen ble skrevet, men det ser ut som det fortsatt er noe aktivitet her fra tid til annen pga banneren som popper opp i toppen av HW.no om de finner ut at folk blokkerer reklame.

 

Ja, det er en slitsom faen å bli kvitt.

 

Spøkelset oppe til høyre; Ghostery. (...) Den stopper også "dynamically inserted page elements" som ABP ikke kan ta.

 

Ah, nydelig. Tusen takk for dette tipset. Installert.

 

Takk for et godt og hjelpsomt innlegg.

 

Ellers tror jeg har jeg lært en god del ting om hyggeligere nettsurfing gjennom denne tråden, som man kanskje ikke ha fått til like enkelt uten hardware.nos innsats. En takk må derfor også gå til redaksjonen av hw.no som satte fokuset på problemstillingen. Kanskje de kan få til et tilsvarende tiltak ift. brannvegger og AV-programvare ved å prøve å utnytte kjente hull i nettlesere?

Endret av zotbar1234
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ser det har vært nevnt før, men det Sony-banneret øverst på akam er helt j**lig.. Har skrudd av adblock for resten av tek.no nettverket, men på akam risikerer man jo epileptisk anfall så den forblir blokket. Fint at man har strenge grenser for størrelse på reklamene, men burde også vært en viss føring på det visuelle.

Lenke til kommentar

Hvis du trykker deaktiver i adblock i chrome, så deaktiverer du adblock i hele nettleseren. Det man derimot må gjøre, er å legge hardware.no inn som et unntak i filteret. Det gjør man via alternativer. Man kan så legge inn følgende i manuell redigering av filtre: @@http://www.hardware.no$document

Lenke til kommentar

Jeg er veldig lite glad i den produkteksponeringen vi møter over alt i samfunnet i dag, et fenomen som er veldig tilstedeværende på nettet. Jeg har derfor valgt å blokke mest mulig reklame i nettleseren min. På den annen side er det lett å forstå argumentene Deres om hvorfor jeg burde ha på reklamevisning: "Skal man ha tilgang til gode, gjennomarbeidede saker, må man ta med reklamen også". Skulle virkelig ønske Dere hadde andre måter å tjene penger på, men ser realiteten her. Så jeg valgte å gjøre et unntak og skru av reklameblokkering hos Dere. Dette er første gang jeg har gjort, men kanskje ikke den siste.

Lenke til kommentar

Mener det var en lov hvor respekt for uaddressert post ikke ble respektert, så kunne du kreve at firmaet som la det dit måtte komme og hente det hos deg.

Har i allefall hørt historier om de som har måttet komme og hente reklamen sin i allefall.

 

Spurte en som jobbet i redaksjonen i FVN.. Hvorfor jeg fikk boligavisen dems en gang i uken.. Jeg har nei til uadresert post, og abonnerer ikke på FVN. Da sa han at de hadde lov til fulldistribusjon om det var mer en X % redaksjonelt innhold i avisen. (husker ikke hvor mye det var.) Dermed får de lurt ned masse reklame i postkassen allikavel..!!

 

BTW, tror jeg må skifte postkassen og spesialdesigne den så det blir en meget smal spalte.. ca 6mm? slik at de ikke får oppi de tykke "avis" reklamene.. Så drit lei av at de til tider fyller opp postkassen om jeg ikke tømmer den hver dag.. :hmm:

 

Dersom du ikke ønsker slike aviser, kan du klistre opp en lapp som både sier nei-takk til reklame OG GRATIS AVISER. Da skal du ikke motta denne, er hvert fall slik det er her i Buskerud. - Avisbud

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Her har jeg litt skryt og litt konstruktiv kritikk som jeg håper noen kommer til å lese.

 

Jeg har nå slått av adblock på HW.no, Gamer.no og Amobil.no, sidene i tek-nettverket som jeg besøker hver dag, til tross for at jeg ikke er glad i reklame overhodet. Jeg bruker adblock på alle nettsider unntatt disse tre (fire med Diskusjon.no), og årsaken til at jeg har gjort et unntak er at det for meg er klart og tydelig at dere i løpet av den siste tiden har lyttet til tilbakemeldingene dere har fått, gjort nødvendige endringer og ikke minst skrevet flere og bedre artikler.

 

Både artiklene og reklamene deres synes jeg er helt relevante. Jeg tror kanskje jeg skulle ønske at det var litt flere artikler/artikkelserier og guider som er "evig" relevante (f. eks. artikkelserien om PHP og MySQL), disse ligger i arkivet til jeg en dag kanskje får nytte for dem, andre har allerede fått bruk for dem. Dere har også skrevet flere gode guider, for eksempel Still inn spillmusa riktig var en veldig godt og grundig skrevet guide som jeg fikk stor nytte av (det var denne artikkelen som fikk meg til å slå av adblock på HW.no), jeg lærte noe nytt og viktig og jeg tror ganske mange andre også gjorde det, muligens uten å ville innrømme det. Artikler og guider av denne typen kunne dere kanskje med fordel reklamert litt hardere for. Mens jeg skrev dette sjekket jeg forsiden av HW.no en gang til og la først nå merke til at dere har en link kalt "Guider" på forsiden. Har dere tall på hvor mange som klikker seg inn der? Dersom det ikke er så mange, kan det muligens hjelpe å flytte linken inn i den blå rammen (sammen med "Siste nytt", "Tester", "Prisguide" og "Forum"), denne benytter i alle fall jeg meg ofte av. Forutsatt at dere ønsker så mange klikk som mulig, selvsagt. Gamle artikler har jo også reklame.

 

Ellers så er det ikke så veldig mange ting jeg synes bør endres på. Jeg skulle ønske det var flere tester, spesielt i lyd&bilde-avdelingen, samt stor-tester der dere tester tre eller flere produkter mot hverandre. For slike tester må jeg i dag besøke andre nettsider.

 

Dessuten skulle jeg ønske at Gamer.no hadde samme layout som f. eks. HW.no. På Hardware er det et reklamebanner øverst, en bakgrunnsreklame og så selve forsiden pluss småreklamer midt på. På Gamer, derimot, er nettsidens logo øverst, etterfulgt av et reklamebanner og bakgrunnsreklame, og så første artikkel under dette igjen. Det ser rett og slett ikke bra ut, det stykker opp siden.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Beklager, men så lenge dere bruker flash-reklamer er det helt uaktuelt å skru av adblock. For de av oss som ikke bruker et MS-system er flash et rent helvete, og jeg har ofte oppe flere sider fra dere samtidig. Hver eneste annonse gumler CPU for harde livet og gjør maskina sirupstreig. Jeg har i utg.pkt. ikke noe mot annonser, men bruken av flash gir meg ikke noe valg.

 

Det er heller ikke til å skyve under en stol at adblock gjør sidene deres til en fryd å bruke, siden annonser som tyter frem overalt når man ikke har det. Gleder meg til å se den nye sidedesignen deres, og er villig til å whiteliste dere dersom flash og animerte bilder forsvinner.

 

Alternativt er jeg villig til å betale dere en liten sum i mnd for å få siden deres 100% reklamefri uten adblock.

Lenke til kommentar
Alternativt er jeg villig til å betale dere en liten sum i mnd for å få siden deres 100% reklamefri uten adblock.

Dette er noe som er nevnt av flere i tråden, og om HW.no/tek.no hadde ønsket det kunne de koblet det opp mot diskusjon.no kontoer så om du er logget på dem og betaler denne "premium" avgifter deaktiverer de alle reklamer. (tror jeg)

Jeg ville sansynligvis deltatt i det prosjektet om prisen ikke var helt gal.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...