Gå til innhold

Førsteinntrykk: Canon 5D Mark III


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det som også er genialt med 5D MkIII er at i kameraets menyer finnes en undermeny med forklaringer til hver meny. Der står hint og tips om hva man bruker den valgte menyen til.

Andre produsenter har hatt mulighet til å få opp forklaring på hvert meny-punkt direkte i 10+ år; så ser ikke genialiteten :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...
  • 2 måneder senere...

Når er det en ny firmware tilgjengelig til 5D mkIII.

 

  • Fixes a phenomenon in which the AF microadjustment value may change.*
  • Fixes a phenomenon in which the LCD monitor may show a line of false color along boundaries of high contrast.
  • Fixes a phenomenon in which the histogram of a LiveView image is incorrectly displayed when an HDMI cable is connected.
  • Enables the brightness of the camera’s LCD monitor to be adjusted even when an HDMI cable is connected.
  • * The phenomenon listed in 2 was addressed with Firmware Version 1.2.1, and has been further improved with Firmware Version 1.2.3.

Laget et tilsvarende innlegg i akamtesten til 5D mkIII.

Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Er ikke det veldig tidlig i forhold til tidligere 5d-historikk?

Tja, det har jo skjedd endel den siste tiden angående FF og Canon har også "oppfunnet" endel nyere egenskaper som hadde gjort seg i en mk4.

 

Det er også antatt at Canon kommer med en 1Dx til året, men alt er bare rykter så man vet aldri før kameraet er lansert.

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

Tja, det har jo skjedd endel den siste tiden angående FF og Canon har også "oppfunnet" endel nyere egenskaper som hadde gjort seg i en mk4.

 

Det er også antatt at Canon kommer med en 1Dx til året, men alt er bare rykter så man vet aldri før kameraet er lansert.

 

En ting som virkelig mangler er en D800-konkurrent, enten på 5DIII nivå eller 1D-nivå. Dessuten må vel Canon snart komme med 1080p60 og 4K video i flere modeller.

Lenke til kommentar

mk4 blir nok en D800 konkurrent og eventuell en 6D mk2 blir en utfordrer til D610, problemet blir nok at når Canon endelig får lanserer kameraer så har allerede Nikon en ny utfordrer klar.

Jeg tviler på at 5Dmk4 kommer allerede neste år, det vil i såfall være helt utypisk canon. Det har derimot vært snakk om et nytt ff-kamera med en haug mp ala D800 eller mer. Dette vil nok ikke erstatte 5Dmk3 som er en mer allsidig arbeidshest enn et monstermp-kamera til f.eks landskap ol.

 

6Dmk2 er jeg heller ikke sikker på at kommer med det første, jeg ser ikke helt hva de skal legge til av betydning for et kamera på det nivået, men kanskje en noe bedre autofokusmodul - skjønt jeg tror ikke canon mener det haster særlig.

 

7Dmk2 derimot er antatt øverst på fornyelseslista av kamera i xD-serien (det jeg er mest bekymret for der er at canon går for høyt med kameraet, altså lager en full proffmodell, dermed priser de kameraet ut av ønskelista for mange som kunne tenkt seg å oppgradere fra mk1)

 

Selv om dette er en tråd for et spesifikk kamera og jeg ønsker ikke å gå for mye ot så vil jeg tro at neste år vil vi nok se litt antydninger til hva canon ser for seg i årene fremover, det er mange som har kommet med mye nytt dette året i kamerasegment hvor canon ikke har noe som er verd å nevne.

 

Tor

Lenke til kommentar

Er ikke 5DMKIII et av de mestselgende fullformatkameraene for tiden, om ikke DET mestselgende? Inntil nylig var det vel kun 5DMKII som solgte bedre. Dette er vel ute av hyllene nå?

Uansett tyder ikke dette på at det er marked for noen fornyelse ennå. Folk gidder jo ikke engang oppgradere fra 5DMKII.

Canon vil tjene penger. Det å lansere MKIV allerede nå virker svært lite rutinert.

 

Istedet lanserer de nok et megapixelmonster for spesielt interesserte.

 


Endret av Keyzer28
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...