Gå til innhold

USA har stengt 4% av internett trafikken i dag.


Anbefalte innlegg

Situasjonen er at USA har sterk og vesentlig støtte for sin politikk her i de fleste "vestlige" land. Om ikke i hele befolkningen, så i den politiske administrasjonen. Akkurat når det gjelder internett tipper jeg at myndighetene i mange land er glade for at USA leker verdenspoliti, da slipper de å ta fatt i problematikken selv, på vegne av lokale retiighetshavere.

 

Megaupload har forøvrig representasjon og fysiske servere i USA, nærmere bestemt i delstaten der påtalen ble reist. De selger også sine produkter (det vil si annonseplass) samt kickbacks i det amerikanske markedet. At selskapet er registrert annetsteds og sjefene er i eksil endrer ikke det.

 

Man kan synes ar steder som Megaupload burde være tillatt, enten man nå er for eller mot piratvirksomhet. Mem jeg tror nok at USA rent juridisk er på relativt trygg grunn her, (som "verdenspoliti", ikke nødvendigvis i saken mot Megaupload), og at de som sagt har deltagerlandenes stilltiende støtte.

 

Geir :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette er faktisk temmelig sykt :no:

 

Edit: Med mindre dette som står i Wireds artikkel er sant og skjedde i stor skala:

The indictment claims it induced users to upload copyrighted works for others to download, and that it often failed to comply with removal notices from rights holders under the Digital Millennium Copyright Act.

Om de faktisk oppfordret til opplastning og spredning av copyrighted materiale og lot være å fjerne det som ble rapportert, ville de brutt norsk lov og sikkert amerikansk. Det ville også være temmelig uetisk imo.

 

Men hvorfor i huleste skulle de gjøre det?! Det ville jo være ekstrem idioti.

 

 

 

Det er vel helt opplagt. For å tjene mer penger. De har nok ikke løftet en finger og kanskje til og med gjort det de kan for å selge mest mulig båndbredde. Derfor har de også fått problemer.

Endret av festen
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-1nDPpQXNWW

Bare lurer: Visst jeg teoretisk sett hadde gjort noe ulovelig i følge Norsk og USA sin lov.

 

Hvordan kan man unngå og bli arrestert? Har de rett til og arrestere meg i Norge eller må de ha Norsk Politi til og gjøre dette for dem? Har man rett til og skyte de visst det er amerikanske folk og de slår ned døren?

Endret av Slettet-1nDPpQXNWW
Lenke til kommentar

Bare lurer: Visst jeg teoretisk sett hadde gjort noe ulovelig i følge Norsk og USA sin lov.

 

Hvordan kan man unngå og bli arrestert? Har de rett til og arrestere meg i Norge eller må de ha Norsk Politi til og gjøre dette for dem? Har man rett til og skyte de visst det er amerikanske folk og de slår ned døren?

 

Hadde Breivik etter hans handlinger på Utøya reiste til USA kunne norsk politi reise til USA og lete etter ham i USA og ber lokale myndigheter arrestere han. Norsk politiet kunne ikke bryte amerikanske lover og bare kan gjøre det lokale myndighetene tillater.

 

Det samme gjelder FBI i Norge. Det oftest er at FBI kontakter lokale politiet og hvis norsk politi tillater dem de kan delta i å arrestere deg. Deretter sitter du i norsk fengsel og tiltalen mellom Norge og USA gjelder om FBI får lov å ta deg hjemme. Du merker kanskje at Wikileaks lederen ikke sitter i amerikansk fengsel enda, det kan ta tid.

Lenke til kommentar

helt sykt hvordan USA skal blande seg oppi alt, begynner sterkt å mislike det landet!!

det finnes mer norsk amerikaner enn Nordmen

Kilde? Kan se for meg at en slik undersøkelse driter i hvor "utvannet" norsk-delen av en norsk-amerikaner er, og blir fort dermed tvilsom.

Lenke til kommentar

ww.norway.org/News_and_events/Norway-in-the-US/Norwegian-American-Organizations/Norwegian_Americans/

 

Det finnes mange norsk amerikaner i midtvesten. Mange byer feirer syttende mai og norsk kultur USAs flerkulturelle kultur har alltid blitt , feiret noe som finnes stor motstand i Norge.

 

Som din egen kilde sier: "They are the descendants of Norwegian immigrants", så de regnes ikke.

Lenke til kommentar

helt sykt hvordan USA skal blande seg oppi alt, begynner sterkt å mislike det landet!!

 

 

Jeg misliker ikke det landet jeg hater det, ikke menneskene som bor der, men den internasjonale overlegene politikken. Det er greit at de fucker opp sitt eget land, men de trenger ikke å knulle resten av verden i rÆva samtidig. Står det i en eller annen internasjonal § at Statene eier nettet? Er ikke megaupload fra Hong Kong?

 

Det er synd, men fair at de tar ned TPB(Sverige sitt ansvar), men Wikipedia? Nei.

Endret av Zonked223
Lenke til kommentar

USA styres av lobbyvirksomhet. Senatorer og kongressmenn blir ofte tatt i å stemme imot det de opprinnelig har stått for, for så å bli knyttet til diverse selskaper gjennom valgdonasjer eller private finansielle forhold.

 

Det spiller ingen rolle om SOPA & PIPA osv. er upopulære i det amerikanske folket og blir nedstemt i dag pga. velgerpress. I morgen kommer det opp et nytt forslag.

 

Og mens amerikanske soldater er immune for rettsforfølgelse ifra den internasjonale menneskerettighetsdomstolen f.eks, så ser det altså ut til at lovens lange amerikanske arm rekker hvorenn den vil.

 

Det jeg alikevel reagerer mest på i denne saken er som andre har skrevet over at de bruker lover laget for å motvirke organisert kriminalitet.

 

Det må være lov å undre seg hvilke amerikanske lover disse personene har brutt som aldri har vært i USA...

 

Dersom de utleveres for tiltale er det en skandale uten like i senere år.

Lenke til kommentar

Det er sikkert fint og flott for artistane det, men me kjem ikkje utanom deg faktum at det meste av trafikken til Megaupload var piratkopiert programvare. Skal ei side få lov å drive på med det fordi det finnes nokre aktørar der ut som brukar sida til lovlege formål? Det er den vegen det går med den slags nettstader. I etterkant dukkar det sikkert opp eit par nye, men USA har nok fått det dei ville ha ut av aksjonen.

 

Det er eit litt omstridande tema. Internett bør i stor grad vere fritt, men samtidig er det programvare, filmar osv. for ganske store summar som blir piratkopiert. I dagens samfunn er det blitt greit å piratkopiere, og det blir store ramaskrik når eit nettverk blir tatt ned. USA har neppe flydd til andre land og gått til aksjon heilt av seg sjølv. Det er sjølvsagt gjort i samband med lokalt politi. Enn så lenge USA har så stor politisk makt blir det vanskeleg å seie nei.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...