Gå til innhold

Eliteseriekafeen - Generell diskusjon om og rundt Eliteserien


Latias

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Herregud så mange tomsinger det er med Kjernen på disse oppgjørene i Molde. Greit at det skal være temperatur på slike oppgjør, men makan til lavmål. Så en kommentar på Twitter etter kampen av en person fra Orkanger, som sa dette: "Før va det voksne kailla med rullings og sixpence som såg RBK-kampa. No for tia e det overvektige, arbeidsledige veitja i svart hettegenser." Og det kan vel stemme bra når man ser all møkka endel av dem i bortedelen av tribunen lirer av seg i løpet av en kamp. Kaller Bakenga for svin og søppel, står og roper "hater Molde by" på et nærmest tomt Aker stadion etter kamp, flere blir huket av politiet og Ingebrigtsen må bort for å prøve og roe gjengen. I tillegg er det en ny drapstrussel mot Bakenga før kamp, og selv om det ikke er bekreftet om personen er tilknyttet Kjernen så må ledelsen i Kjernen gå ut og prøve og ta avstand fra slik oppførsel...igjen.

 

Greit nok at det skal være temperatur i slike oppgjør, og at alle supportergrupperinger har slike folk, men hvorfor er det alltid så mange av dem i Kjernen?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hvor kommer du fra egentlig?

Er ikke så sikkert du skal blande deg borti hva som skjer her så mye.

Hva som skrives kan du egentlig bare drite i, du vet jo hvordan media er og blåser opp ting. Billige klikk er alt de tenker på, store sensasjonsoverskrifter.

 

Hvorfor skal jeg ikke det? Blåser opp ting? Jeg var på kampen og hadde "gleden" av å sitte nær RBK-supporterne. Idioten som kom med "Drep Bakenga!" på Instagram før kampen dukket ikke overraskende opp i Molde, men ble nektet inngang på Aker stadion. Drittslengingen varte hele kampen igjennom. En fyr som satt like ved meg hadde med seg ungene sine, og de fikk utrolig mye dritt slengt sin vei fra flere av Kjernen folka. De ble kalt både det ene og det andre, ble vist finger til, og andre koselige tegn som "kniv over strupen" og "pistol mot tinningen". Dette altså fra tilsynelatende voksne mennesker (i alder i hvert fall), mot gutter som neppe var over 10 år. Helt utrolig og helt vanvittig at noen kan forsvare slik oppførsel.

 

I tillegg var det bråk før kamp, uvanlig mye pyro som ble smuglet inn og senere kastet etter vakter, banestorming fra 3-4 oppegående individer og altså et hundretall som setter i "hater Molde by" etter kampslutt. Molde-supportere var garantert involvert i bråket før kampen, men det unnskylder jo ikke Rosenborg fansen da. Dette var lavmål fra ende til annen, og selv i disse oppgjørene var det uvanlig mye fra den kanten denne gangen. Ganske spesielt siden RBK allerede mer eller mindre har gullet i lomma. Jeg sier ikke at alle oppførte seg slik, men det var egentlig sjokkerende mange.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg antar du er Molde supporter da. Hva våre supportere gjør på bortekamp har jeg egentlig ikke tenkt så mye på, bare jeg tenker at det er bedre å bli lagt merke til enn å ikke bli det. Jeg syns molde supporterne er ganske flaue folk sånn generelt, der snakker vi medgangssupportere. Og et par hundre trøndere fullstendig overtar deres stadion er nesten flaut på deres vegne. Jeg tror du legger litt for mye i dette og at hvis det er et problem så får du bare holde deg hjemme. Liker selv ikke særlig godt å gå på stadion faktisk 1 eller 2 ganger i året er nok for min del, får følelsen av å sitte som sild i tønne. Supporter på fotballstadion er ikke for hvem som helst, husk det.

Lenke til kommentar

Jøss, såpass ja. Så alt for å bli lagt merke til? Jeg skjønner fortsatt ikke hvordan det er mulig å forsvare slik oppførsel, og måten du gjør det på er nesten like ille. Arrogansen i Trøndelag er også ganske utrolig om dette er standarden. Men det tror jeg ikke det er, og jeg tror ikke "trøndern i gata" støtter slik oppførsel som vi så på Aker stadion, selv om du gjør det. Du sier egentlig: "liker du ikke drittslengingen vår på din stadion så hold deg hjemme". Wow. I min bok er det positivt at Molde supporterne hever seg over slik oppførsel, og ikke oppfører seg på samme måte. Og ja jeg vet, Tornekrattet har sine råtne epler de også. Jeg vet MFK supportere har blitt arrestert i Trondheim før, men dette tok likevel kaka.

 

Og jeg tror også du har misforstått her. Fotball i Norge er faktisk for hvem som helst. Det skal være rom for alle, og barnefamilier er også velkommen på kamp. Det går kanskje ut over stemningen rent lydmessig, men i Norge er det ikke tradisjoner for slikt uansett. Det er de folka som stormer banen, de som ypper til bråk, de som bare slenger dritt, det er de som skal holde seg hjemme. Voksne mennesker som slenger dritt til unger på fotballkamp, hva slags folk er det da?

 

Det er også litt morsomt at en RBK supporter kaller andre for medgangssupportere, og jeg tror ikke du helt vet hva en medgangssupporter er. Alle klubber mister tilskuere i dårlige perioder. Det burde du vite, siden Rosenborg mistet hver tredje tilskuer i perioden 2007-2012. Selv ikke gull under Hamren kunne snu den trenden. Molde har færre på kamp denne sesongen sammenlignet med forrige. Er det medgangssupportere? Ja det kan du godt si, og Rosenborg har mange av dem, dog kan det forklares med at Rosenborg i utgangspunktet har flest tilskuere på kamp. Men en annen ting Rosenborg har mye av er de supporterne som ikke har noen tilknytning til Trøndelag, men som av en eller annen merkelig grunn heier på Rosenborg likevel. Disse er de reneste medgangssupporterne du finner i Norge, og dem har Rosenborg plenty av. De som ikke har noe lokalt lag, eller som dropper sitt lokale lag for å heie på de som vinner mest. Selve definisjonen på medgangssupporter. At pøbler fra Trondheim "tar over stadionen" har ingenting med medgangssupportere å gjøre.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...