Gå til innhold

Fraråder butikkene å selge Android


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Grunnleggende sett er det snakk om ulike filosofier med ulike fordeler og ulemper. De som velger apple kjenenr til både fordeler og ulemper, og det samme gjør androidbrukerne. Et stort konsern baserer kanskje ikke konsernet på et åpent system som android men velger et lukket system som blackberry eller iphone. Det var f.eks en grunn til at stortinget valgte ipad isteden for samsung sin galaxy pad.

Virkelig? Jeg er ganske så sikker på at du tar feil i din antakelse om at konsumenter er kjent med "fordeler og ulemper" for ulike OS, deres kjøp er heller basert på personlige anbefalinger, selgerens anbefalinger, reklame og alt reklameliknende nyhetskjøret som florerer i digitale publikasjoner osv.

 

 

Angående stortinget og valg av apple, i følge digi:

Deretter ble det kjørt en sikkerhetsgjennomgang, der Apple iOS sto fram som det sikreste systemet.

– Vi fant ut at vi ikke kunne tillate annet enn iOS. Et viktig moment er distribusjonsmodellen for «apps». Apps for iOS er klarert før de legges ut, i motsetning til det som er praksis i Android Market.

http://www.digi.no/880182/stortinget-valgte-bort-android

 

I en artikkel hos digi i dag står det at "Android sikker nok for Pentagon", en av endringene som trekkes fram er

Blant annet skal støtten for Android Market deaktiveres

 

http://www.digi.no/881933/android-sikker-nok-for-pentagon

Lenke til kommentar
Hvilken "funksjonalitet" er det forresten android henger etter med?
Lurer jeg også på i grunn ... Dessuten når det gjelder sikkerhet så får en jo i Android ihvertfall vite hvilke rettigheter programmer trenger/bruker, i motsetning til de andre nevnte ...

 

enklere og lære bestemor iOS en Android sånn er det bare, (har prøvd)

men personlig foretrekker jeg Android!

Lenke til kommentar

enklere og lære bestemor iOS en Android sånn er det bare, (har prøvd)

men personlig foretrekker jeg Android!

Du gjør nok den samme feilen mange tejkonoliginteresserte gjør når de skal lære et familiemedlem nye ting: Gjør det alt for komplisert. Å lære noen å sende sms eller ringe noen er like enkelt på iOS og Android, og det var sannsynligvis det hun hadde bruk for. Selvfølgelig er det enklere å lære bort færre funksjoner. ;) Men man trenger ikke ta alt på en gang - eller i det hele tatt.
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Du gjør nok den samme feilen mange tejkonoliginteresserte gjør når de skal lære et familiemedlem nye ting: Gjør det alt for komplisert. Å lære noen å sende sms eller ringe noen er like enkelt på iOS og Android, og det var sannsynligvis det hun hadde bruk for. Selvfølgelig er det enklere å lære bort færre funksjoner. ;) Men man trenger ikke ta alt på en gang - eller i det hele tatt.

Men det er vell bedre med iOS med tanke på at når man får ny telefon, er det enkelt og sette seg inn i en ny iPhone i forhold til ALLE rare muligheter man har på android

Lenke til kommentar

fortatt får du ikke det like bra som apple sine måter, men det dær er vell noe av det store salgspoenget til android. at du kan gjøre det om til en dårlig iPhone

 

Android har iallfall et stort utvalg av tastaturer med bedre stavekontroll enn det Apple har å by på.

 

jo, det er vell det eneste :)

Lenke til kommentar

Android har hovedskalig dreid seg om touch på en stor skjerm (med unntak av f.eks SE sine mikromobiler).

HTC Dream, første telefonen med Android

HTC Desire Z

Motorola Droid/Milestone

Motorola Droid 2/Milestone 2

Motorola Droid 3/Milestone 3

Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro

Sony Ericsson Xperia Mini Pro

Sony Ericsson Xperia Pro

 

Nei, ikke mange der nei.

Endret av SevenTenSplit
Lenke til kommentar

Hmm ser ikke at det fremkommer av artikkelen at feilene er utelukkende hw feil. Kanskje mange er sw feil?

De står at billige telfoner har skylden. Det finnes ikke billige versjoner eller dyre versjoner av OS'et. Det er samme OS på alle modeller. Forskjellen er kun hardware dvs. Hardware=telefon, Software=OS.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Mye grunner vel i at android med sitt åpne system utgjør en viss risiko for å få malware og krasj da man har liten kontroll på hva som legges ut og hvilke telefoner programvaren fungerer på. Har selv hatt symbiantelefoner i gamle dager som hadde samme problem. Ett enkelt program ble lagt inn som ikke fungerte på min telefon i den nye versjonen, og hele instalelring og avinnstalleringssytemet krasjet. Ny installasjon av os hjalp ikke, og tre ulike verksteder brukte tilsammen et halvt år på å fikse det uten å klare det. Fikk ny telefon og kastet den gamle i søpla. Etter en slik opplevelse er jeg mer tilhenger av appstores med en kontroll av hva som legges ut, selv om det kan være begrensede på utvalget.

 

Skype er vel mest spekulasjon, men med microsoft som eiere er det vel ikke usannsynlig at de etterhvert tilbyr det utelukkende til sine egne windows mobiler.

Det kan og vil selvsagt dukke opp tilsvarende alternativer til android, men det bli uansett et alternativ.

 

NFC begynner å komme nå. Lite brukt i norge, men for forretningsmenn som reiser bl.a til asias mange teknologibyer så er det en kjekk funksjon.

 

Man kunne jo også hatt en todelt appstore hos android: En del som har kontrollerte apper som er testet og godkjent på bestemte telefoner, og en ukontrollert som brukes på eget ansvar.

Om man fjerner muligheten til å bruke appstore på en slik avansert mobil er litt av poenget borte. Da kan man jo like gjerne velge en enklere mobil uten os.

Lenke til kommentar

Har selv hatt symbiantelefoner i gamle dager som hadde samme problem. Ett enkelt program ble lagt inn som ikke fungerte på min telefon i den nye versjonen, og hele instalelring og avinnstalleringssytemet krasjet. Ny installasjon av os hjalp ikke, og tre ulike verksteder brukte tilsammen et halvt år på å fikse det uten å klare det. Fikk ny telefon og kastet den gamle i søpla. Etter en slik opplevelse er jeg mer tilhenger av appstores med en kontroll av hva som legges ut, selv om det kan være begrensede på utvalget.

Husker jeg hadde liknende problemer på min N80, men da etter å ha lagt inn en registerhack som skulle la meg installere usignerte applikasjoner. Løste seg heldigvis med en flashing av ny programvare (OS) uten innsending. :wee: Så galt som det der er det heldigvis ikke på Android, men det er jo fritt frem for en kjip telefonprodusent å få det til.

 

 

Ang. to-delt Market er jeg litt skeptisk fordi det gir en falsk trygghet, som eksempel kan jo nevnes alle iOS-apllikasjonene som samlet inn telefonnumre og annen info uten at brukeren fikk noe beskjed - kontrollen de gjør av apllikasjonene i ApStore er rett og slett ikke gode nok til å bli brukt som noe veldig tungtveiende sikkerhetsargument. Likevel er det jo klart at det kan bli en del mindre rusk uten at det koster alt for mye penger i det, og at man f.eks. kan måtte velge å vise hvilke applikasjoner man vil vise første gang man starter Market - uten filtre, filtre basert på mulig sdkadelig kode, filtrert basert på kvalmende moralsk moralisme, seksuelt innhold, vold (ala PG-ratings for konsoll- og PC-spill.) osv. Da kan man effektivt kombinere det meden "foreldrelås" som allerde finnes i instillingene til Market-applikasjonen, men som få vet om.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...