Gå til innhold

Temperatur på harddisk - Hva er ok?


rolvs

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Et par artikler om temaet - for den interesserte leser (ikke helt nye, men de er vel gyldige enda):

Hard Drive Temperatures: Be Afraid

og

Google examination of over 100,000 drives

 

Her er det mulighet for tolkninger, men det er ihvertfall mange som mener at så lenge du holder deg innenfor min og max så spiller det ingen rolle om disken holder 20 eller 50 grader.

Drar du deg utenfor derimot ...

Lenke til kommentar

Hold deg innenfor maks-tempen spesifiksert på disken -typisk rundt 50-55celcius. Går du over dette så bør du ha en kjøler til disken (dersom det er mulig - hvilket det ikke er på laptopper naturligvis). På stasjonære er det bare å ta en gammel vifte og rigge den til å gå på 5volt så har du akkurat nok luftstrøm til at disken vil kose seg - uten at det blir noe hørbar lyd ut av det.

 

Bortsett fra å ikke gå over maks-tempen for mye skal det visstnok være en gid ting å holde disken på relativt stabil temperatur - dvs. ikke for mange svingninger. En vifte hjelper naturligvis på dette også ved at tempen ikek går så voldtsomt opp når den jobber mye.

 

Utover dette så er det ikke så mye mer du kan gjøre egentlig - bortsett fra i stasjonære å plassere diskene litt strategisk. Hvis du ikke har en vifte for diskene kan det være særdeles ulurt å koble 3 stykk rett ved siden av hverandre for eksempel. Om alle da går for full guff i en periode og det ikke er luftsirkulason så kan det fort bli veldig varmt.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Undersøkelser hos firmaer som driver serverfarmer, dvs de har gjerne 20-300000 disker gående er at jevn temperatur er viktigst. Ikkje om temperaturen er 30 eller 50 grader, men at den ligger stabilt i ett område hele tiden.

 

De sier tilogmed at disker som surrer hele tiden varer lengre enn disker som blir slått av i powersave også slått på avogtil ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...