Gå til innhold

Kommentar: Hvem er det egentlig som spiller?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Mange av mine venner som sluttet å spille for de synes de ble for gamle, har nå startet igjen. Jeg har aldri sluttet, siden verden vil gå under om jeg gjør det :p

 

Jeg er Svein Johnny. 34 år. Sjokolademelk og spillerelsker. Er glad i rollespill. førstepersons skytespill og snikespill som Thief, splintercell og hitman

Lenke til kommentar

Flott artikkel! Det med jenter og spill er rart, jeg kjenner veldig mange jenter som spiller, men de aller fleste spiller småspill som du sier, og tenker vel knapt over at de er spillere selv. Jeg vet dette veldig godt, men likevel merker jeg at det er en litt rar tanke.

 

Tror det har en del med å gjøre at selv om jeg er kun 25 år, så husker jeg veldig godt 90-tallet, hvor andelen jenter som spilte var langt mindre(men sikkert større enn jeg husker). De jentene jeg kjente da syntes som oftest at spill var noe tull, men så har du bestevenninnen min i seksårsalderen som elsket å spille Commander Keen med meg, så der har du den igjen. :p

 

En annen ting er at jeg har brukt enormt med tid på diverse spillforum på nettet i over ti år nå, og der kan jeg love deg at fordommene om jenter og spill forsterkes! :p Men der oppdaget jeg også tidlig at langt de fleste aktive spillerne(her snakker vi Civilization og Paradox-spill) er i alderen 30-40+++. En god del 50- og 60-åringer der, og veldig mange rundt 30+. Jeg var faktisk lenge en av de yngste...!

 

Med dette i bakhodet, var denne artikkelen en artig lesning.

 

Jeg heter Nikolai. 25 år. Historie-, samfunns- og spillelsker. Mario, Civ og Paradox-gal. Synes førstepersons skytespill er noe herk.

Endret av fnwilborn
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Erlend, 26 år gammel. Fotball-, musikk- og spillelsker - hvis favorittsjangre inkluderer racing-, strategi- og rpg-spill. Men det jeg egentlig liker best er spill som aldri tar slutt.

 

Er litt spent her selv. Ser på meg selv som en person i den fordommelige gruppen. :)

Endret av Blank-File
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg er Kjelli, 26år. Drikker te og bruker fritid på spill, anime og venner. Liker rollespill, strategi, snikespill og sandkassespill(x3, MC osv). Egentlig det meste bortsett fra de fleste sportspill.

 

Har god IT jobb, men er kanskje også litt av fordomstypen som har leilighet i kjelleren til mora mi. Ikkje noe som er et problem helt enda da ;)

Endret av Tonbo
Lenke til kommentar

Finfin artikkel :new_woot: Kenichi-san her (Lasse), 22 år og favoritten(e) er RPG (JRPG), slåssespill og "fast-paced action" (Devil May Cry/Ninja Gaiden) :D

Sier meg enig med Union: i omkretsen min har de fleste sluttet å spille da de mener å ha "vokst opp"...

 

Selv vokste jeg opp med litt NES (Super Mario og Double Dragon 2), dermed "hoppet" jeg over SNES og kom rett på N64 med Zelda OoT :love: SNES ble anskaffet senere igjen da. Playstation kom veldig sent her i hus og var her heller ikke lenge. Det er N64 jeg har mest minner om. :)

Idag er jeg en veldig åpen person når det gjelder spill og liker å teste ut alt sammen (konsollene og spillsjangere).

Lenke til kommentar

Selv er jeg 38 og merker meg at mange kjenner jenter som spiller både det ene og det andre. Mulig jeg er i feile kretser, men min kvinnelige "generasjon" fra første halvdel av 70-tallet vil jeg tro ikke er like strekt representert.

 

Mine minner rundt dette var at på slutten av 70, begynnelsen av 80-tallet var spill fremdeles litt vel nerdete, slik at det var ikke damedragning å spille Sharp eller Sinclar. Husker heller ikke så mange jenter som dreiv med det, da det var litt for, mange knapper kanskje.

 

Noen av dette forandret seg da Mario og Nintendo kom med siden konsoller, men da var "første halvdel av 70-tallet damene" litt for voksen tror jeg. Men jeg vet jo ikke dette, det bare slår meg at de jenter som er fra 35-42 ikke er de meste aktive.

 

Men som nevnt, kanskje jeg henger i feile kretser.

Lenke til kommentar

Jeg er Chris, 30 år og har gamet hele livet. Helt fra min første C64 til Xbox 360. Har konvertert fra PC til konsoll grunnet at det er rimeligere og enklere å benytte konsoll. Jobber innenfor IT, spiller fotball og klatrer. Liker sportsspill, strategi ala Civ og Heroes of Might and magic, bygge/simulatorspill og gleder meg til Tropico 4. Ellers spiller jeg det meste, men holder meg som regel unna WOW og bilspill.

 

Jeg er født og oppvokst med gaming så hvorfor skal jeg legge vekk den hobbyen. På gamlehjemmen håper jeg at jeg fortsatt får game.

Lenke til kommentar

Oj! Nå følte jeg meg ung og dum her, hehe. Alexander heter jeg, 17 år. Musikk- og spillelsker. Liker vel de fleste sjangre, med unntak av sport, selv om jeg vil beskrive meg som over gjennomsnittet sporty av andre på min alder.

 

Den eldste "gameren" jeg kjenner er vel min lærer på noe-og-tredve. Og når det kommer til jenter ble jeg faktisk invitert av to (fine) jenter på LAN for å spille The Sims her i sommerferien. Men ingen av de jentene ser på seg selv som "gamere/spillere" ettersom de bare gamer når de "ikke har noe anna å gjøre". Ei annen vennine av meg og søstra hadde runna Heavy Rain både en, to og tre ganger før jeg endelig fant ut skjebnen til de forskjellige spillfigurene.

 

Jeg mistenker at gutter lettere tør kalle seg selv for spillere enn jenter som "bare" spiller The Sims og Facebook-relaterte spill. Og det er derfor mannen i gata gjerne får fordommer for at en typisk spiller hvertfall ikke er jente.

Lenke til kommentar

Hei jeg heter Mia, 29 år og har spilt siden min første 3.86 maskin med windows 3.11 i 92.

 

Jeg elsker strategispill som Sim city, Settlers, Tropico, ol, men i senere tid har det gått mer i PS3 og Mafia II, Gta serien, LA Noire, Red Dead Redemption, Fifa serien osv.

 

Venter fortsatt på drømmespillet for oss jenter, en slags krysning av Sims og GTA i voksent format, med mer fokus på karriere, penger, makt, jobb og hjem enn vold og kriminalitet. Mulig jeg venter forgjeves. :)

 

Forøvrig hater jeg Facebook spill og spiller svært sjeldent minispill! :)

Endret av Mia Holte
Lenke til kommentar

Basert på salgstall er det jo ikke overraskende at snittalderen er 41 år og at 48% er kvinner. Det er vel i hovedsak foreldrene som kjøper spill i en husholdning? I fare for å stigmatisere så antar jeg også at yngre spillere oftere låner spill og/eller laster ned spill da de ikke har det samme økonomiske utgangspunktet som en 40-åring i full jobb?

 

Hva er forresten en gamer? Hva er definisjonen? :)

Lenke til kommentar

Rune , 34 år , gift og har 2 jobber.

Har vært ekstremt glad i Coca-Cola men har nå kuttet det ut til fordel for Sunn økologisk Grønn te og sunt kosthold.

 

Spillinteressen min startet tidlig når jeg var ca 4-6 år og Fattern hadde med en Atari 2600 med spill leid fra en spillsjappe , så ble det etter hvert lånt en Commodore 64 med mange flotte spill : Impossible Mission , Summer Games og Winter Games er nok de jeg husker i farta.

 

Mellom 5 års alderen og til jeg ble 10 så ble det brukt mye tid på å snike seg inn på pc rommet til studentene på NtTNU og spille alt fra hva studentene selv hadde laget på fritiden sin til litt mer avanserte saker som feks Bards Tale som jeg ikke helt forstod på det tidspunktet.

Det ble selvsagt også gjort kjennskap med Game & Watch fra nintendo noe som dessverre ikke varte så veldig lenge pga sjalusi fra nabo ungene.

 

Når jeg var ca 7 år gammel fikk jeg muligheten til å se den første nakne jenta som var 3 år eldre enn meg, og jeg husket at jeg var svært skuffet over hvor små puppene hennes var i forhold til jentene på coveret til et annet spill, som jeg hadde sett hos søskenbarna mine som hadde Commodore 64. Og nei, det ble ikke noe mer enn det :p

 

9-10 år gammel så dukket Nintendo 8 bits opp med Legendariske Mario Bros , Kid Icarus , Zelda , Metroid , Castlevania og Mega Man som fikk meg til å bruke utrolig mange timer på skjermen. Fikk også trent skyteferdighetene mine med spill som Duck Hunt og Gumshoe!

 

Nintendo Eraen gikk fort over til Amiga og det ble langt mer morsomt å være en ung gamer med lavt budsjett siden diskettene ikke var akkurat dyre og man kunne fort kopiere mange titler. Men ønsket man det nyeste måtte man rett og slett punge ut for det siden det kunne ta ganske lang tid før noen fikk koblet seg til et BBS og laste ned det piratkopierte spillet som nettop hadde blitt gitt ut i Statene mens som ikke dukket opp på nærbutikken (om det gjordet det i det hele tatt da).

 

Så ble det selvsagt investert i en Nintendo 16Bit system , litt senere en Playstation 1 , 2 & 3 , Pentium 100 og til slutt nå en langt kraftigere datamaskin som kan spille det meste av de utgitte titlene på Pc med grei oppløsning.

 

Kan vel faktisk si at jeg har et veldig lang spillerfaring bak meg , men det er nok mange som sitter i de samme skoene som jeg og som ser på spill som kultur eller rett og slett et godt alternativ til Tv'en. Sosialt og gøy kan det også være så jeg føler nok at jeg ikke går så veldig mye glipp av noe om jeg slapper av med litt gaming i ny og ne ;-)

Endret av Malvado
Lenke til kommentar

Hei jeg heter Dag, 27 år og er barnevernspedagog.

 

Har altid intresert meg for spill, første egne spillmaskin var Sega Megadrive. Jeg spiller absolutt alle sjangre, men Simulator, rpg og strategi er favoritter.

 

Spillet jeg har spilt mest oppgjenom tiden tror jeg må være IL2 Sturmovik, flysimulator. Har spilt dette en del på nettet, og fløy etterhvert fast sammen med to Norske. En var 45 og den andre 60. I dag spiller jeg mye Rise of Flight, ww1 fly sim. På forumet der, i en lignende tråd som dette, er det en fast forumbruker og spiller som er over 80!

 

Jeg tror de eldste spillerne vi har i dag 60-80 åringer ofte finner veien til spill, gjennom en VELDIG sterk interesse/lidenskap for noe, trosser den tenkologiske barieren for f.eks å kunne holde på med sin største lidenskap i livet, f.eks Fly.

 

Har selv en god venninde på min alder som spiller Battlefield 2 og WOW. En søster som også spiller litt i ny og ned. Fikk henne i sin tid til å spille Fallout 2 fordi jeg fortalte henne at man kunne Gifte seg i spillet. Hun likte spillet :)

Lenke til kommentar

Jeg er en Naken_Greve, 31 år, småbarnsfar til to småttiser, gift. Jobber i et statlig direktorat.

Har gamet siden jeg var 7 år gammel. Først på en Commodore 64, deretter NES, SNES, Amiga 500, osv, osv. Leser massevis av bøker. Både faglitteratur og fiksjon.

Favorittsjangre er RPG ala Baldurs Gate, RTS ala Warcraft/Starcraft. Elsker også gode FPSer med god historie. Flightsimmer er gull!

 

Er stor fan av gaming i 3D med Nvidia 3D vision. Har investert i en skikkelig rigg som drar snerken av det meste i 3D. Håper at flere spillstudioer begynner å tilby støtte for 3D. Dessverre har mange misforstått totalt hva 3D gaming er.

 

Spiller nå: Assasins Creed 2: Brotherhood, Dirt3 (fantastisk i 3D).

Venter på: Deus Ex!!!

 

Hater DLC og Facebook-spill. Jeg vil tilbake til tiden da spillene ble laget slik at man kunne kose seg med dem alene, og fokuset lå på historie. Jeg synes det er utrolig trist at fokuset for mange i dag ligger på å spamme vennene dine med spørsmål om gulrøtter, enn å servere en skikkelig solid enspillerkampanje man kan nyte når man vil. Liker ikker denne trenden med at spill i dag er mer som en overhengende jobb, enn det å slappe av.

Endret av Naken_Greve
Lenke til kommentar

Hei, Jeg heter Jan Erik.

 

Jeg er 27 år og har elsket spill siden jeg snek meg til Nintendo spilling som liten hos min "beste" venn.

 

Jeg vokste opp med Windows 3.1, Sega Master/Genesis/GameGear, PS1, hjemme.

 

Er mest opptatt av Online spill. Starcraft 1/2, Action Quake 2, Counter Strike, WoW, og nå League of Legends. Disse er de jeg har brukt mest tid med. Elsker også 2D plattformen, og ser frem til feks Rayman Origins.

Endret av Zelkin
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...