Gå til innhold

FM12 - Football Manager 2012 - tråden for lidenskapelige managere


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Sandro fra Spurs da? Han ble helt vill på FM11 med litt tillitt.

Han er insane for meg i FM12 også. Kostet meg 130 millioner helt i starten av spillet. Kan poste screen av han etterpå, men han har hatt et par skader nylig, så farta og enkelte andre ting har tatt seg en smell.

 

 

Edit:

 

Her kommer screens. Slenger med et av Lorenzo Crisetig også. Dette er hans første sesong på førstelaget mitt. Har gitt han litt flere kamper enn han kanskje fortjener akkurat nå, med tanke på at det kommer til å lønne seg senere. Han kan vurderes, han også. Fikk han for 10 millioner helt i starten og har sendt han på lån til Molde og Burnley, hvor han har vært veldig god og utviklet seg såpass fort at det ikke er forsvarlig å låne han ut mer. Han er litt mer kreativ enn Sandro, men mangler kanskje litt av den råe destruktive kraften. Den kommer med tiden, derimot.

 

Merk at fysikken til Sandro har bombet kraftig de siste månedene. Han brakk foten og var ute i fire måneder mot slutten av forrige sesong og ble skadet i en måned under pre-season, så styrken, utholdenheten og farta har mistet et poeng eller to i forhold til hva han hadde. Har han på et beinhardt treningsregime for å få igang kroppen igjen nå. Ikke la deg skremme av skadene. De to er de eneste lange skadene han har hatt for meg i løpet av tiden i United. Synd de kom så tett på hverandre.

 

post-99668-0-17140800-1323344850_thumb.pngpost-99668-0-95589900-1323344862_thumb.png

Endret av Stonemeister
Lenke til kommentar

 

Jeg skjønner forøvrig ikke hvordan norsk språk gjør uttrykkene lettere å forstå for en uten sportsbakgrunn.

 

Nå må du ikke være atal, Atald :)

 

La meg først si såpass at jeg har aldri spilt fotball (var ikke noe populær og likte uansett best bøker) i min barndom, og grunnen til at jeg ble eksponert for CM var rett og slett det at jeg fikk etterhvert noen fotballkamerater som av en uviss grunn (dette var lenge før Internett var allemannseie) kjøpte seg en data. I dostiden var dataer notorisk vanskelig å holde rede på, så da lønnet det seg å ha en datanerd en kunne ringe til. Det var der jeg kom inn. Den lokale datanerden. For å lokke meg med introduserte de meg for CM93. Jeg var ikke fotballinteressert på den tiden, så naturligvis var jeg kjempeskeptisk til et fotballspill. Men de hadde tid til å lære meg, så jeg fikk litt. Men på Cm93 var det ca 5 ferdigheter eller noe. Ikke så vanskelig å sette seg inn i.

 

I alle fall, etter som CM2 og CM3 kom så ballet det på seg med nue ferdigheter, og jeg forsto mindre og mindre. Etterhvert som CM ble til FM så var det fremdeles ikke så vanskelig å vinne: man så bare etter nøkkelferdighet som pace og lignende, og snakket med kameratene om det var noe en lurte på. Etterhvert så flyttet jeg fra Bergen til Nord-Norge og da var det noe mer vanskelig å få hjelp av kameratene, samtidig som spillet ble vanskeligere for hvert år. Jeg holdt på å gi det hele opp, men så kom jeg på å prøve med norsk språk. Nå skal det være sagt at jeg leser nok over gjennomsnittet med engelske bøker, så engelsk i seg selv er ikke så vanskelig, men la oss se på et par begrep (ferdigheter).

 

Crossing. Hva da kryss? Jeg vet at Drillo tidligere snakket mye om hvor viktig det var at spillerne spilte ballen i lengderetningen, og ikke rotet seg bort i kryss- og bakoverpasninger. Krysspasninger er jo pasninger som går på tvers av banen. Så jeg funderte på om crossing kunne være negativt jeg. På norsk: Innlegg. AHA, selvfølgelig! Man legger inn fremfor mål og håper at en spiss eller noen tilsvarende skapninger dukker opp og smeller ballen i mål.

 

Flair. Flair? Flare? Jeg vet at i bøkene brukes det "He had a flair for ...". Altså at han var flink til noe. Men flinkhet forvekslet jeg lett med flittighet. Igjen, kan være min feil. Uforutsigbarhet sier du? Ja men det er jo mye bedre. Det er godt for en kreativ fyr å være uforutsigbar i tillegg. Da blir det farlig: han kan gjøre mye snedig, og i tillegg så er det ikke så lett å gjennomskue de snedige om de i tillegg er uforutsigbar. Det blir litt som Intelligence og Wisdom i D&D, det.

 

Off the ball? Av ballen? Ok, med litt ettertanke kan man innse at det menes uten ball. Men igjen, bokstavlig så heter det seg jo at "one turns the light off" (man slår av lyset). Off the ball? Av ballen? Når han ikke dribler da? Det er jo ikke alle som har samme teknikk som Messi.

 

Etc. Det er enda et par ting jeg ikke forstår, men Spenst er for meg mye mer logisk enn Jumping. Det betyr det samme, om man tenker etter, men like fullt. Fysikk? Det er ikke styrke, men fysisk tilstand. Physique? Have a sculpted physique? Man ser sabla bra ut når man river av seg skjorten etter å ha scoret?

 

JEg følger ikke så nøye med på hva som skrives hele tiden av kommentatorene, men jeg vet fremdeles ikke hva Nutmeg er (muskat?)

 

Ok. Så kverulerer jeg litt her, men for meg er det noe enklere å forstå det norske navnet på ferdigheter ettersom jeg ikke har fulgt noe videre med på Engelsk fotball (først har jeg ikke hatt interesse, så har jeg ikke hatt TV, og så har jeg hatt TV men jobbet i helgene, samt at jeg har data)

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...