Gå til innhold

En fare for samfunnet ? jeg? (Mac, PC, PS3, X360)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Latterlige handlinger - spesielt argumentet 'for å skåne pårørende'.

 

I så måte burde Platekompaniet i tillegg fjerne en betydelig andel av filmene de selger - sannsynligvis mange hundre fra hver eneste butikk - siden disse viser voldshandlinger og scener der mennesker blir skutt.

 

Dette er tullete symbolhandlinger som har null effekt i praksis - det eneste som skjer er at Coop/Platekompaniet ikke lenger er aktuelle butikker for mange spillkjøpere.

 

I tillegg taper de kunder som meg på generell basis innenfor *alle* varegrupper de fører og ikke bare for spill; jeg handler ikke i butikker som driver en aktiv sensurpolitikk mot lovlige varer som jeg anser at det er naturlig at de har i sitt sortiment.

Endret av satchman
Lenke til kommentar

Jeg synes det virker som Coop og Platekompaniet spiller på sympati til folk og utnytter situasjonen for et ganske så vellykket PR stunt. Det er tross alt på forsiden til en landsdekkende avis og spres rundt på nettet nå.

 

Men synes det er forkastelig og blir regelrett forbanna av å bli satt i samme bås som Anders Behring Breivik !!!!

 

Og at det blir fjernet for å skåne pårørende er bare helt latterlig...da må en jo fjerne alt av aviser,stoppe nyhets sendinger på tv og radio da en blir bombardert med nyheter rundt dette 24/7! Og jeg kan aldri tro en person i sin rette sinnstemning går i en butikk å ser et World of Warcraft eller Call of Duty spill cover knekker samens mens han/hun hyler å skriker men en peker på coveret. Nei...det her er bare for dumt!

 

Jeg ser for meg mine felles nordmenn som generelt opplyste og utdannende mennesker, og kan aldri tro den generelle nordmann virkelig tror at et spill kan få en person til å gjøre slike handlinger. Er flere medier opp igjennom historien som har vært "synderen" og offeret til uvitende og trangsynte mennesker. Alt ifra rock/popp musikk,bøker,film og nå idag spill.

 

Kanskje det er på tide det kommer fra offisielle hold en repportasje fra personer som vet hva en snakker om som kan forklare for mennesker som ikke er helt med resten av oss slik at en slipper å bli satt i samme bås som Anders Behring Breivik pga en liker å kose seg med et spill i ny å ne?

Lenke til kommentar

Videospill blir nok en gang syndebukk.

 

Les hele saken

Moralsk panikk, dette er noe som kommer fra usa, og er gammelt, 1950 minimum men kan sikkert spores tilbake til 1800 tallet.

på 50 tallet var det tegneserier, serieselskapene var redde for sensur og startet selvsensur derfor kan du ikke se bryster :( selv i voldelige tegneserier som conan.

Etter dette var det rock. gir mere mening såklart det er lett å legge inn tekst når du spiller plata baklengs ??? tror røyking og sniffing gjør det lettere å høre ting :o)

 

Etter det spill, klart pac-man har bidrat til overvekten i dag med sit spisebegjær.

Selvsagt er WOW en realistisk drapssimulator :o) burning cruceade er selvsagt mye værre.

 

Enda bedre, noen idioter for 10 år siden stilte moralse problmer med virtual viruality før det flopet .

Lenke til kommentar

De som kommenterer artikkelen der er heller ikke særlig imponert for å si det mildt.

 

Ikke mange på diskusjon.no heller så det er sagt.

 

BT.no har en usedvanlig bra artikkel, nesten så jeg blir skremt:

 

http://www.bt.no/bergenpuls/Det-fins-ingen-gode-vitenskapelige-konklusjoner-som-tyder-p-at-man-blir-voldelig-av--spille-voldelige-dataspill-2546842.html

Endret av Kirikovski
Lenke til kommentar

heh, lurer på om jack the ripper brukte dataspill for å trene seg til å drepe alle de menneskene som han gjorde. eller Vlad dracul som spiddet sine fiender levende på påler, og lot dem henge rundt slottet sitt. eller elizabeth bathory, som badet i tjenernes blod. hvis du ser på kriminalstatistikk fra USA, vil du se at kriminalprosenten generelt har gått NED siden voldelige dataspill kom til verden. og det til tross for at den amerikanske befolkningen har vokst.

tror det har noe med at ungdommer istedenfor å drikke, springe rundt og gjøre dumme ting, heller sitter foran en dataskjerm og spiller isteden.

Endret av Myrliket
Lenke til kommentar

Hva med melodien "Requiem for a Dream" som gjerningsmannen hadde på repeat mens han skjøt ned alle disse menneskene. Platekompagniet, hvorfor ikke trekke tilbake både filmen og CD'ene som inneholder dette sporet? Er vel mere støtende for pårørende å høre musikken som han koste seg med under ugjerningene. Tullete stunt. Dobbeltmoral. Dataspill gjør ingen til en morder. Han er psykisk syk. DET er grunnen.

Endret av JEEdvartsen
Lenke til kommentar

Greit nok, jeg er ikke særlig enig i feks å fjerne spillene. Men noen av argumentene artikkelforfatteren kommer med eller heller ikke særlig gode. "ikke alle som spille er voldelige", og "mange spiller, men ikke alle er kriminelle" eller å "menneske+videospill = morder". Dette er eksempler på stråmannsargumentasjon, hvem er dt du argumenterer imot som påstår noe slikt? Hvem er det det som påstår at man automatisk blir morder om man spiller spill? At spill kan øke aggresivitet, og evt øke sannsynligheten for vold er ikke det samme å si som det du later som folk påstår, og argumenterer imot.

 

AtW

Lenke til kommentar

Leste noen av kommentarene, og denne stiller ett vesentlig spørsmål:

So games turn normal morally sound people into sociopaths?

 

...

 

or people who are already sociopaths are attracted games that allow them to live out sick fantasies?

 

Noe av det samme som eurogamer kommentaren tar opp blir også nevnt i bunnen i denne artikkelen

Anders Behring Breivik skriver at han har brukt dataspill som en del av sine forberedelser til terroraksjonene.

 

Espen Aarseth innrømmer at dataspill kan ha en slik funksjon, men legger til:

 

- Stimulerende systemer vil alltid kunne fungere opplærende. Det Breivik sier han har gjort, er å bruke skytespill for å trene. Men da er det klart at det ikke er spillet som får han til å gjøre disse tingene, men derimot han som misbruker spillet til et spesielt formål, mener han.

 

Skal vi følge samme logikk som blir benyttet som bakgrunn på å fjerne spillene, så bør holde ett kritisk øye til forfattere eller de som liker å skrive

- Er du gutt i en viss alder, så er det unormalt å ikke spille dataspill. Dersom man ser på hvem som har stått bak slike hendelser, er det faktisk mer typisk at de skriver litterære tekster, uten at vi skal trekke slutninger av det, sier Aarseth

Det er vel faktisk veldig mange vi må være "skeptisk" til, for mange lovlige produkter kan missbrukes.

Lenke til kommentar

Jeg synes det er latterlig. Tror de virkelig at de som har selv opplevd eller er indirekte berørt av tragedien vil knytte skytespill til det som skjedde? Greit nok at det står i manifestet at det er en bra simulator for å trene seg opp, men dette har da null troverdighet. Jeg har spilt voldelige skytespill i minst 15år men har ingen planer om å plaffe folk ned på gaten. Dataspill gjorde ikke Breivik til en massemorder. For meg virker det som et ynkelig pr-stunt å fjerne disse spillene. Enten det eller så er det et veldig irrasjonelt og emosjonelt styre i coop.... tamt.

Lenke til kommentar

Dette er så tragisk. Før vi viste hvem som hadde gjennomført terrorangrepet, så regnet alle med at det var en islamist, og da kunne vi skylde på islam. Da det viste seg at han var kristen og vestlig, så måtte media finne en ny syndebukk, og selvsagt kunne de ikke gjøre det de ville gjort om han var muslim, og skyldt på religionen, så da måtte de videre på syndebukk-listen, og der ligger alltid dataspill godt plassert.

 

Dette viser bare at media generelt alltid må skylde på noe "ukjent", enten det er islam, tv-spill eller andre kulturer, og det er skremmende at spill som millioner av vanlige mennesker bruker sin fritid på blir syndebukker, og ikke de tingene som virkelig har påvirket denne galningen, som sosialisthat, historieløshet, etnosentrisme, kristendom og mye annet høyreekstremt tankegods.

Lenke til kommentar

Leste Stavanger Aftenblads Pluss-bilag i dag, og WoW ble omtalt som "skytespillet World of Warcraft".

 

Har faktisk aldri spilt det, men det skurret litt. Konseptet voldsspill er ikke helt uproblematisk, men her er det en del skral journalistikk ute og går.

Endret av Cyberfrog
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...