Jump to content

Dummst

Medlemmer
 • Content Count

  998
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

467 :)
 1. Vi er langt fra i mål, men jeg tør påstå at revolusjonen er allerede et faktum. Solkraft har allerede oppnådd grid parity flere steder. Dvs om jeg bygger et kullkraftverk for 10 mrd NOK og du bygger en solpark for 10 mrd NOK, kan du selge strøm billigere enn meg. Da er punktet nådd hvor tunge investorer snur sine side rumper. Derfra går framgangen i teknologien raskere og raskere. Batterier har også nådd et kritisk punkt hvor de kan tilby et alternativ til forbrenningsmotorer. Også her har det trigget enorme investeringer både i forskning og produksjon på en skala vi ikke har sett før innen energilagring. Summen av dette, som jeg tolker det, er at fremtiden er grønnere. Ikke bare fordi vi må, men også fordi det nå er penger å tjene/spare på det.
 2. Å skulle ta med seg flere i et evt selvmord er ikke noe en depresjon driver folk til. Det kalles heller en psykose. De som har vært deprimerte kan gjerne ha større innsikt i hvordan det er å ha det kjipt. Med et ellers "fornuftig" verdensbilde ønsker man ikke at andre skal ha det kjipt. Mening med livet må du selv søke etter for din egen del. At andre søker (eller ikke søker) etter sin mening med livet på andre måter enn deg, angår ikke deg; på godt og vondt. Det kan utenfra virke meningsløst, men hva vet du om hverdagen til de du snakker om? Er det ikke mulig å finne et samspill mellom daglig jobbing og meningsfull hverdag? Det er rom for å leve på utallige ulike måter. Du må spørre deg selv om hvordan du ønsker at din verden skal se ut. Vil du være omgitt av ambisiøse finansfolk? Eller kanskje folk som jobber med bekjempelse av fattigdom og sykdom? Rakettforsker som bidrar til utforskning av verdensrommet? Selv om du trolig ikke kan "redde verden" så kan du gjøre mye godt både for deg selv og andre. Noe som i min verden er to sider av samme sak. Subjektivt sett: En person er en verden. Du kan ikke gjøre alle verdener bedre. Men du kan gjøre en eller flere verdener bedre - uten at dette måtte gå på bekostning av andres verden.
 3. Nei, det er ikke i depresjonens vesen å ville skade/drepe andre. Jeg våger å si at det ikke er depresjonens skyld, men heller at depresjonen kan være enda et symptom i de som både er tilstrekkelig mistilpasset og forskrudde til å planlegge å ta livet av andre.
 4. Hvorfor ikke bare dremle ut et spor midt på (nesten) et hvilket som helst annet deksel? Jeg frykter at det er nettopp dette utallige Kinaprodusenter kommer til å gjøre lenge før denne kampanjen får noe på markedet. Som er sett i andre tilfeller - f.eks Pressy. Mens backerne venta på sin tohundrekroners knapp, slapp Kina et utall forskjellige 50-cents-knapper.
 5. Noe sier meg at du snakker om å forlate versjon 12.17. Som dette innlegget også skrives i... i påvente av Vivaldi. Det virker som om Opera prøver å bryte med sin forhistorie. Dumping av desktopbrowser og mer fokus på mobile browsere. Og kanskje enda mer fokus på reklamefinansierte ISP-lignende løsninger i lavkostland. Noe som i og for seg ikke nødvendigvis er så dumt; sett fra et businessperspektiv. Dog henger de seg selv i en tynn tråd. Om f.eks Google bestemmer seg for noe lignende i lavkostland - samt bygger inn en "web lite/komprimert"-funksjon i sin mobile Chrome... er nok Opera ute or soga. Det de (tilsynelatende) ønsker å leve av i fremtiden - er andre bedre posisjonert til å bli markedsledere innen. Jeg har på følelsen av at det eneste som holder liv i Opera er meg og deg og hvermannsen. Ikke gjennom å bruke Opera sine produkter - men gjennom Pensjonsfondet som hovedaksjonær. Hvor mange hundre millioner tapte vi ved forrige kvartalsrapport - da Opera viste at de ikke har et realistisk syn på sin nåtid og framtid? Nå må det sies at jeg innser det ikke kan være lønnsomt i lengden å lage sære browsere for særinger som meg. Dog det var flott så lenge det varte.
 6. Den saken med abortmiddel er ganske uffen. Dog, det er et interessant spørsmål når man - enten vi vil det eller ikke - ender opp med å må ta juridisk standpunkt til hvorvidt abort er drap eller ikke. Jentepoeng er når "nesten" faktisk skyter mann av hesten.
 7. Setter en knapp på G Pad 8.3. Litt større og bedre format på skjermen enn et standard 7-8" nettbrett, samt minnekort. Perfekt for lesing av tegneserier, småsurfing og en og annen tv-serie. Til under 2.000,- er denne et meget godt kjøp, imho. Det har ikke det største utviklermiljøet bak seg. Dog, for min del har det lite å si. Det fungerer til det jeg skal bruke det til, og jeg har kommet over stadiet hvor utprøving av eksperimentelle ROMs osv sto høyt i verdi. Når det er sagt er vel de fleste relativt nye nettbrett gode nok for folk flest.
 8. Føles litt som et oppgulp fra fortiden når man tar med FTL uten å nevne at det nylig har kommet en relativt omfattende, gratis utvidelse.
 9. Lignende løsninger har jo eksistert siden 70-tallet eller lengre. Nå for tiden kommer man svært langt med et vanlig etthåndstastatur (Orbweaver/G13) og ei mus med mer enn 2 knapper. Flytte hånda mellom mus og tastatur under spilling? Hva F driver han med?
 10. ... så nå kan de vente og samle "nødvendig informasjon" ja...
 11. Forbedre omgivelsene mine? På med hjelmen, så ser kåken nyvaska ut og kjøkkenet glinser? Jeg tar 2.
 12. Er da flere i f. eks tråden som har byttet grunnet dette, så det er vel ikke helt riktig. Men vi er jo den høyteknologiske overklasse som gjerne bytter telefonoperatør for et par ekstra gig i måneden
 13. Nordmenn er alt for dårlige til å stemme med lommeboka. Syte over DnB sitt spleiselag og Telenors BankID-priser skal de.... men å bytte bank eller teleoperatør? Nope!
 14. Fortsatt forundra over at et OS med så mye fokus på touchfunksjonalitet ikke har gitt muligheten for å bruke en skarve ekstra musknapp som "finger". ... strengt tatt ikke nødvendig for min del da jeg bruker Win 8.1 akkurat som jeg brukte Win 7. Bare stusser litt over at tanken ikke har slått dem.
×
×
 • Create New...