Gå til innhold

Regjeringskvartalet rammet av bombe, AUF-leir på Utøya angrepet av våpenmann.


Anbefalte innlegg

Traff spikeren i hodet på deg, fordi du avslører deg inderlig godt at du synes det var sant det jeg skrev. Men du prøver å dimme vekk det vekk, med "FORBANNA IDIOT"...."IGNORERING LISTE".....og slike formuleringer som høres en smule teite ut. Du kommer forøvrig ikke med ett eneste mot argument, fordi gjør du det så sliter du.

Hvorfor tar du denne debatten her?

 

Hvorfor utnytter du denne tråden til din politiske overbevisnings vinning?

 

Forventer du at noen skal ta deg seriøst?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tenker litt på de som avhører ham nå. Hvordan oppleves det for dem? Klarer de å holde seg rolige ansikt til ansikt med en slik menneskelig kulde?

 

Godt mulig dem som avhører ham klikker bananas, og denger Anders vegg i mellom helt til han er dau, fordi på den måten får dem jo mye nyttig informasjon ut av ham...

Lenke til kommentar

Det jeg ikke forstår helt med dette hatet er at folk vil la ham slippe billig unna med døden. La ham heller leve lenge med galskapen sin, sett ham på isolat eller noe så kan han sitte der til han innser hva han egentlig har gjort slik at det til slutt vil tære på ham til han blir enda galere og til slutt dør av seg selv.

 

Evt. kan vi innføre tortur, men det er vel ikke helt bra det heller.

 

 

Hva er forresten så galt med å være frimurer? Visse folk her henger seg jo helt opp i det, jeg ser ingenting galt ved å være frimurer.

Lenke til kommentar

Sikkert nevt opptil flere ganger i tråden, men jeg kan ikke la være å si hvor profesjonelt, Jens Stoltenberg har håndert denne svært tragiske hendelsen. Veldig tøft å se hvordan Norges mektigste person, er så utrolig rørt. Tenner et lys ni kveld til alle offer og pårørende. Hvil i fred.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Til dere som griner over at vi nå må ha strengere innvandringspolitikk og blablabla; gratulerer, dere lar ham oppnå akkurat det han ville med disse angrepene! ;)

 

Og det er sant som noen av dere sier - det er svært lite vi kan gjøre med disse sinnssyke menneskene. Alle og enhver kunne gjort det denne mannen gjorde - uansett hvor strengt det blir i landet. Hvorfor skal vi begynne å overvåke mer? For å finne gjerningsmannen? Hva er vitsen med å finne gjerningsmannen ETTER han har drept så mange ungdommer? (Vet jo selvsagt at vi måtte finne ham) Men poenget mitt er at det er noen par ting som kunne fungert i mine øyne: Skremme de. Denne mannen har bodd i kjelleren til moren, og spilt WoW og diverse andre spill. Og nå skal han altså i fengsel. Har dere sett dagens norske fengsel!??!? De er jo helt luksus. Her ligger hovedkjernen, spør du meg. Hadde fengslene vært helt for jævlige å være i, blitt svært dårlig tatt vare på av vakter osv., så hadde det nok skremt mange flere mennesker, fra å gjøre noe kriminelt i Norge. I tillegg til dette så er det jo helt latterlig at han nå sitter og snakker med en vennlig tone i avhør. Her burde Norge kunne ty til tortur for å få ut sannhet osv i ytterste tilfeller - som dette.

 

Det er ikke noe galt med dagens politikk - bortsett fra at vi er alt med snille med kriminelle. Greit nok, han sitter i forvaring, og kommer til å sitte inne lenge. Men denne mannen tror jeg faktisk er glad han får sitte inne. Det er faktisk farligere for ham utenfor fengselsmurene - og det sier sitt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Skal ikke heller begynne med å jobbe mot ekstreme holdninger og fremme integrering og toleranse samtidig som man faktisk gjør noe med de få på begge sider som skaper mest problemer?

Eller forventer du at hele verden skal rette seg etter ditt syn siden det selvfølgelig er rett?

 

En bør helt klart jobbe mot ekstreme holdninger, men så er det jo ikke alltid like lett å sette grensen for hva som er ekstremt eller ikke da.

 

Integrering er ikke nøkkelen og vil bare på sikt skape enda større motsetninger...

 

Ikke fordi det er noe galt med dem som kommer i seg selv, men fordi det ikke er noe som heter harmoni i et multikulturelt samfunn.

Er helt enig med at det ikke finnes noe enkel løsning som vil fikse alt, men man trenger ikke sette en grense for å prøve å roe ned de ytterste ytterpungtene. I stedet for å sette en fiktiv grense og si "hit men ikke lenger" kan man jobbe for å roe ned den generelle fientligheten mellom forskjellige grupperinger, noe som burde gi de mest ekstreme holdningen mindre grobunn. Og med det mener jeg på ingen måte å foreslå å forby eller rakke ned på utvalgte holdninger, men at spesielt politikken blir mindre fientlig og mer forståelsesful.

 

Angående at det ikke kan være harmoni i et multikulturelt samfunn er jeg til dels enig, men jeg tør påstå at det ikke kan være harmoni i noe virkelig samfunn. Alle liker ikke alle og slik er det bare, noen liker ikke innvandrere mens andre liker ikke homofile, andre igjenn liker ikke religiøse personer. Så blir fort vanskelig om man skal kaste ut alle som enkelte grupperinger ikke liker. Man må bare finne seg i at et samfunn aldri vil virke perfekt den enkelte person nettopp fordi alle er forskjellige på en eller annen måte.

Lenke til kommentar

Sikkert nevt opptil flere ganger i tråden, men jeg kan ikke la være å si hvor profesjonelt, Jens Stoltenberg har håndert denne svært tragiske hendelsen. Veldig tøft å se hvordan Norges mektigste person, er så utrolig rørt. Tenner et lys ni kveld til alle offer og pårørende. Hvil i fred.

 

Har motsatt oppfatning. Synes han virket stiv og påtatt.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Hva mener folket om alt hatet som blir spredt på facebook o.l?

 

Hvordan vil mer hat hjelpe i en situasjon som dette?

 

Hvilket hat? Alt jeg ser er grupper som oppfordrer til dødsstraff, noe jeg i dette tilfellet støtter. Dette handler ikke om å være "bedre" enn noen lengre, dette handler om at de pårørende til de vel 90 på utøya og 7 i sentrum skal få oppleve et fnugg av rettferdighet, noe de ikke vil få om han dømmes til forvaring på livstid i trestjerners hotell.

 

Hat som: Vi hater deg, Anders Behring

Lenke til kommentar

Dette kommer til å få helt motsatt effekt av hva han prøvde å oppnå (?). AP vil få massevis av sympatistemmer, og høyresiden må roe ned den innvandrings- og islamkritiske retorikken. Og typ 90 mennesker mistet livet. Way to fucking go.

 

Jeg har lest det meste han har skrevet på document, og etter min mening virker han verken som en høyreekstremist eller en nazist (favorittbøker av john stuart mill osv.). Men et eller annet må ha klikket for han.

Lenke til kommentar
Oslo (NTB-Einar Olsen): Norge er det eneste land i Europa der en person kan gjennomføre grufulle forbrytelser uten å bli straffedømt.

 

Han sier at det er klart mange mennesker stiller seg spørsmålet om en person kan begå slike grufulle gjerninger som de på Utøya og likevel være tilregnelig.

Rygnestad viser til straffelovens paragraf 20 om tilregnelighet. For å kunne straffes må lovbryteren være tilregnelig på handlingstidspunktet. Lovbryteren er ikke tilregnelig dersom han på handlingstidspunktet er under 15 år, psykotisk, psykisk utviklingshemmet eller han har en sterk bevissthetsforstyrrelse.

- Bevissthetsforstyrrelser og psykose som følge av selvpåført rus fritar imidlertid ikke for straff, sier Rygnestad.

 

Kilde: http://h-a.no//Nyheter//Nyheter/tabid/72/Default.aspx?ModuleId=126702&articleView=true

Endret av Emils1
Lenke til kommentar

Kanskje "Gal nasjonalistisk, narsissistisk, oppmerksomhetssøkende massemorder" kan betegne denne mannen noenlunde godt nok?Eller "Terror-Anders" ... Nazi-Breivik. "Hitler-Anders", eller noe i den retningen der... Eller bare "sinnsyk massemorder" "Den største idioten i norges historie: Frimurer, Nasjonalist og Nazi-sympatisør...

Kan du ikke sette deg inn i ting før du åpner kjeften? Gjerningsmannen har ingen ting med nazismen å gjøre. Hadde du lest debatinnleggene hans, ville du ha vært klar over at han tar avstand fra nazismen. Han er på det beste en fanatisk nasjonalist som er et symptom av et større problem.

 

Jeg liker ikke hvordan du prøver å undskylde han, "symptom av et større problem" slutt med det hat driten din

Jeg unnskylder ingen her. Jeg prøver bare å se det store bildet uten at følelsene skal komme i veien.

Jeg har ikke hatt tid til å lese meningene hans enda... Har du noe sitat fra ham, der han tar avstand fra nazisme/nazismen?

 

Jeg ser uansett likhetstrekk... Nazistene la all skylden på jødene (en religiøs gruppe) mens han legger all skyld på muslimene... Han kan vel heller kalles en nasjonalkonservativ(?) massemorder.. eller noe sånt... Siden han er konservativ og nasjonalistisk... Bare å hjelpe meg med et dekkende navn... Å si at jeg skal holde kjeft er ingen god måte si noe på... Du får heller korrigere meg...

Lenke til kommentar

Han er nok med forsvareren sin, og regner med at advokaten kommer til å være med i evt. forhør.

 

Hvem vil forsvare han?

Idealister som mener at loven er riktig når den sier at alle har rett til en advokat. Skjønt, "forsvarer" er ikke alltid riktig ord. "Representant" kan være et bedre og mer dekkende ord i en del situasjoner.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...