Gå til innhold

Den store Nintendokaféen


Anbefalte innlegg

NeoGAF friker ut for det er funnet ut at prosessoren er en Wii-basert tri-core på 1,24 GHz, mens f.eks. Xbox 360 har en tri-core på 3,2 GHz.

 

Men tydelig at mange forståsegpårere ikke har peil på hardware. Wii-arkitekturen har out-of-order scheduling, mens X360 og PS3 har in-order. PS3- og 360-CPU-ene må gjøre alle instruksjoner i en bestemt rekkefølge, noe som fører til mye venting, mens Wii kan utnytte ventetiden med å kjøre andre instruksjoner i mellomtiden. Kort sagt betyr det at Wii U kan gjøre langt fler instruksjoner per Hz enn 360 og PS3.

 

Det er ikke uvanlig at out-of-order har en speedup på rundt 2 i forhold til in-order. Altså yter dobbelt så mye per Hz for å si det enkelt. Da er det ikke så stor forskjell. Kanskje snakker vi 20% svakere. Men uansett skuffende at man har en svakere CPU enn en 7 år gammel maskin.

 

Mye av dette handler nok om at man bygger videre på Wii-arkitekturen for å beholde full kompabilitet med Wii og dermed også enkelt å kjøre GC-spill (som trolig kommer på VC senere).

 

Why you can't read too much into the Wii U's "slow" clock speed

 

http://arstechnica.com/gaming/2012/11/why-you-cant-read-too-much-into-the-wii-us-slow-clock-speed/

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tror mange av dem som "friker ut" også er fra folk som hopper på alle "nintendo sux lol"-greier uansett, men som likevel aldri ville kjøpt et produkt fra dem. Jeg kan ingenting om tekniske ting, men det tok meg fem minutter å finne ut av det du skriver her da jeg leste om CPU-en i går. Kort sagt, CPU-en er definitivt svak i forhold til at vi i dag er i 2012, og det er forståelig at folk er skuffet over det, men mesteparten av postene i den tråden på gaf er likevel bare hyperbole - og med andre ord ingenting å bry seg med.

 

Med Wii U er det som med Wii - man kjøper det uansett ikke for specs eller håp om dårlige porter fra 720 - man kjøper den for det potensialet man ser i Nintendos nyskapninger og håp om gode spill fra Nintendo selv.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Tja, da var Wii U'en oppe og kjører her. Har testet ut litt av hvert, og førsteinntrykket er meget bra. Det gikk helt smertefritt å sette opp konsollen, noe som ærlig talt overrasket meg. Å koble den opp til internett gikk helt fint (skjønt måtte endre krypteringsmetoden, men det var en liten filleting), og har sjekket eShop og Miiverse. Mii'en importerte jeg rett fra 3Den, noe som overrasket meg litt. Det høres helt logisk ut at man kan gjøre det, men hadde ikke tenkt noe over det engang. Gamepaden ble synkronisert med Wii U'en uten problem, til tross for at jeg sitter ganske nært TVen, og Wii U'en står nesten på golvet og et stykke til siden. Aner ikke hvordan sensorbar vil fungere (slet litt med den på Wii til tider), men det får tiden vise. Alt i alt en meget bra launch. For meg, i alle fall. Spørs om zombiene synes det samme om noen minutter. :p

 

Edit: Eneste minus er at jeg ikke så før nå at vi har en stylus til gamepaden. :blush:

Endret av Lykketrolling
Lenke til kommentar

Fun fact:

 

db.no nevner ikke Wii U. Spekulasjoner om neste Xbox og neste Ass Creed får derimot nyhetssaker (!)

 

Aftenposten.no nevner ikke Wii U

 

vg.no har en Wii U spesial på Level UP (men ingen nyhetssaker)

 

Jeg tar forbehold om at jeg kan ha oversett noe.

DB hadde et svært oppslag i går. Men hypen er vel generelt ganske lav for Wii U, så det er jo ikke annet å vente.

Lenke til kommentar

Fun fact:

 

db.no nevner ikke Wii U. Spekulasjoner om neste Xbox og neste Ass Creed får derimot nyhetssaker (!)

 

Aftenposten.no nevner ikke Wii U

 

vg.no har en Wii U spesial på Level UP (men ingen nyhetssaker)

 

Jeg tar forbehold om at jeg kan ha oversett noe.

 

Var en anmeldelse av Wii U på førstesiden av dagbladet tidligere i dag, vet ikke om den er der enda. Var faktisk ganske positiv også - noe som er helt utrolig etter den syke aksjonistiske journalistikken de har kjørt mot Wii U de siste par ukene.

Lenke til kommentar

Kunne egentlig ikke brydd meg mindre om Wii U selger 40 eller 100 millioner eksemplarer så lenge konsollen får gode, eksklusive spill. Multiplattform kjøper jeg uansett til Xbox (med mindre det finnes gode grunner til å kjøpe på annen konsoll).

 

Hvor rask/treg CPUen er bryr jeg meg også heller lite om.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tenker mer på world-wide, tipper den kommer til å gjøre det bra i Japan, men resten av verden er jeg høyst usikker på. Norge er jo uansett et tilnærmet ubetydelig marked.

 

Sant nok. Jeg er meget usikker på hvor godt jeg tror den selger selv, men jeg tror ihvertfall den vil selge en del mindre enn Wii, samtidig som Nintendos styrke, merkenavn og relevans nå er en helt annen enn under n64/gamecube-perioden. Kanskje litt i underkant av 50 millioner?

Lenke til kommentar

Sant nok. Jeg er meget usikker på hvor godt jeg tror den selger selv, men jeg tror ihvertfall den vil selge en del mindre enn Wii, samtidig som Nintendos styrke, merkenavn og relevans nå er en helt annen enn under n64/gamecube-perioden. Kanskje litt i underkant av 50 millioner?

Ja, kanskje en del mer også, det kan jo være ukjente momenter ingen er klar over enda som kan slå gjennom og bli populært.

Lenke til kommentar

Til de som lurer på Wiimotes til WiiU; dere kan bruke en Wiimote som hører til den forrige Wii så lenge den har MotionPlus. Forskjellen på MotionPlus og RemotePlus er at sistnevnte har innebygd MotionPlus, mens førstnevnte bare er duppeditten du kan sette på en vanlig Wiimote :)

 

Ikke helt riktig. Du kan bruke en Wiimote uten Motion Plus i flere spill, men ikke alle spill støtter det.

Lenke til kommentar

nettleseren er veldig bra. skriver fra gamepaden nå. eneste er at bokstaven å etc er godt gjemt. liker miiverse er sosialt of morsomt. likte veldig godt det jeg spilte av mario. laster ned fifa13 demo for å teste ut.

 

eneste negativt er load tidene.

 

lagde met nettopp lunsj. og spilte mario mens jeg ventet på at vannet skulle koke:)

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Gikk til Elkjøp på UIlevål med forventning om at alt var utsolgt. Var mange premium og zombieu pakker til overs enda. Av 30 stk de hadde fått inn hadde de ihvertfall 10-15 til utstilling.

 

Må si oppdateringen de skal ha i starten tar utrolig lang tid...

Trodde også at pro controlleren fulgte med i premium pakken? Eller var det bare i USA? Eller tok jeg helt feil? :p

Lenke til kommentar

En ting om cpu som mange glemmer her.

 

Det er at Nintendo har designet cpu og gpu'en godt sammen med ram'en(e-dram?). Fokuset til Nintendo er å få GPU'en til å gjøre det meste(nesten alt) i spill, mens cpuen tar seg av svært lite.

 

GPUen til Nintendo Wii U er 10* bedre enn hva ps3 og xbox har idag.

 

Derfor tror jeg ikke Nintendo vil få så mange grafikk problemer.

 

Jeg tviler sterkt at ps4/xbox 720 får en bedre gpu, og om de skulle få det blir det maks 10-15% forskjell. Betydelig mindre enn hva Wii vs xbox 360/ps3 er idag.

 

Utfra rykter skal både ps4 og xbox720 ha en bedre cpu. Hva de skal bruke det til, får tiden vise.

 

Er litt slik PC er idag:

En maskin med Intel I 3770K(3,4 ghz quadcore) eller Intel E8400(3ghz dual core) hvor begge har en Nvidia GTX 680. Skal love deg at E8400 ville holdt lenge enda, så lenge GPU'en er av det beste slaget.

 

Har selv testet dette, og kan ikke si at jeg merket mye i spill. Merket selvsat litt mer i bruk feks multitasking etc.

Endret av Zelkin
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...