Gå til innhold

Game of Thrones - Sesong 8 (USA-sendetid) | ÅPEN BOKPRAT IKKE LOV! BRUK SPOILERE!


Anbefalte innlegg

 

Jeg henger meg ikke på sørgingen over Jon. Kjedelig type. Han var involvert i mye spennende action, men der kan jo hvem som helst andre steppe inn.

 

Sett sesong 1 og 2 om igjen siste dagene, Jon Snow er langt fra kjedelig grunnet plikt og ære. Hans viktige valg om å forbli ved veggen har sikret både veggens sikkerhet og oss seere/lesere en mer interessant historie. Han har enkelt og greit vært katalysatoren til mye av det viktigste og mest spennende som har skjedd, takket være den han er.

 

Alle hans valg, som virket ganske simple ved første visning, har fått en helt annen verdi nå. At han gang på gang har valgt veggen og Nights Watch, både foran kjærlighet, lojalitet til broren, ønsket om Stark-navnet, ønsket om å vite mer om sin mor, trosset Neds ønske om at han ventet noen år og ønske om å hevne Ned Stark har vært fundamentalt viktig for å sikre historien verdi og kvalitet. Det ville ikke vært Game of Thrones om han ikke endte opp med å velge den forblåste veggen gang på gang. Og det er ikke noe vi ville hatt med "hvem som helst andre".

 

Han er en eksepsjonelt gjennomført rollefigur fra godeste GRRM.

 

Jon er the man. Jeg synes også det er ganske interessant  at selv om drapet hans kom ganske overraskende på, så  ser man ganske klart at han gjorde feil: Han elsket med ei wildling og slapp wildlings inn, et folk som har vært hovedfienden til The Watch i tusenvis av år, han skulle også sent Thorne vekk (som Stannis rådet han å gjøre).Døden hans minner meg veldig mye om Rob sin: Dør tilsynelatende  "ut av det blå" og uten grunn, men når man etterhvert ser litt tilbake innser man alle feilene som ble gjort, og at dødsfallet  ikke var så tilfeldig likevel. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+130498

Var vel ikke akkurat feil han gjorde.Han gjorde som han gjorde for å slippe å slåss mot en uovervinnelig hær. Det er bedre å wildlingsene bak muren enn foran som en stor del av en hær av døde og udødelige. 

Lenke til kommentar

Jon snow er definitivt ute for godt. Bare å google intervju med kit harrington.

 

 

 

Hva forventer du at en skuespiller skal si? Det er naturligvis kontraktfestet at han ikke kan stå å røpe at karakteren kommer tilbake kommende sesong så hva vil du at han skal gjøre? Ingen kommentar blir jo det samme som å bekrefte at han ikke er død.

Lenke til kommentar

Jon snow er definitivt ute for godt. Bare å google intervju med kit harrington.

 

Ja jeg forstår at verden er fæl og urettferdig, og helter skjelden dør heroisk og alt det der. Men denne her shock valuen som got har levd begynner å bli litt oppbrukt. Når man pisser på hver bidige character som blir drept blir det bare litt for dumt. Man bygger opp til noe stort gang på gang bare for å la det bli med intet.

 

Det var synd med Stannis, her synes jeg man hadde en ypperlig mulighet til å gjøre noe litt uvanlig.

 

Got er bare rot etterhvert og billig.

 

Harrington har ikke lov til å uttale seg om noe, det går rykter om at han er booket til neste sesong. Så får vi se om det blir noe red magic fra Melisandre som redder ham.

 

Utevet: Det får stå på din kappe. Først og fremst så hinter det til at valgene blir tatt kun for shock value, noe som med noen hederlige unntak er tullball. For det andre så er det dialogene mellom de store plot-endringene (Altså, hovedpersoner dør, bare fordi det ikke er normen betyr det ikke at det er utelukkende pga. shock value. GoT har et stort karaktergalleri, bare fordi vi følger enkelte personer når deres historie er relevant betyr ikke at de er udødelige pga. plot armor) som jeg personlig synes GoT gjør sterkest.

Lenke til kommentar

Problemet mitt er: Jon Snow er historien, underdogen, i nord, som vi følger Nights Watch igjennom. Daenerys holder til i øst, nå med Tyrion. Vi har folk i King's Landing.

 

Nå har vi ikke mer Jon Snow. Det er irriterende for meg, å følge en karakter i så lang tid, som blir bygget opp, og som jeg føler blir revet bort før historien er fortalt.

 

En serie kan være så "sjokkerende" den bare vil. Dog, det har de allerede bevist med Ned Stark og The Red Wedding.. ingen er trygge, we get that! Nå er det bare litt irriterende. Jeg trenger noen å følge! Jeg trenger noen å ha interesse i..!

 

Hvis Sansa og Theon døde, hvorfor i huleste har vi brukt så mye tid på dem? Jeg håper jo egentlig de overlevde, men kommentaren om "bedre død enn slave under Ramsay" stemmer, så er de borte.

 

Serien mistet litt glød hos meg.. Favoritten har blitt blind, favoritt 2 er død.

 

Jeg mister personlig litt interesse av slikt, så kan andre argumentere seg grønn hvorvidt det er viktigere med disse "sjokkopplevelsene"..

  • Liker 2
Lenke til kommentar

At Jon ble knivstukket er det gitt så mange frempek om gjennom hele sesongen at det er litt merkelig om det kom som et sjokk? På lik linje med Ned og Robb, de er litt for naive og lite oppmerksom på de rundt seg. For oppslukt i det store bildet.

 

Selvfølgelig var det sannsynlig at Eddard ble drept da han valgte å advare Cersei, selvfølgelig ender Robb i livsfare da han bryter løftet og avtalen med Frey, og selvfølgelig ender Jon i livsfare da han hjelper nattevaktenes erkefiender gjennom tusener av år.

Kit Harrington har forøvrig blitt en markant bedre skuespiller siden sesong 1. Men selvfølgelig et stykke unna seriens virkelig store bautaer av skuespillere, der er det klasseforskjell.

 

Jeg har forøvrig tatt for meg endel spekulasjoner i recap av episoden (den er potensiell spoiler, men umulig å vite om spekulasjonene til fans ender opp som fakta). Er man ikke interessert i andres spekulasjoner overhodet, ikke les.

Lenke til kommentar

Problemet mitt er: Jon Snow er historien, underdogen, i nord, som vi følger Nights Watch igjennom. Daenerys holder til i øst, nå med Tyrion. Vi har folk i King's Landing.

 

Nå har vi ikke mer Jon Snow. Det er irriterende for meg, å følge en karakter i så lang tid, som blir bygget opp, og som jeg føler blir revet bort før historien er fortalt.

 

 

Skal bli spennende å se hva dette gjør med hvordan de skal vise hendelser fra The Wall og kampen med White Walkers. Så og si alt vi har sett av dette til nå har vært gjennom Jon og Sam, og nå er begge borte. Sam kan vel fort ende opp med å bli skrevet ut av serien for en stund, sliter med å se hva han skal finne på fremover av interesse.

 

Mulig vi får se ting fra Tormund eller en ny hovedkarakter fra den gjengen, eller Melisandre/Davos. Spesielt Davos har jo ingen steder å gå med det første.

 

Kan uansett ikke tenke meg at vi forlater The Wall fullstendig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...