Gå til innhold

Game of Thrones - Sesong 8 (USA-sendetid) | ÅPEN BOKPRAT IKKE LOV! BRUK SPOILERE!


Anbefalte innlegg

Nok OT her nå.

 

--

 

Vi vet jo at Tyrion hadde de beste hensikter, da han prøvde å få Shae til å forlate Kings Landing. Men han dro jo strikken gaaanske så langt, når han prøvde å få henne så sur at hun dro sin vei.

 

Så mulig han gjorde Shae litt for sur :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-jS6upa

 

Jeg synes ikke det er rart i det hele tatt. Personlig vil jeg ha den beste tjenesten med god kvalitet, med så mye innhold som mulig, og samtidig være så billig som mulig. Og da går jeg etter det beste tilbudet uansett om tjenesten er ulovlig eller ei. Jeg betaler heller 30 kroner i måneden for å streame piratkopiert materiale enn å betale 100 kroner for HBO Nordic med dårlig kvalitet og begrenset innhold. Hvem som får pengene spiller ingen rolle for min del. Om legale tilbydere skal få pengene mine så får de heller forbedre tilbudet, og ikke forvente å få betalt bare fordi de er de eneste med rettigheter til å vise innholdet.

Kan også nevne at jeg betaler for Netflix, fordi de faktisk har innhold og kvalitet til å være verdt 80 kroner.

 

Enig. Det er dette som er fri og god konkurranse. Copyright-lovgivning virker mot sin hensikt hvis den skal tvinge deg til å betale for en dårligere tjeneste. En av de mest grunnleggende argumentene for kapitalisme er tross alt at konkurranse fremmer kvalitet mens monopol fremmer likegyldighet, og det er nettopp sistnevnte vi ser tendenser til fra visse godt etablerte selskaper.

 

Ser poenget ditt, men situasjonen du bruker den i er jo helt feil.

HBO lager et produkt, og de lager jo produktet for å tjene penger.

Om du lager et produkt, så kan ikke andre komme å ta penger for produktet ditt bare fordi de er bedre selgere, eller har en bedre salgsløsning.

 

For alle som har muligheten ville jeg kjøpt Cmore pakken sammen med tvkanallene.

Filmpakken inneholder 10 kanaler, der 2 av de er seriekanaler (1 i HD). Koster 99 kr mnd, så ikke store forskjellen iforhold til mange streamingtjenester. Du får også tilgang til Cmore play som er streaming over nett. De har isåfall de fleste HBO serier, og viser også GOT hver mandag (dagen etter USA).

Lenke til kommentar

Jeg tror at det er noen som presser Shae. Cersei står nok i bakgrunnen og trekker i trådene.

Hva skal hun presse henne med? Tyron er den eneste i livet hennes, og Cersi kan ikke true med å drepe han siden det er målet hennes i utgangspunktet. Ganske sikker på at Shae lett hadde gitt opp sitt eget liv for å redde Tyron når romansen deres var på topp.

 

Eneste mulige alternativet (alternativet til at hun hater Tyron nå, eller bare vil redde seg selv, altså* edit) er som Maury sier, at Tywin kan ha presset henne. Muligens har planen hans hele tiden vært å få Jamie til å ta Castley Rock for å redde Tyrion. Han kan ha fortalt Shae at hun må vitne i mot Tyron for å redde livet hans, men synes fortsatt det er for tynt. Det hadde vært mer enn nok bevis til å få han dømt uten henne.

Endret av Carlgutt
Lenke til kommentar

Tywin er naturligvis et godt forslag det også. Han ba jo om å få møte henne etter morgenlunsjen ved bryllupet. Jeg tror hun har fått i oppdrag i å få Tyrion til å se mest mulig skyldig ut, slik at han ikke har noe annet valg enn å bli sendt til The Nights Watch. Dersom det ikke hadde vært gode bevis mot Tyrion, så er det mulig at Tyrion ikke ville ha bedt om forgivelse. For henne var det om å gjøre å sende han mot døden, eller redde livet hans - men sende han til muren.

 

Hun hadde tross alt det mest troverdige vitnemålet. De andre hadde bare noen setninger som han hadde sagt - ikke bevis nok. Hun bekreftet at han planla det. Det er bevis nok.

Endret av Quote
Lenke til kommentar

Eneste mulige alternativet (alternativet til at hun hater Tyron nå, eller bare vil redde seg selv, altså* edit) er som Maury sier, at Tywin kan ha presset henne. Muligens har planen hans hele tiden vært å få Jamie til å ta Castley Rock for å redde Tyrion. Han kan ha fortalt Shae at hun må vitne i mot Tyron for å redde livet hans, men synes fortsatt det er for tynt. Det hadde vært mer enn nok bevis til å få han dømt uten henne.

 

 

Selv om jeg liker teorien om at Tywin sin plan med hele rettsaken er å få Jamie til å ofre Kings Guard for Tyrion (Tywin reagerte veldig raskt når Jaime foreslo det), så virket Shae sitt vitnemål litt i overkant for denne planen.

 

Det virket for meg som Tyrion egentlig vile hørt på Jaime, men når Shae vitnet ble han rett og slett forbannet og dreit i det. Litt ironisk så var det vel også bare Shae som ikke fortalte sannheten da hun vitnet? De andre fortalte sannheten om hendelser som de var vitne til, og ellers mente at Tyrion hadde gjort ting fordi det virket sannsynelig som ved Pycelle.

 

Ellers om episoden:

 

Litt kjip slutt(?) på Yara sin redningsaksjon. Litt fort over selv om selve scenen var veldig god. Skulle nesten tro at denne delen var planlagt i en tidligere episode med tanke på hvor lang tid det har tatt før hun kom til Dreadfort og siden Ramsay fortsatt er der. Han skulle vel til Mount Calin(?) allerede i første episode. Var en bruker som lurte på om Theon/Reek bare spilte for å kunne utnytte en situasjon senere. Det virker usansynnelig nå, Theon er borte, eller "dead" som Yara så fint sa det.

 

Dany... Egentlig en stor fan, men det går så sakte og skjer så lite. Og når det først skjer noe, så er det over på to sekunder.

 

Kult å endelig se litt av Bravos. Statuen var kanon. Kan en tolke det slik at The Iron Bank hjelper Stannis nå siden Daavos hadde gull til piraten?

Endret av Teipball
Lenke til kommentar

De andre fortalte forvridde versjoner av sannheten. Og visste svært godt, alle sammen, at det ikke var hele sannheten de fortalte

 

Knall episode med mye bra skuespill fra flere. Theon, Ramsay, Tyrion og også Davos var bra i dag. Man begynner å skjønne hvorfor Stannis har valgt ham :)

Endret av Achylles
Lenke til kommentar

For en rettssak, ikke noe tvil at Tyrion skal dømmes.

Er enig at Shae sitt vitnemål ble litt over toppen, men det er mulig hun ble litt revet med og pyntet ekstra godt på for å vise at hun gjorde det hun fikk beskjed om.

 

Ellers så var det interresant at Jernbankene kanskje spiller på flere hester. De innser vel kanskje at Lannisterne ikke er den gode investeringen de en gang var.

Lenke til kommentar

De andre fortalte forvridde versjoner av sannheten. Og visste svært godt, alle sammen, at det ikke var hele sannheten de fortalte

 

Ja, Cersei og Pycelle gjorde kanskje det. Men Ser Meryn og Varys sier jo faktisk 100% sannheten. De legger ikke på noe. Cersei og Pycelle legger på litt, men mye er sant. Shae derimot lyver så og si om alt.

Lenke til kommentar

Herregud for en fantastisk serie! Som regel pleier serier å ha en hovedhistorie med noen sidehistorier for å fylle inn. Men her er det jo bare gull fra ende til annen.

 

Når dragen kom over kanten ... gåsehud!

 

Edit: Også Rains of Castamere på slutten

Endret av Alt-Ctrl
Lenke til kommentar

Skulle likt å unngått å sett akkurat den scenen med dragen på alle de trailerne som har vært, men det hadde vært umulig.

Angående Tywin og "done" fra gameofthroneswikia, (står det er fra Inside the Episode greiene som blir lagt ut på youtube, men legger det i spoiler uansett):

In the HBO Inside the Episode featurette, Benioff and Weiss explain that Tywin's immediate and unhesitating answer of "done" to Jaime's officer is a subtle hint that this is exactly what Tywin was hoping for, if not as soon as Tyrion was arrested then as a plan he settled on long before the trial began. It is debatable whether Tywin would ever have Tyrion actually killed (if only because it might be seen as embarrassing for a Lannister to be executed), but Tywin quickly realized that he could turn the situation to his advantage, using the threat of killing Tyrion to manipulate Jaime into making such a deal. With one stroke, his hated son Tyrion will be exiled, while Jaime will be forced to accept being his heir.

 

Endret av Teipball
Lenke til kommentar

Herlig episode, gitt. Damn.

"Watching your vicious bastard die gave me more relief than a thousand lying whores. I wish I was the monster you think I am. I wish I had enough poison for the whole pack of you. I would gladly give my life to watch you all swallow it."

 

Frysninger.

Endret av Admiral Necrolamedor
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...