Gå til innhold

EA: – Våre gamle spill kommer tilbake


Anbefalte innlegg

Etter min mening var FF7 det beste i serien fordi det var den første konsoll-RPG'en jeg spilte. Samme hvor mye bedre balansert FFX var, og samme hvor mye bedre historie FF3 hadde, så slår ingenting den følelsen av å være ny til en spillsjanger; å utforske alt, prøve og feile, og å oppleve noe helt nytt. Supernintendo-utgavene av FF gjorde en god jobb med å underholde meg, men allerede da begynte jeg å "lære" konsoll-RPG'er.

Sakte men sikkert så mistet jeg den ungdommelige gleden ved å utforske noe nytt, siden de fleste RPGer bare er samme systemet med forskjellig bling på. Jeg lærte meg å se systemet bak kamp, utstyr og bonuser, og jeg lærte meg å tolke kartene, og innen FF8 kom ut var all glede ved utforsking og kamp borte.

Kampsystemet, samme hvor avansert eller fancy kokte alltid ned til en time med studering av systemet før jeg visste akkurat hva man skulle gjøre for å vinne. Utforkingen ble borte da jeg plutselig kunne se hvor man skulle gå for å finne hemmeligheter, andre ruter, og neste historiepunkt.

Da FF9 kom ut spilte jeg naturligvis gjennom det; og jeg kunne ikke unngå å legge merke til at jeg hadde tatt til å tape ned playstation-kontrollen og gå ut for en røyk når langtekkelige kamper slo ut. Jeg visste hvor jeg skulle gå; jeg visste hvor det var beste å levele opp, og jeg kjedet meg litt for ofte.

 

FF7 er det samme for meg nå; der jeg i min ungdoms tid satt to timer i strekk mens jeg sloss en tapende kampå mot Sephiroth, satte jeg nå kontrollen på turbo, og så innom en gang iblandt for å kaste regen. Utforskingen er borte; jeg vet alt som er å vite om alt som er å finne.

Men hver gang jeg spiller spillet, så sitter det et sorgmodig lite barn inni meg og tenker tilbake på den første gangen jeg spilte FF7; blank i øynene over filmene; betatt av stereotypene; forundret over de komplekse verdene; der sitter det lille barnet jeg en gang var, og smitter meg mentalt med den samme gleden jeg en gang følte når jeg spilte en konsoll-RPG.

 

Og om jeg blir stort mer nostalgisk *host*sippete*host* så tar playstationen min selvmord. =)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

THE TIME HAS COMETH!

 

http://www.youtube.com/watch?v=ZUCH7ROefDg

 

Takk og lov hvis dette stemmer! Dungeon Keeper serien eier! Håper de beholder stilen med videoklippene og ikke minst musikken.

 

spill eg ville likt og see oppfølger til

Populous: The Beginning

 

Det mener jeg Peter Molyneux sa han skulle sette igang med snart, rett meg hvis jeg husker feil.

 

Den videoen du har lagt ut ble vel laget i 1999. DK 3 tror jeg vi kan se langt etter. Hele artikkelen er ikke annet enn en samtale rundt EAs historie og svært lite konkret kommer frem.

Lenke til kommentar

Den videoen du har lagt ut ble vel laget i 1999. DK 3 tror jeg vi kan se langt etter. Hele artikkelen er ikke annet enn en samtale rundt EAs historie og svært lite konkret kommer frem.

 

Slemme mannen! Ødelegge våre våte drømmer på den måten.

Men det stemmer. Den "traileren" ble spilt om du fullførte DK2.

 

Menneh... Dungeon Keeper 3, med samme tagline: "It's good to be bad".

Såpass at jeg tillater meg selv et 1337 hjerte: <3 <3 (to faktisk!)

Lenke til kommentar

Man klarer uansett aldri å fange "magien" i spill som DK2 og andre spill som kom ut sent 90tall/årtusenskiftet.

 

Gi random spillstudio i oppgave å lage DK3 og de vil garantert feile. Eksepsjonelt gode spill kommer fra eksepsjonelt gode grunnideer som man har frihet til å selv utvikle videre. Hjelper ikke å presse en ide ned over hodet på noen og forvente et godt resultat.

Lenke til kommentar

Weeeeee, enda flere lisenser de kan melke og lage totalt ugjennkjennelige konsollifiserte spill som ikke har noen verdens ting til felles med originalene.

 

Når vi er inne på det området så kan jeg ikke akkurat si at jeg gleder meg til XCOM. :p

 

Og de har vel såvidt klart å holde seg unna EAs klør...

Lenke til kommentar

Har EA rettighetene til alle 'theme' spillene? Theme park, theme hospital etc? En oppfølger av en av de siste hadde vært utrolig kjekt. For få slike spill rundt om. Er vel bare rollercoaster tychoon, men det tapte seg etter 2ern :(

 

Det hadde vært tøft om de hadde slått alt det der sammen i en Theme World eller Theme MMO. Man tar en gigantisk by, gir spillerne en tomt og lar de gjøre hva de vil. Vil du ha Theme Hospital? Bygg et sykehus. Vil du ha Theme Park? Bygg fornøyelsespark. Vil du ha Transport Tycoon? Start transportselskap, osv. Men det kommer nok aldri til å skje. Cities XL var en god start, men det feilet jo totalt før de i det hele tatt kom i gang. :(

Endret av PityTheFool
Lenke til kommentar
Håper også på remake av Final fantasy VII (...noe jeg tror faktisk vil skje, ettersom SquareEnix faktisk gradvis lager remaker av alle gamle FF spill, (tror de har kommet til FFIV remake))

 

Et lite spørsmål til FF-fans. Hva er det som gjør nr 7 så utrolig populær? Det var det første jeg spilte, og siden har jeg spilt de fleste. Nr 7 er bra, men jeg ser ikke helt hva som gjør at det er så utrolig mye mer populært enn alle de andre? Stort sett har de vært svært bra alle sammen, inkludert X-2.

 

Fordi det var et utrolig bra spill, både grafisk og historiemessig. Det hadde episke kamper, masse indre konflikter og utrolige locations. FFVII sammen med IX er mine to desiderte favoritter ^^

Lenke til kommentar

Den videoen du har lagt ut ble vel laget i 1999. DK 3 tror jeg vi kan se langt etter. Hele artikkelen er ikke annet enn en samtale rundt EAs historie og svært lite konkret kommer frem.

 

Vet jo det, den fulgte med DK 2 tilogmed. Trakk den mest frem for moroskyld, tror uansett EA er ganske klar over hvor mange som lengter etter nytt spill i DK serien. Tenker da spesielt på GT sin review av Dungeons hvor de trakk fram sammenligning med DK og da var det mange som håpte på en DK klone inkludert meg selv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...