Gå til innhold

Leserne har kåret tiårets beste spill


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Herlig med så få østlige jallaspill på listen. Trodde folket hadde mye dårligere smak enn denne listen viser. Godt fornøyd med resultatet!

Cool story bro!

 

De 10 øverste plassene viser at folk flest har en ganske simpel smak, og det er jo til å forvente. Her finner man flest spill som bygger opp under trygge klisjeer, hvorav mange også er flotte flerspiller spill. Det er fint å lese at verden er i balanse...ihvertfall på spillfronten.

Endret av g.i.r.l.
Lenke til kommentar

What the hell?! Hvor er Ocarina of Time? Særdeles skuffet.

 

Er også skremt over hvor mange snobber det er her. Jeg tror de fleste stemte på de spillene som har gitt dem mest glede / de spillene de har brukt mest tid på. Ikke på de spillene som hadde størst PR-budsjett.

Endret av rodrigues
Lenke til kommentar

Dersom målet med ei slik liste er å lage ein fasit på kva spel som er best, er det dømt til å mislukkast, og ei liste basert på åpen avstemming vil òg mest sannsynleg alltid gi eit dårlegare resultat enn ei liste laga av dei profesjonelle skribentane. Grunnen er enkel: folk vil kun stemme på spel dei faktisk har prøvd, og den gjennomsnittlege lesaren her har nok ei smalare erfaring enn den gjennomsnittlege speljournalisten. Når eit spel som Mass Effect havnar langt foran spel som KOTOR og Gothic 2, er dette mest sannsynleg fordi Mass Effect er eit spel som nådde ut til veldig mange...i tillegg til at det er temmeleg bra. Gothic 2 og KOTOR er fortsatt, etter mi meining, vesentleg betre, men det hjelp ikkje her, når dei fleste som stemte ikkje har spelt dei.

 

Derfor trur eg vi får ta til takke med at slike lister er eit utgongspunkt for diskusjon, og ein fin måte å sette søkelyset på gode spel på. Eg synest òg det var interessant å sjå på dei individuelle listene...der er kanskje vel so mykje å hente der. T.d. var det interessant å merke seg at dei aller fleste som hadde Civilization 4 eller Baldur's Gate 2 på sine lister, hadde dei veldig høgt oppe. Og det var interessant for meg å sjå kva andre brukarar som har liknande smak som meg hadde på sine lister. Det ser t.d. ut til at krist2 har mange av dei samme favorittane som meg, so då bør eg kanskje ta ein titt på dei spela på lista hans eg ikkje har prøvd sjølv enno.

 

Ellers var det no smigrande å bli sitert so mange gongar. :)

 

Kay

Endret av KayAU
Lenke til kommentar

Jeg er sjokkert over å se ME1 på toppen av denne lista. Snart 2 mnd. siden jeg lastet ned dette spillet på steam for så mange andre å få med meg eneren før jeg gir fatt på ME2. Jeg har ennå ikke orket fullføre ME1, og som en stor fan av Bioware med det meste de har gitt ut, samt CRPG generelt så sier vel det litt om hvor lite dette spillet har grepet meg. ME1 er helt greit, men på ingen måte så sinnsykt fantastisk som denne lista tilsier (imho, jeg er tydeligvis i mindretall).

 

Utover det ble dette en særdeles interessant liste. Gøy å se hva folk flest har blitt ivrige over de siste 10 årene. :) Gamer.no skal ha stor takk for at dere dro i gang dette!

 

Gidder ikke kommentere andre uenigheter med lista utover det jeg har nevnt allerede, vi har vel alle våre små forandringer på lista vi gjerne ville sett men nå har altså folket talt!

Lenke til kommentar

Resultatet ble for det meste som forventet, ikke noen virkelig store overraskelser her. Er noen spill jeg skulle sett mye høyere på lista, og noen som ikke var der som burde være der, men det visste jeg ikke kom til å skje. :p

 

Alt i alt skal jeg si meg fornøyd med denne lista, 10 av mine 15 spill er representert, dog nesten bare de jeg plasserte nederst. :(

 

Men dette var morsomt, og jeg støtter ønsket om å gjøre slikt flere ganger. :)

 

Majora's Mask burde vært på topp.

Endret av Rider of Reason
Lenke til kommentar

Ellers bærer listen preg av at hukommelsen kanskje er litt kort (eller brukermassen litt ung?), da relativt nye storutgivelser gjør det bedre enn de spillene vi "gamle" synes er best. Men slik er det vel bestandig, noen synes alt var bedre før, mens andre syns den nyeste skitten er den kuleste.

Uansett, satser på at det neste tiåret vil toppe det som var.

 

Første som slo meg også. Nesten alle spillene som kom høyest opp kom ut på slutten av tiåret.

 

Var enig i mye på listen, men det var også ting som jeg synes var fullstendig på bærtur.

Lenke til kommentar

Da har gamerfolket talt og kåret Mass Effect til forrige tiårs beste spill. Nesten helt utrolig men det beviser en ting ganske soleklart, vi har alle ganske ulike oppfatninger om hva som er bra/ikke bra. Kudos til Ganer som gjennomførte dette og kommer med ett forslag, skal vi kåre tidenes spill også, alle nominerer 15 spill som de mener er verdt til å komme inn på en slik liste.

Lenke til kommentar

Mass Effect, tiårets mest overrated spill?

 

Spillet har jo strengt tatt et ganske halvveis skyte-system, et middels dårlig cover-system, biotics var aldri det man ville det skulle være, banene vare gråe, triste og repetive, absolutt alle sekvenser hvor makoen var med var rett og slett elendige og de aller fleste av side-missionene var uintressante og kjedelige.

 

Ja, spillet hadde god historie, fine karakterer og så vidt jeg husker et godt soundtrack, men det er da vitterlig ikke nok til å gjøre det til det beste spillet som har kommet ut i tidsrommet 2000-2009, eller?

 

Vel, det er vel som andre nevner her. Kort hukommelse og til tider litt for mye tunnelsyn.

Uansett så var det morsomt å lese "anmeldelser" fra brukerne, og det er jo en god del av listen jeg personlig er enig med i alle fall!

Endret av Error
Lenke til kommentar

Etter en rask gjennomgang av listen virker det som om at de fleste som kommer høyt opp er fra de tre siste årene og veldig få er fra før 2005.

 

Dette kan jo ikke tolkes som noe annet enn en liste som gjenspeiler det som forumbrukerne her husker er best, slik at det har ingenting med kvalitet å gjøre. Nå er det vel også umulig å lage slike kåringer siden spill er høyst individuelt, men det kan jo være en morsom pekepinn på hva som rører seg på forumet her.

 

Det skal ikke brukes mot noen at de er fjorten eller 35, men mange her inn tror jeg kom til spillmediet på midten av 2000-tallet?, og da blir en slik kåring litt som å stikke fingeren i været.

 

Det som er gøy er jo å tråle listen og finne produkter man kanskje ikke har hørt om, eller man ikke har prøvd.

Endret av Dinsdale
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...