Gå til innhold

Den "store" Final Fantasy XIII tråden


Anbefalte innlegg

final-fantasy-xiii.jpg

Denne tråden er laget for oss som venter på enda et nytt kapittel i den fantastiske Final Fantasy serien.

 

 

Det er flere titler i Final Fantasy XIII kapittelet og jeg kommer til å legge ut mer informasjon om de ulike titlene så raskt som mulig.

For de som er litt disorienterte innenfor hvilke titler som faktisk er Final Fantasy XIII skal jeg gjøre det lett og enkelt å forstå.

 

Fabula Nova Crystallis Final Fantasy XIII (som betyr "Den nye historien om krystallene") er samlenavnet for spillene som legges ut til de forskjellige plattformene og altså ikke et eget spill i seg selv. Universet er det samme, men historiene er ulike.

 

I Fabula Nova Crystallis Final Fantasy XIII finner vi:

Final Fantasy XIII (Xbox360 og PS3)

Final Fantasy Versus XIII (PS3 eksklusiv tittel)

Final Fantasy Agito XIII (PSP)

 

 

final-fantasy-xiii-lightning-render.jpg

 

Små fakta

Skjul
Utgiver og Produsent: Square Enix

Historie: Motomu Toriyama

Artister: Tetsuya Nomura, Nao Ikeda

Composere: Masashi Hamauzu, Nobuo Uematsu

Engine: Crystal Tools

Genre: Konsoll RPG (Role Playing Game)

Støtte for flerspiller: Nei

Release dato: To be announced 2010

Plattformer: Xbox360 og Playstation 3

 

Gameplay

Kampsystem

 

Som i alle spill i Final Fantasy-serien inngår det et kampsystem. Kampsystemet i XIII blander sammen strategiske elementer sammen med hurtiggående action.

 

Man har en meny nederst med valg til venstre. Det som skiller kampsystemet i XIII ut i fra tidligere, er at man velger kommandoer fortløpende mens et ATB-bar fyller seg opp. Tidligere ventet man på at en ATB-bar (Active Time Battle) fylte seg opp før man tok en kommando. ATB-baren i XIII fyller seg opp kontinuerlig og kommandoer man utfører koster en del av ATB-baren. Går ATB-baren tom, må man vente til den er full nok til å utføre en kommando. Men om i XII foregår kampen i frihet og man velger selv hvilken fiende man vil kjempe mot, og man kan se fiendene på forhånd.

 

Overclock

 

"Limit Break"-stystemet man kjenner igjen fra tidligere, er igjen fornyet. I stedet for at man har et kjempeangrep å utføre, gjør "Overclock" at tiden senkes kraftig, hvor man kan fort slå ned fiender før de får gjort noe som helst. Tiden man har i Overclock vises oppe i høyre hjørne.

 

Summons

 

Summons er et av elementene som vil vende tilbake. Shiva er et av summonsene som er vist. I motsetning til tidligere er hun nå et tvillingpar med flere mekaniske deler, og hun kan gjøre seg om til en motorsykkel. Andre summons som er vist er Ifrit, Carbuncle og Siren.

 

Det er ikke gjort offisielt, men det virker til at man nå bruker noe som ligner CD-plater for å påkalle summons.

 

 

Handling

 

Miljø

 

I XIII er verdenen delt i to: Cocoon er en høyst teknologisk avansert svevende by i skyene. Innbyggerne i Cocoon ser ned på verdenen under, Pulse, som farlig og frykter den. De som har vist seg til å ha en tilknytning til Pulse blir satt i karantene av "Holy Government" og sendt ned til Pulse. Holy Government bruker krystallenes makt til å slavebinde folket på Pulse, men en rebellgruppe, ledet av Lightning, er i anmars.

 

Krystallene

 

I XIII er krystallene levende vesener med bevissthet og tanker. De har evnen til å skape ting, og er de som står bak Cocoon. Så langt vet vi at det er minst to krystaller, en i Cocoon og en på Pulse. Krystallen på Cocoon kontrollerer byen og alt i den, mens krystallen på Pulse kontrollerer alt utenfor.

 

Karakterer

 

Lightning

Skjul
lightning.jpg

En jente som for å skule identiteten går under kodenavnet "Lightning".

 

De to gule stripene på skulderen hennes angir rank og sosial status. Våpenet hennes kan bytte mellom maskingevær og sverd etter situasjonen. Lightning kan også bruke gravitasjonen i kamp, som f.eks. en granat som ser ut til å oppheve gravitasjonen i et område før en kamp til sin egen fordel. Under kamp virker det til at hun kan oppheve gravitasjonen, ettersom hun kan sveve i flere sekunder.

 

I traileren fra E3 2006 brukte hun også dualpistoler.

 

Da Tetsuya Nomura ble bedt om å lage henne, skulle det bli en slags "kvinnelig versjon av Cloud fra VII", og han har beskrevet henne som "veldig lite feminin".

 

Snow Villiers

Skjul
final-fantasy-xiii-20080714071237651_640w.jpg

En blond mann med bandana og grå jakke som har blitt sett kjørende på Shiva i hennes motorsykkelform. Han bruker pistoler i kamp. Han virker til å være en bekjent av Lightning.

 

Før Square Enix annoserte navnet hans, kalte fansen han for "Mr. 33cm", som er skostørrelsen hans.

 

Oerba Dia Vanille

Skjul
13characters-pigtails.jpg

En jente som nylig ble avslørt i Jump Festa-traileren. Hun har rød-brunt hår og bruker pil og bue.

 

Sazh Katzroy

Skjul
497f2a02b8785_featured_without_text_ff13.jpg

En middel aldret mann med afro som Lightning kjenner fra hennes tid i militæret. Sazh bærer rundt med dual pistols, hans sterke taktikk er å angripe fiender fra avstand. Han har en baby-chocobo som tydeligvis bor i afroen hans :)

 

Det er 3 andre karakterer med navn Gadot (oransje hår og mørk hud), Lebreau (sort farget hår med en lilla tatovering på høyre skulder) og den siste en blond ung mann ved navn Maqui. Disse siste tre karakterene er det ikke kommet så mye informasjon om bortsett fra det man ser i Jump Festa 09 og den globale traileren

 

 

Linker for mer innformasjon om Final Fantasy XIII, Final Fantasy XIII Versus, Final Fantasy Agito XIII, Final Fantasy Haeresis XIII

Offisiell side, her finner dere alt av informasjon: Bilder, Videoer og mer fakta fra alle Final Fantasy XIII titlene

Final Fantasy XIII.net

Den offisielle norske siden

Final Fantasy XIII.no

 

Regler for Den "store" Final Fantasy XIII tråden

Innlegg som ikke har noe med Final Fantasy serien å gjøre blir rapportert til moderator. Dere er vel bekomme til å snakke om andre Final Fantasy spill så lenge det har en sammenheng med Final Fantasy XIII.

Prøv å ikke gå Off-topic og ikke dra inn andre spill som ikke har noe med Final Fantasy å gjøre

Legg inn gjerne mer informasjon som vi kan ta med i førsteposten

Endret av Shoberg
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Serien sluttet vel å være Sakaguchi's håndtverk med syveren du. Etter det var kun i hans navn og itte no meir.

Personlig gleder jeg meg mer til Versus. Det er bare et eller annet med trailerne fra FF13 som virker så utrolig kopiert av Final Fantasy X. Det virker ikke så nytt liksom. Skal bli spennende å se kampsystemet, så kanskje jeg ombestemmer meg.

 

Jeg liker heller ingen av karakterene som er vist. Lightning virker som en modell som vil gjøre opprør, han med det blonde håret virker som en forvoksen skater, hu andre dama med de fine lårene virker som en biblotekar som har tatt steget ut i den virkelige verden for første gang.

 

Samtidig er jeg bekymret for kvaliteten til spillet, siden Square nå jobber på flere Final Fantasy-spill samtidig. Før jobbet de kun med ett og ett om gangen, og her er det jo snakk om å fordele ressurser på ett spill som skal til Xbox og PS3, og muligens PC, og ett annet som kun skal på PS3, og enda ett som kun skal til PSP.

Lenke til kommentar

Det er alikevel feil å si at det er i Sakaguchis navn - serien er ikke lenger hans, fordi han har sluttet å lage FF-spill. Final Fantasy heter ikke Sakaguchis Final Fantasy.

 

Personlig regner jeg med at dette vil bli noe likt (spillene er jo aldri helt like) FF 12, så skal lett greie å styre unna dette spillet i serien som etter å ha nådd høyden med nummer 7 har kommet i en nedadgående spiral av håpløse karakterer, smådust histore, jalla gameplaymekanikker og generell manglende evne til å holde seg til det som var bra.

 

Jeg vil ha følelser og fine karakterer, ikke et teknologihelvete og diskotek.

Lenke til kommentar
Serien sluttet vel å være Sakaguchi's håndtverk med syveren du. Etter det var kun i hans navn og itte no meir.

 

Nettopp, det var Sakaguchi som startet opp Final Fantasy serien, derfor liker jeg og si at de fører serien videre i hans navn

 

Det er det jeg også synes blir feil. Det er nemlig ikke takket være han at serien har blitt så gigantisk stor som den er idag. Det er takket være individene som lagde Final Fantasy VII. Et spill som sprengte alle grenser og virkelig trakk hele sjangeren inn i fokusområdet til spillere verden over. Vi hadde jo TV-reklame for det her i Norge. Tenk det. i 1997.

 

Disse individene: Kazuhige Nojima, Yoshinori Kitase, Tetsuya Nomura, Nobuo Uematsu og fler, fortsatte å pionere Final Fantasy serien til nye høyder, da den i realiteten bare hadde vært en repetisjon fram til Final Fantasy VI. Det var dette som var Sakaguchi's serie, en forbedring av formelen. Krystaller, prinsesser og konger, chocobo og moogle. Hadde Final Fantasy fortsatt som dette ville det garantert aldri blitt så stort som det er i dag.

 

Så selv om Sakaguchi startet formelen med kampsystemet og historiefortelling, så var det gøy på 90-tallet, men det er veldig lite av dette igjen i dag. Final Fantasy har alltid overrasket meg, og jeg tror FF13 vil gjøre det samme. Jeg husker jeg trodde FF12 skulle bli kjempedårlig, men isteden synes jeg det var et av de beste FF-spillene noensinne.

 

Jeg synes Sakaguchi har vist sin manglende evne til å fornye seg med de der Mistwalker spillene sine. Han lager bare mer og mer av det samme, bare i bedre grafikk.

Lenke til kommentar

Da jeg så tråden hadde jeg tenkt å si at det var like greit å diskutere dette i FF-tråden (det er allerede sagt litt om det der også), men med et så bra førsteinnlegg ombestemte jeg meg. :)

 

Jeg kommer til å vente og se hva kritikerne og fansen sier om det før det blir kjøp. Har også FF VII (bare så vidt begynt) og Lost Odyssey av JRPG-er å bli ferdige med. Selv om XIII ikke blir et tradisjonelt JRPG, så ...

Lenke til kommentar

Litt spent på å se hvem skurken er. Nomura har alltid laget kule skurker, men med karakterdesignet til FF13 ser alt litt mer vestlig ut og har mistet en god del av det lettleselige animepreget. Noe jeg ikke liker. Uten en god skurk blir ikke spillet bra!

 

Kampsystemet virker lovende og mer actionfylt. Hvis jeg har tolket det rett, så vil det ha litt av samme karakteristikken som VATS systemet i Fallout 3 har. At du planlegger en serie angrep først, før du ser dem utført i en flott cinematisk sekvens.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Etter å ha sett noen trailere kom jeg frem til at FFXIII virker som en blanding av Star Wars og Jurassic Park. ^_^

 

Jeg kommer antaligvis til å kjøpe både originalen, Versus og Agito, selv om jeg frykter at Agito blir en sånn halvbra spin-off ala Dirge of Cerberus og Crisis Core.

Lenke til kommentar

Hmmm..... Må si jeg gleder meg, men har et par tanker om spillet som slår meg her.

 

Jeg håper villainen blir bra her i spillet. Det er tross alt det viktigste for hvordan spillets helter skal bli oppfattet. Tross alt, hva er vel Gandalf uten Sauron som motpol? Hva er vel Batman uten Joker, Spider-Man uten Green Goblin, eller Luke Skywalker uten Darth Vader?

 

Dette er noe som manglet i FF8 (Seifer er ingen egentlig villain, og sisteboss var det jo ingen som visste noe om før siste disk, hva f???). Og det manglet også i stor grad i ff12 synes jeg. Spoiler alert:

 

 

Joda, alle visste at Vayne er bad guy og at man skal drepe han på slutten av spillet... Men selv har jeg aldri hatt så mye motvilje til å drepe en villain før som med Vayne.

 

Mannen var jo faktisk en opprører mot det etablerte "gude/krystall, eller hva fader de tingene som manipulerte hele greia var". Og hvem sier at ting ikke hadde blitt bedre uten overtingenes innblanding i menneskenes verden?

 

Jeg har faktisk aldri følt så mye i et spill at jeg spilte for feil side... Men kanskje det var det Square Enix ville? Selv om jeg mener at i et jrpg som følger en lineær heltehistorie så skal man være heltene, og ikke uklare skildringer som setter tvil om man egentlig spiller for de rette folkene.

 

 

 

 

Men tilbake til FF13, jeg håper de har vett til å skjule villain/villainess til etter launch. Gjør som i FF7 eller FF10, hold villainen ukjent til den personen skal først presenteres. Slik at spilleren får et litt "wow" inntrykk. Sephiroth som står i flammehavet av Nibelheim er noe som er "brent" på manges minne. Eller Seymour som summoner Anima under blitzball turneringen. Til tross for elendige hårfrisyrer. Og hvem kan glemme Kefka, som man egentlig ikke ser som noe annet enn en litt sær fyr før han avsløres som den mest sinnsyke av alle badguys.

 

Gi meg en villainess som krever like mye respekt som Lightning. Ikke gjør motstanderen til Lightning ansiktsløse figurer. Gi oss et ansikt som vi kan elske å hate. Og ikke avslør en villain før inn i spillet. Og ikke gi oss en surprise villain 5 minutter før spillets slutt. La oss slippe en Necron, en Yu Yevon eller en Ultimicia til.

 

Og mitt siste ønske for FF13 er at vi får en utvikling i personlighetene til hovedpersonene. For å bruke 12 som skrekk eksempel: Vahn var en guttunge med luftpiratdrømmer som selv innrømmet at han bare var med på lasset. Og på slutten av spillet så var han fremdeles luftpiratdrømmeren som var blitt dratt med på lasset. Jeg husker bedre Jamaicaprinsen som man hadde hemmelig møte med enn jeg husker Vahns personlighet. Til tross for at han prinsen som jeg snakker om kun var med i spillet i en hel 5 minutter lang scene, og Vahn spillet man som igjennom hele spillet........ Kort sagt, gi oss fargerike, minneverdige karakterer.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

noe jeg er litt skuffa over er overclocken systemet,syns de burde ha holdt til den gode gamle limit break og den massive damagen som det kan gjøre, og får jo håpe bahamut er med som summon, bahamut er jo med i de fleste ff spillene fra PS1.....men ellers gleder jeg meg noe sykt til ff13 får release...

 

sant det ja det bossene,men med alle andre er folk som vil prøve å ødelegge verden..ff7,ff8,ff9,ffx..

 

men med ff13 er det nok litt vanskelig å forestille seg det,siden spillet futuristisk....

Endret av trylle
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...