Gå til innhold

Guide: Dette trikset hater nettbransjen


Anbefalte innlegg

Selv om du hoster ett TOR nettverk så er det ikke bare bare å snike heller.

Verken produsentene eller den som har serveren kan fortelle om hva som har skjedd... Det er rett og slett umulig samme hvor mye man vil.

Du vet ikke hvor trafikken kommer fra, til og med IP headeren som følger med TCP pakken er kryptert innad i nettverket i tilegg til pakken.

Og det er også kryptert mellom deg og nettverket, men ikke hvor det går ut (Naturlig siden det er en normal ikke TOR operert maskin på andre siden.)

 

I tilegg spretter pakken mellom ett random antall servere i TOR nettverket før den kommer ut, så å spore den er umulig om du ikke allerede vet hvor den pakken skal og overvåker begge ender samtidig.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bare å begynne å bruke Usenet istedenfor BitTorrent, mye sikrere. Fordi BitTorrent er designet slik at alle skal dele med alle, så når du laster ned vil du på et eller annet tidspunkt gi ut informasjon til andre. for at IP'er skal kommunisere må de vite hvor de skal sende informasjonen.

 

Usenet er mye sikrere fordi du du bare henter informasjon fra servere som er kryptertet med SSL krypsjon. Vet du ikke hva Usenet er? Les om det her.

Lenke til kommentar

Testet nettopp Mullvad (en svensk VPN-tilbyder) og da kommer jeg ikke inn på diskusjon.no, får opp feilmeldingen

 

[#2000] Du har ikke tillatelse til å besøke dette forumet.

 

noe jeg syns er merkelig. Ifølge whatismyipaddress.com er det en IP-adresse lokalisert ca. midt i Sverige. Jeg antar diskusjon.no ikke er stengt for svenske IP-adresser?

Lenke til kommentar

Generelt blir ikkje IPer sperra på forumet, uavhengig av land. Men det er ikkje uvanleg at personar som på ulike måtar ønskjer å misbruke forumet bruker proxy/VPN for å få alternative IPer. Så det kan godt hende at IPen du fekk er sperra etter sånn bruk.

Lenke til kommentar

Ja nå er det bare å starte opp nye VPN-selskap ASAP. Blir penger å tjene på det etterhver om ikke den norske stat skjerper seg.

 

Alstå, hvis det er ett selskap inni norge vil jo fortsatt DLD loggeføre hav de holder på med, men hvis regjeringen kommer å spør hvem IP, bla, bla, bla er og selvskapt ikke kan svare fordi de ikke loggfører og lar kundene hoppe fra IP til IP som de vil, vil selvskapt holdes ansvarlig siden IP'en "ulovligheten" er loggført på tilhører selskapet?

Lenke til kommentar

Ansvarsfraskrivelse: Jeg er trøtt.

 

Har lenge hatt lyst på en VPN-tjeneste, men jeg har enda ikke funnet en jeg liker noe særlig. Jeg tok en kjapp kikk på terms of use og privacy policy til de fem tjenestene som ble listet som eksempler. Alle har noen mindre heldige momenter. Hvis alt man vil er å bruke Hulu eller Pandora så er ikke dette noe problem, men for de som virkelig trenger å holde sin kommunikasjon privat ser ingen av dem særlig egnet ut.

Jeg er en av de som ser etter en egnet tilbyder i dette kaotiske VPN-landskapet. VPN er ikke noe jeg vil benytte til ulike sosiale medier som facebook eller viktige gjøremål som nettbank men for å generelt gjøre det vanskeligere å hente inn informasjon om hvor jeg har vært på nettet og hvem jeg har hatt kontakt med. Vi kan godt si at symbolikk er viktigere enn den reelle nytteverdien. Brukeravtaler er ment å dekke alt som har med bruk av deres tjenester å gjøre og det er vanskelig om ikke umulig å ut i fra dette vurdere generell praksis ovenfor vanlige brukere uten å sammenlikne ulike saker - men det spørs om referansegrunnlaget er godt nok.

 

Så generelle tanker rundt DLD nå som den verste angsten har lagt seg og man kan begynne å analysere litt. Hvorvidt det er hensiktsmessig å kryptere ordinær trafikk med mindre det har en ren praktisk funksjon som å få tilgang til siste episode av «Breaking in» på Fox.com kan sikkert diskuteres. Hvordan rettssystemet vil forholde seg til de ulike filosofiske og ideologiske utgangspunktene for vern av privatlivet som nå vil oppstå er det for tidlig å si noe om. Trolig vil man kunne se annerledes på dette etter at nå som datalagringsdirektivet er innført siden det tidligere ikke var like mange tungtveiende grunner til å skjule sporene siden visse type informasjon uansett ikke ble lagret. Nå kan man jo bli paranoid og engstelig for at e-postkontakt med politiske grupper, Anonyme Alkoholikere, psykiatrien og Gud og Fanden og hvermann blir dratt frem i retten og brukt mot deg for alt det er verdt. Men å finne følsomme punkter har man gode muligheter til i dag også og det blir muligens gjort i stor skala uten at jeg kan gi noen statistikk rundt akkurat dette. Hva er det man ønsker å oppnå ved å bruke VPN? Blir en gjennomsnittsbrukeren dratt inn i en etterforskning vil ikke VPN hindre politiet i å gjøre livet ditt surt mens etterforskningen pågår.

 

TL;DR Unngå panikk, de reelle påvirkningene er fortsatt uklare når det kommer til etterforskning og det er vanskelig å si om det vil medføre merkbare forandringer.

 

Hadde jeg jobbet som journalist eller vært politisk aktiv hadde jeg sett annerledes på det..

Lenke til kommentar

Det handler om å ødelegge for overvåkningen, også å sette ett poeng og vise de at vi som kan noe vi lar oss ikke føye inn i rekken i sauefasong, vi står på egne bein og til forskjell fra Erna er vi ikke redde for å stå av stormen, hun var ikke presset med mindre EU hadde sittet med en revolver mot tinningen hennes, så litt stivhet burde man ha forventet.

 

I tilegg er det også å bevare privatlivet, med kryptert informasjon og en VPN i utlandet så vil purken slite litt med å få info (Avhengig av hvor feks.)

Og selvsagt må vi holde terroristene i Simonsen firmaet i sjakk også...

Sant nok, hadde ikke jeg fellt en tåre om kontoret deres ble ett stort krater imorgen.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Når direktivet igangsettes, hvordan blir det da med kryptering?

Poenget med direktivet er jo for å overvåke og om kryptering/vpn/proxy etc slår an hos det norske folk, vil jo jernerna og jensemann loggføre ferdiløs data..

 

Kan det være en mulighet at slik omgåelse vil bli straffbart i fremtiden?

Lenke til kommentar

Du kan ikke straffes for å bruke kryptering, av hverken trafikk eller lagret data.

Det jeg ikke er sikker på er om du kan, eller i fremtiden vil kunne, bli tiltalt for å nekte å oppgi krypteringsnøkler eller krypterte kommunikasjoner som politiet tror innholdet av er ulovlig.

 

Jeg har hittil ikke brukt noen form for proxy eller VPN, men kommer til å sjekke det ut nå, som en form for motstand mot ideologien bak DLD, ikke fordi jeg har noe å skjule.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hei! Etter å prøvd TOR og lignende tilbydere kom jeg til det punktet at kanskje det å betale for en stabil tjeneste ikke var så dumt. Bruker nå http://www.banana-vpn.com/ noe som koster meg ca kr 700.00 året. Tjenesten leverer en helt grei hastighet slik at nettradio og nett-tv fra USA og UK funker fint. Ikke det raskeste for online spill, men for de fleste holder hastigheten i massevis.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...