Gå til innhold

Generell diskusjon rundt Norges hovedstad Oslo. En pryd for landet eller en forfallen rønne? Et fristed for kriminalitet eller en trygg by?


Hvordan synes du Oslo er utsendemessig?  

685 stemmer

  1. 1. Synes du Oslo er en fin by utsendemessig?



Anbefalte innlegg

Enig, Pat.

 

 

Oslos skattepolitikk. Oslo utnytter ikke sitt inntektspotensiale med eiendomsskatt og får dermed ikke skjønnsmidler fra staten. Det er å kaste milliarder ut av vinduet. Dersom du ikke vet hva skjønnsmidler er, kan du jo bruke en søkemotor til å finne en forklaring eller bla lenger frem i tråden der jeg mener at begrepet er forklart.

 

Jeg vil heller at lovverket skal endres. Å bo i Oslo i dag er for mange så dyrt at det ville tatt fullstendig knekken på dem å øke beskatningen. Jeg synes både du og Rødt har en veldig trangsynt og snever holdning til dette med eiendomsskatt og skjønnsmidler, ettersom kommunen muligens ville fått bedre økonomi, mens innbyggerne i den laveste delen av innteksskalaen ville fått det verre.

 

Rødt som har kommunistiske prinsipper og "likt for alle"-opplegget sitt, driter seg rett og slett ut med dette forslaget. Det vil føre til at forskjellen på rik og fattig blir enda større, og gjøre det verre å være fattig.

 

Man trenger ikke å være Høyre-mann, hvilket jeg ikke er, for å se at det forslaget er hull i hodet.

 

EDIT: I tillegg vil vel den økte inntekten antakeligvis bare forsvinne i økte velferdsutgifter til de som blir satt i en verre økonomisk posisjon av den nye skatten.

Endret av Hanske
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+9871234

En eiendomsskatt i Oslo som er så stor at Oslo vil utnytte sitt inntektspotensiale vil selvsakt ramme eiendomsspekulanter og de med de største og flotteste eiendommenen. Hvordan de midlene fordeles til kommunens innbyggere bestemmer det til en hver tid sittende bystyre. Oslo vil får milliarder ekstra til disposisjon ved å utnytte sitt inntektspotensiale og dermed tildeles skjønnsmidler. Disse ekstra midlene kunne selvsagt fordeles til eldre oslo borgere som ikke har nok penger til oppfyring i kalde vintre.

 

Løsninger og praktisk velferdspolitikk avhenger av de brillene man har på seg.

 

Det er etter mitt syn skremmende at politikken er ført så langt mot høire i Oslo at det kun er Rødt som går inn for (økt) eiendomsskatt slik at Oslo tildeles skjønnsmidler.

Endret av Slettet+9871234
Lenke til kommentar

En eiendomsskatt i Oslo som er så stor at Oslo vil utnytte sitt inntektspotensiale vil selvsakt ramme eiendomsspekulanter og de med de største og flotteste eiendommenen.

Det vil jo ramme alle...

Og det rammer hardest de som ikke har så mye. Litt rar retning å gå, for meg er Oslo for alle, ikke bare de med god økonomi.

 

Så jeg og flertallet i Oslo er for at vi ikke skal ha eiendomsskatt, noe som er betryggende for da vet jeg at det finnes fornuftige folk her :)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Har du hørt at skatter bruker til å jevne ut inntektsfordelingen? Det er hovedgrunnen til at de skandinaviske landene har hatt en relativt jevn inntektsfordeling. Skatter og skjønnsmidler kan selvsakgt også brukes til å jevne ut inntektsforskjeller i Oslo.

 

Må man være kommunist for å forstå at eldre osloborgere som bor i dyre dårlige bygårder hvor husleiene er preseet av eiendomsspekulanter kunne blitt tildelt midler til en verdig alderdom av økte eiendomsskatter og skjønnsmidler?

 

Har du problemer med å forstå det med uthevet trykk, skriv det ut på papir og heng det over sengen din og foran deg på veggen så vil det nok sige inn etter hvert.

Lenke til kommentar

Må man være kommunist for å forstå at eldre osloborgere som bor i dyre dårlige bygårder hvor husleiene er preseet av eiendomsspekulanter kunne blitt tildelt midler til en verdig alderdom av økte eiendomsskatter og skjønnsmidler?

Må man være liberal for å forstå at eldre ikke skal tvinges til å selge sine boliger for så å ikke få en verdig alderdom på ett eldresenter/pleiehjem/ett roms leilighet?

 

Det er trolig det som skjer med både min farmor og min bestefar om vi skal innføre håpløse usosiale skatter som eiendomsskatten.

Eller dette skjer ikke med de fordi de har barn med god inntekt som kan dekke dette for de, men det er verre for de som ikke er så privilegerte, men du bryr deg kanskje ikke så mye om de?

Så lenge ikke det rammer deg direkte så er det ikke så farlig?

 

Jeg skjønner ikke hvor du har det fra at Oslo er så veldig fattig at man skal skulle beskatte befolkningen så hardt at det svir for mannen i gata.

 

Edit: En gladnyhet.

Oslo stumper røyken.

Andelen nordmenn som røyker faller, og i Oslo er det færre dagligrøykere enn noe annet sted i Norge. 14 prosent av osloborgerne røyker hver dag, og andelen er halvert siden midten av 1990-tallet, viser tall fra SSB. Til sammenligning er landsgjennomsnittet 20 prosent.
Endret av PatSharpX
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Jeg skjønner ikke hvor du har det fra at Oslo er så veldig fattig at man skal skulle beskatte befolkningen så hardt at det svir for mannen i gata.

 

Eiendomsskatten er en svært progtressiv skatt og man får suverent mest fra dem som eier de store eiendommene og spekulasjonsobjektene, eiendoms og bolighaiene om du vil.

 

Du må jo være naiv som ikke makter å se at disse merinntektene kan brukes til de som har de dårligste og minste boligene. Inntektsoverføringer via offentlige konti heter det på godt norsk.

Lenke til kommentar

Hvilket hardt arbeid? Det eneste eiendomshaiene sitter på er nok penger til å blokkere nok av markedet til å igjen tjene penger på dette. Eller utpressing på fint norsk.

Ja, fordi det er bare eiendomshaiene som kommer til å betale einendomsskatten... Nei, selvføgelig ikke både rike og fattige kommer til å lide av en slik skatt. Og uansett for å bli en "eiendomshai" trengs det hardt arbeid.

Lenke til kommentar

Virker som om folk her ikke er klar over at man må skatte av boligsalg om man ikke har bodd i der i ett år.

Så det er allerede en skatt som "tar" eiendomshaiene og de som investerer i eiendom.

Mens boligskatten tar alle. Så den er vel like rettferdig som flatskatt kanskje?

Endret av PatSharpX
Lenke til kommentar

Hadde poenget med eiendomsskatt vært "å straffe eiendomsspekulanter og utleiehaier" så hadde det vært null skatt på den boligen du bor(mest) i og en solid eiendomsskatt på bolig nummer 2,3,4, osv. Da hadde minstepensjonister, nyetablerte og hardtarbeidende lavtlønnte fremdeles hatt råd til å bli boende der de er og "eiendomsspekulantene" ville fått en ekstra utgift.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...