Gå til innhold

Årets nordmann arrestert!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har et godt ordtak til hele denne saken;

"Her var det mer skrik enn ull, sa mannen da han klipte grisen"

Det er ull nok, om man ser på alle dyra på gården, og ikke bare det som er i rampelyset. Folk får mene hva de vil om hvilken dyreart Amelie tilhører, men det er mange nok som henne til at dette er verd en debatt. Fokuset i media har vært med på å starte den debatten, blant annet her på forumet. Det synes jeg er en god ting.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Imponert over redaktører som har gått ut og stilt spørsmålstegn ved dekningen, det skal bli spennende å se en analyse av den biten når det hele kommer litt på avstand.

 

 

Så er jeg spent på om de som engasjerer seg så mye for dette enkeltindividet vil engasjere seg like mye for enkeltindivider som ikke er like resurssterk og som skal sendes tilbake til land og tilstander langt verre enn det man finner i Russland.

 

Det er fascinerende at en jente som har et "ansikt" mer lik eliten i Oslo, fra en resurssterk familie, omtales som ansiktet til papirløse. Enkelte folk som ikke har brydd seg like mye når det har vært barnefaren Ali uten utdannelse som tigger i gaten for å få fatt i mat, bør ta et oppgjør med eget menneskesyn.

 

En jente med et av landets beste kontaktnett, selger bok som bare juling og som kommer fra en rik familie, med høy utdannelse. Hun sendes til "det fryktelige" Russland grunnet slemme politikere de fleste kritikerne støttet ved forrige valg. Først da reagerer man? Flere av de samme kritikerne har merkelig nok aldri brydd seg om enkeltindividet eller det tåpelige systemet tidligere. Det er vel tvilsomt om alle vil bry seg neste uke.

 

Du skal lete lenge etter flytkninger og asylsøkere som kan sammenlignes med MA ("Hva! hun er som meg, hvordan kan de våge å sende henne ut" - retorikken). Det er ikke vanskelig å finne nordmenn som har mye til felles med henne, som vel viser en stygg form for sosialdarwinistisk tendens i egne prioriteringer. Men det er i tråd med sosiologi, får bare håpe de som har engasjert seg kan bruke saken til å reflektere og utvikle seg selv som mennesker. Litt dumt om de neste uke er tilbake til samme gamle, uten å finne et individ å engasjere seg i eller fortsette kampen for å endre systemet.

 

Alle som stemte AP og SV bør vel også ta et oppgjør med seg selv, for de har støttet dette her med stemmen de har gitt. Venstre venter på deg ved neste valg ;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

...

Enkelte folk som ikke har brydd seg like mye når det har vært barnefaren Ali uten utdannelse som tigger i gaten for å få fatt i mat, bør ta et oppgjør med eget menneskesyn.

...

 

http://argumentgenerator.freeway42.com/

 

Jeg ser for øvrig poenget ditt, synes bare det var litt vittig.

Du må ha litt ekstra staffasje for å engasjere menigmann, og jeg synes det er for mye å forvente at de det skal bli et like stort engasjement rundt andre i lignende situasjoner. Media har jo allerede plukket ut noen av dem, blant annet NRK med sin dokumentar om han analfabeten fra Somalia, og det synes jeg er kjempeviktig. Du vil alltid ha større engasjement når du kan knytte saken til ett (bemerkelsesverdig) individ.

Lenke til kommentar

Grunnen til at hun ble sendt ut var fordi hun ikke hadde oppholdstillatelse.

 

Hun ble sendt ut fordi hun ikke fikk oppholdstillatelse.

Da diskuter vi ikke oppholdstillatelsen, men hvorfor hun ikke fikk den

 

 

 

hun kom med far og mor hit til Norge . de rømte fra farlige forhold hjemme.

Da hun ble myndig måtte hun reise tilbake til Russland for å søke asyl (elle hva nå det heter ) for å bli her i landet.

Ikke så enkelt når man er livredd for å komme dit

Endret av den andre elgen
Lenke til kommentar

Ville det ikke være mer riktig å returnere foreldrene først?

 

Maria Amelie var trossalt bare en jentunge når hun kom hit og var sånn sett ikke ansvarlig for egen situasjon.

 

Det mener jeg måtte være riktig rekkefølge, hvis man først skulle gjøre noe.

 

Nå var hun i en rettssak i Norge som myndig.

 

Dessuten er 16-17 år ikke barn eller jentunge. Jeg bodde på hybel da jeg var 16 år. Så det der er bare tull.

Lenke til kommentar
Hun ble sendt ut fordi hun ikke fikk oppholdstillatelse.

Da diskuter vi ikke oppholdstillatelsen, men hvorfor hun ikke fikk den

 

hun kom med far og mor hit til Norge . de rømte fra farlige forhold hjemme.

De søkte politisk asyl i Finland og der fant de at de ikke hadde noe beskyttelsesbehov. Da Norge slapp familien inn og mottok en asylsøknad fra dem brøt Norge både Dublin-Avtalen og Schengen-Avtalen.
Da hun ble myndig måtte hun reise tilbake til Russland for å søke asyl (elle hva nå det heter ) for å bli her i landet.
Her var det mye feil:

-Asyl kunne hun bare fått i Finland.

-Hun "reiste ikke", hun ble kastet ut.

-Dette skjedde ikke da hun ble myndig, men da hun var 25.

-Det pressen spekulerer i er at hun fra Russland skal søke arbeidstillatelse i Norge, men hun har et kriminelt rulleblad og oppyller ikke de gjeldende kravene til arbeidstillatelse. Og når noen utvises fra Norge skal de etter loven få forvisning på minst ett år.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...