Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Pc booter ikke fra noen enheter


Anbefalte innlegg

Meget kort oppsumert: får ikke boote, harddisk fungerer fint, scannet for feil, prøvd ulike SATA innganger, pc fryser når den skal laste OS, tastatur virker ikke i menyen hvor safe mode osv kan velges, boot disk virker ikke, tastatur virker ikke for å aktivere cd, harddisk gjenkjennes av bios.

 

En kveld: slår av pc etter dagens vanlige bruk.

Morgenen etter: pc booter ikke

 

Pc: windows xp, stasjonær. Brannmur og oppdatert antivirus er installert og aktiv.

 

Det begynte med feilmelding før OS skal starte "disk boot failure, insert system disk and press enter".

 

Harddisken er koblet korrekt og har kontakt. Under oppstart av BIOS gjenkjenner den disken.

Tar ut harddisken og kobler den til en laptop med Vista (vha. sata eksternt kabinett). Alt virker fint. Scanner for virus og kjører disk scan med sektorscanning. Den fant noe greier som den ryddet opp i. Gjalt noen filer, virker ikke som det var noe alvorlig. Harddisken er forresten et halvt år gammel. Ingen ulyder, og får fint navigere i mapper via den stasjonære.

 

Kobler disken i den stasjonære igjen, samme feilmelding. Setter i Windows XP installasjonscd, setter cdrom til å boote først, og restarter. Samme feilmelding.

 

Bytter til annen SATA kabel, samme port på hovedkortet, da skjer det noe. Den finner boot.ini og prøver å laste windows installasjonen som vanlig. Men så henger det. Jeg restarter, den oppfatter at windows ikke startet som normalt, og gir meg meny for å velge safe mode eller last known config, eller starte windows. Jeg får ikke endret valgene, akkurat som tastaturet ikke virker. Prøver flere ganger, ingen taster på tastaturet får noe til å røre på seg. Tastaturet funker fint i BIOS, mao ingen tastaturfeil. Etter at de 30 sek er gått prøver den å laste windows, men alt henger. Menyen står der med 0 sekunder igjen. Pc henger.

 

Får i et tilfelle opp etter en restart at jeg må taste en tast for å starte setup programmet fra cd. Men tastaturet gir ingen respons her, så den prøver å botte som vanlig.

 

Kobler disken til annen SATA port, får opp meny uten at jeg kan velge noe (safe mod etc.) men fryser som over.

 

Erstatter boot.ini, ntdetect.com og ntldr fra en xpquick boot, funnet på bootdisk.com, til harddisken. Prøver å boote nå og får: Windows could not start because the following file is missing or corrupt: <Windows root>\system32\hal.dll. Endrer partisjonen i boot.ini filen til der OSET ligger, men pc'en fryser når den har telt ned til 0 sekunder og skal laste OS, som over.

 

Prøvde også å sette bios til default verdier, uten at det hjelper. Slår av "skip av ulike sjekker som får oppstart til å gå raskere", men det utgjør ingenting og gir meg ikke mer informasjon.

 

Noen som har flere ting jeg kan teste, eller vet om hva som kan være feil? Mener å ha testet det aller meste. Er windows isntallasjonen korrup? men hvorfor får jeg ikke navigert i menyen for safe mode o.l? Hvorfor booter ikke cd'en? Hardware feil?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du forsøkt å sett i et nytt CMOS batteri (knapp-batteri på hovedkortet)? Om den er dårlig/død klarer ikke BIOS å huske innstillingene av hvilkne hardware er oppkoblet. Det resulterer i at du ikke vil klare å boote.

Nei, det har jeg ikke prøvd. Ville ikke det resultert i at bios instillingene ikke ville kunne lagres og ble resatt til default, at harddisker i bios ikke ble gjenkjent og at nettverkskortdrivere ikke hadde blitt lastet?

 

Jeg skal se om jeg får tak i et cmos batteri og testet det

Lenke til kommentar

Mulig jeg er litt diffus med ordbruken. BIOS starter men OS-et starter ikke. Wwinxp inst. CD-en vil ikke starte/boote. Så alt fram til at boot.ini på harddisk tas tak i og prøver å starte windows som boot.ini peker til går greit, men der stopper også eventyret. Pc-en henger før det grafiske oppstartsgrensesnittet til windows skal starte.

 

Takk for innspill:)

Lenke til kommentar

du må aktivere USB legacy support i BIOS for at tastaturet skal fungere i windows sin bootmeny, og for å kunne "trykke en tast for å starte fra CD..."

Da virker tastaturet i menyen. Jeg velger "last known/good configuration", en hvit progressbar fyrer over nederst på skjermen, deretter skjer ingenting. Jeg prøver alle safe mode valgene, mange drivere lastes men den siste driveren som lastes er JGOGO.sys og deretter skjer ingenting.

 

Jeg får ikke cd-romen til å boote.

 

Har ikke prøvd å bytte cmos batteri, men har det noe med saken å gjøre nå?

Lenke til kommentar

når man snakker om solen så booter den fra cd-en. Jeg plugget alt tilbake slik det opprinnelig var (har flere disker osv), men sørget for at OS disken sitter på en annen sata kontakt. Da prøver jeg først å starte normalt og ser hva som skjer, evt prøve å kjøre en recovery fra cd-en.

Lenke til kommentar

Hva er alderen på hovedkortet ditt?

Høres egentlig som at det har tatt kvelden, men for sikkerhets skyld går du igjennom bios innstillingene og ser om det kan ha vært noe som har forandret seg der i forhold til hva det skal være.

 

Et godt eksempel på dette kan være feil innstillinger på minne eller cpu.

Lenke til kommentar

Jeg er litt i tvil, derfor vedlegger 2 type msi kort.

 

post-90860-0-14352200-1291674403_thumb.jpg

 

post-90860-0-35235000-1291674436_thumb.jpg

 

Se på de og si meg hva du har.

I tillegg :

Ide kontact ------ har du bare CDrom eller har du harddisk og?

Sata kontakter ----- merk gjerne på bilde hvor du har koplet disken-e

Jeg har det nederste kortet. Alle harddiskene er koblet til SATA kontaktene, ide diskene går via USB.

 

Disk med OS er koblet på øverste kontakt, de to neste diskene er koblet på portene rett under. altså de tre øverste sata kontaktene er i bruk.

 

Har bare cdrom på ide.

Lenke til kommentar

Hva er alderen på hovedkortet ditt?

Høres egentlig som at det har tatt kvelden, men for sikkerhets skyld går du igjennom bios innstillingene og ser om det kan ha vært noe som har forandret seg der i forhold til hva det skal være.

 

Et godt eksempel på dette kan være feil innstillinger på minne eller cpu.

Jeg kjøpte pc'en januar 07. Jeg har defaultet BIOS innstillingene som en del av feilsøkingen. Diskene er detectert og jeg kan ikke se noe som ikke er som det skal. Er ikke ekspert, men ikke blond heller.

Lenke til kommentar

martin82 det blir seint nå, så vi prøver mer i morgen

Men allikevel nevner at den Jgogo.sys driver er for den Jmicron kontroller, dvs, Sata 1 og for IDE.

Så du vet at det er noe feil der.

 

Siden alt stopper opp med bootdisken, du kan prøve å kople en annet sata disk på en av de andre portene, og boot opp med CD plate.

Du skal ikke installere noe, men la det loade ferdig, slik at du ser at det fungerer denne veien.

 

Det vil være viktig, slik at du ikke har multi problemer, dvs, både harddisk og cdrom.

 

Noe annet du skal være klar over er Harddisk Boot Priority i Bios settning.

Det er det overste enhet i lista som gjelder. Ikke bland det med Boot sequense.

 

 

Det var litt. Eventuelt mer i morgen. Så god natt.

Lenke til kommentar

kobler ut alle harddisker, kobler en HD uten OS på til nederste sata kontakt som aldri har vært brukt. Setter cd til å boote først og starter. CD booter men etter at den har lastet en del filer så får jeg bluescreen. Jeg kobler sata kabel i øverste kontakt og booter fra cdrom: "setup is starting windows" og den henger her før den til slutt går ut i bluescreen

 

Hvordan sjekker jeg innstillingen på AHCI/RAID? Tror jeg ikke installerte raiddriverne forrige gang jeg installerte windows fra scratch.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...