Gå til innhold

Vurderer å begynne med foto - 17 år


Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg har null peil på foto. Det eneste jeg har vært borti er digitalkamera.

Etter å ha sett på programmer som Top Model, Modell på 1 dag...osv Har jeg blitt veldig giret på å bli motefotograf. Jeg lurer på hvilke steg jeg skal ta for å komme på god vei? Hvilket kamera? Er jeg for seint ute?

 

Alt av tips tar jeg til meg. Jeg er lærevillig!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har fått mange gode tips på foto.no. Følg disse :whistle:

det rogkas sa ;)

Hva med en link til tråder dere henviser til? Prøvde gå til foto.no men fant ingen ting.

 

Ellers er vel det beste tipset jeg kan komme med at uansett hva du vil bli så er det du selv som finner veien best. Stå på og ikke gi opp. Start på biblioteket med å lete opp litt bøker om emnet, trenger ikke kjøpe bøker.

Lenke til kommentar

Jeg lurer på hvilke steg jeg skal ta for å komme på god vei?

Hvilket kamera?

Er jeg for seint ute?

 

  1. Du må ha en genuin interesse for å bli en god fotograf,nytter ikke og tusle rundt og håpe på at blinkskuddene kommer til deg.
  2. Vel,type kamera har egentelig ingen ting og si,komposisjon og kreativitet er det som løfter deg videre.
  3. Man er aldri for sent ute,aldri :)

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

Lær deg forskjellen på å ta bilder og å fotografere.

"You don't take a photograph, you make it." Ansel Adams(Legendarisk landskapfotograf)

Det er ikkje berre til å trykka på ein knapp, med andre ord.

 

Om du skaffer deg eit digitalt speglrefleks, og lære deg det grunnleggande bak blendar, lukkar og iso, så er du godt på veg.

 

Ellers er det berre til å ta bilete og finna din eigen stil og det du liker å fotografera.

Endret av ÅdneD
Lenke til kommentar

Mye lesing og praksis, viktig begge deler, du lærer mye underveis.

"fotografi" betyr å male med lys....

Du kommer deg fram ved mange forskjellige måter, men en god tips, etter hvert som du har fått mer kunnskap, om det er selvlært eller skole, er å få deg plass som assistent hos en etablert mote/reklame fotograf, der finner du andres arbeidsmetode og ikke minst nettverk.... og det er veldig trangt om plassen....

Lykke til.

Lenke til kommentar

Det er aldri for sent å starte med foto, og en veldig god start er dette forumet som har noen kjempegode tråder for nybegynnere. Følg med på forumet fremover, les i trådene og du kommer til å lære masse! Sjekk gjerne ut andre motefotografer og se på bilder de har tatt og bli inspirert. Bruk også de gode brukerne her på fotodelen som hjelp til å finne et passende kamera, og tilbehør til dette.

 

Ha god tålmodighet når det gjelder foto, og ikke forvent at du med et godt kompaktkamera eller speilreflekskamera får blinkskudd ut av kamera. Det handler om å prøve og feile, og det beste tipset jeg kan gi er å hamre løs med de forskjellige innstillingene på kameraet, og å nilese manualen og nettsider.

 

Lær deg det grunnleggende når det gjelder foto, og bygg deg gradvis opp. Når du begynner å mestre de manuelle innstillingene, og har fått en god forståelse for kompisisjon og det fototekniske, kan du heller spesialisere deg mer inn mote. Motefotograf eller annen type fotograf, du må kunne det fototekniske og du må kunne bruke kameraet skikkelig.

 

Det viktigste av alt. Vær tålmodig, og vit at foto er mer en å trykke på utløserknappen. Det er så uendelig mye mer! :)

Lenke til kommentar

Du har fått mange gode tips på foto.no. Følg disse :whistle:

det rogkas sa ;)

Hva med en link til tråder dere henviser til? Prøvde gå til foto.no men fant ingen ting.

 

Ellers er vel det beste tipset jeg kan komme med at uansett hva du vil bli så er det du selv som finner veien best. Stå på og ikke gi opp. Start på biblioteket med å lete opp litt bøker om emnet, trenger ikke kjøpe bøker.

 

 

http://www.foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=508846

  • Liker 1
Lenke til kommentar

For portrett (spesielt i studio) er lyset alt. Alle DSLR og objektiv vil fungere. Også fornuftig å utnytte naturlig lys ute når man tar portretter. Kan slippe unna mye utstyr og dermed kostnader med å utnytte det man har helt gratis :)

 

Edit:

Forvent ekstremt dårlige bilder i starten, og full slakt på bildekritikken her på forumet. Dette er en bra ting, og plukker man opp tips underveis vil resultatet bli bedre og bedre :) Forøvrig er ingen utlært, og blir det aldri heller. Læringskurven er en lang, frustrerende og lærerik vei å gå.

Endret av TGB
Lenke til kommentar

Dra på foto.no for å lære om motefotografi ? Haha. Det kommer til å bli kleint.

 

Seriøst folk. Skjerpings. Det der er bare direkte dårlig tips.

 

Det beste er bare å begynne ta masse bilder > gå skole / bli assistent (evt. begge deler). Det viktigste er bare å alltid ta masse bilder og les det du har muligheten til å lese av bøker / nettsider. Feks dette er en fin blogg (der forfatteren faktisk driver med motefotografi nå, og ikke for 20 år siden) http://www.fashionphotographyblog.com/ Hun anbefaler også endel gode bøker i noen av postene.

 

Kjøp deg ett tilfeldig kamerahus, men det er ett veldig godt tips å starte med ett lyssterk objektiv sammen med kamerahuset. Feks 50mm 1,8.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Men helt klart, prøv og bygg erfaring er veien å gå. Bøker og web kan være nyttig for å få innføring i det teoretiske; men ingenting kan erstatte erfaring. For egen del har det også vært viktig å vurdere bomskuddene og ikke bare slette dem. Det er heller ikke farlig å ta mange bilder og prøve forskjellig, ei heller frykte nye ukjente ting.

 

Største feil jeg selv gjorde var å ikke ha en plan for lyset - ble veldig "random" i begynnelsen. Lysmåler er også et av de mest nyttige verktøy som eksisterer. Uten den blir det hele "prøv og feil", som heller ikke ser veldig imponerende ut for kunde/modell/oppdragsgiver.

Endret av TGB
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...