Jump to content

Bruker-88036

Medlemmer
 • Content Count

  6538
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

925 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Det er nok ikke noe galt med 7D'en din, det er nok bare du som ikke kan bruke det riktig. Det beste er nok å selge det og kjøpe noe litt mer automatisert.
 2. Men igjen - det kan kun brukes til makro, og kun til motiver som er like store som sensoren din eller mindre. En 100mm macro kan du ta med på tur for generell fotografering, og også bruke den til makro når motivet byr seg. Var det ikke "det heftigste" makroobjektivet det ble spurt om? Regner jo da med at det er makro man skal ta. Om noen spør etter det heftigste teleobjektivet … anbefaler du da en 18-270 fordi man også kan bruke det til vidvinkelfoto?
 3. Du trenger jo ikke sette bildene i spoiler, som om du er fornærmet over at jeg syns det er feriebilder. Nei, stå på du, og post så mye du vil.
 4. Tja.. jeg kan gjenta meg selv. Med noen andre ord. Kanskje du skjønner , kanskje ikke. Jeg har aldri hørt sytemkamera bli bukt som i den setningen. Der brukes "systemkamera" om speilløse, mens det egentlig er en samlebetegnelse om alle kamerasystem der du har utskiftbare objektiv.
 5. Har du ikke facebook? For meg virker dette, og de andre postene, som feriebilder man kikker i brøkdelen av et sekund på. Hvorfor ikke vise oss det du syns er best istedenfor å tømme minnekortet her. -- om du mener at dette er severdig kan du jo skrive i postene om hva som er så bra med det.
 6. Føler det blir litt smør på flesk her fra min side i forhold til det Simen1 allerede har skrevet om det her. Men, systemkamera er da en ofte brukt fellesbetegnelse på speilrefleks, speilløst og kompakte kameraer som sammen med andre kompatible deler utgjør et kamerasystem. Da på samme måte som at kjøretøy er en fellesbetegnelse for bil, buss og motorsykkel. Jeg har dog merket meg at folk gjerne bruker sine egne ord på ting og tang rundt forbi i det ganske land, kanskje også slik innen fotografering og kamerautstyr? Takk for infoen, hva du nå enn informerte om.
 7. Jeg har heller ikke hørt sytemkamera brukt på denne måten, som å beskrive "speilløst"-systemkamera tenker jeg.
 8. Det ligger endel makroer i månedstråden, og der kan du jo også se hvilke som er populære på forumet.
 9. …Det finnes spesialoptikk som MP-E 65mm 1-5x macro - et gaga objektiv som starter på minimum 1:1 forstørrelse og går til 5:1 forstørrelse. Kun for spesielt interesserte, og krever mye lys, innsats og tålmodighet. Kjøpte det i fjor, men brukte det lite fordi det var litt vanskelig. Så kjøpte jeg en makroblits med hjelpelys i år, det er fint å kunne slå på slikt når det trengs. Kanskje jeg er spesielt interessert, men kan si såpass at jeg gidder ikke sette på EF 100mm 2.8L IS USM for å ta makrobilder, til makro har jeg jo noe mye bedre.
 10. Jeg prøver på makro. Av en skogstjerne, tror jeg. Vanskelig å få mye med i fokus.
 11. Jeg liker bilde 8 veldig godt. Det er behagelig å se på. Det er et sånt "Der skulle jeg vært" bilde, Vindstille og perfekt makrovær.
 12. Spennende å se på. Liker at du ikke er redd for høy ISO.
 13. Canon 100mm IS f/2.8 makro er nok den mest populære, men den gamle 100mm f/2.8 makro gir mye for pengene. "The shit" er uten tvil Mp-e 65mm 1-5x macro.
×
×
 • Create New...