Gå til innhold

Hva gir læretiden i en bedrift deg?


MrSnow

Anbefalte innlegg

Tror ikke jeg har fult med i timen. Har vært lærling i langt over ett år nå og har fortsatt ikke skjønt hva er poenget med fagbrev. Man får ett par hundre kroner mer enn vanlig ansatt uten fagbrev. Er det noen flere plusser som kommer etter fullført læreperiode? Når man er like flink som alle på arbeidsplassen og får betalt 50% av vanlig lønn (i tillegg til at jeg ikke tar røykepauser 1 time totalt hver dag), så er det egentlig lite inspirerende å være flink på jobb engang. Pluss til 2 WASTED år av ungdomslivet, når man kunne hatt en leilighet og/eller bil, må man bo hjemme hos foreldre pga lav inntekt. LATTERLIG.

 

Jeg håper noen tar tid og forklarer dette til meg, så jeg holder ut resten av året. Takk skal dere ha på forhånd :new_woot:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Et par hundre kroner mer? Hvor har du dette fra? En ufaglært butikkansatt på 25 år har like over 21.000 kr i månedslønn. Med fagbrev fikk jeg en minimumslønn på 26.500 kr som faglært etter tariff. Du får ikke jobbet som f.eks ambulansemedarbeider uten fagbrev, og dette gjelder flere yrker. Hvem gidder å ansette en ufaglært snekker, rørlegger, frisør, elektriker?

Endret av ^Th0mas^
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er ganske enkelt.

 

Med fagbrev får du jobb og betre lønn.

 

At du ser på deg sjølv som betre enn alle andre i bedriften får så være, enn så lenge du ikkje har fagbrev har du ikkje lov til å utføre ein god del arbeidsoppgåver. Fagbrev har ein for å vise kunder at du faktisk kan det du driv med. Ikkje at det er noko garanti, men sånn er det nå blitt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er ikke noe mer enn ett bevis for at du kan noe.

Når du skal få deg jobb en gang er det en fordel å ha ett ark som viser at du kan noe. "jeg er flink" holder skjeldent når du er arbeidsgiver.

 

Stort sett brukes også lærlingtiden til å lære masse man ikke lærte på skolen.

 

Forresten, jeg stokket litt om på ordene i tittelen :)

Endret av aklla
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...