Gå til innhold

Språk for fjols - Lær å skrive rett!


HolgerL

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg sjekket Telenor sine norske telefoniinntekter nå. Fasttelefonien er ikke uventet i fritt fall. For et år siden var omsetningen fra fasttelefoni 27% av den totale omsetningen fra telefoni (mobil + fast). Nå er den nede i 19%. Jeg forstår ikke hvorfor tallene er så "høye" ennå. Kanskje det inkluderer ADSL? Jeg har heller ikke sett en fasttelefon i et privat hjem på flere år. Bedrifter skifter over til andre typer telefonisystemer i massivt omfang for tida. Derfor mener jeg det er underforstått at ordet telefon, i Norge, betyr mobiltelefon.

Lenke til kommentar

Jeg er i den heldige situasjonen at jeg har fasttelefon både hjemme og på jobben. Mye bedre lydkvalitet enn en mobil og ikke så varmt i øret ved lange samtaler. I tillegg har jeg en mobiltelefon som stort sett er avslått, så jeg får være i ferd når jeg verken er hjemme eller på jobb, men som jeg kan slå på og bruke når jeg en sjelden gang MÅ gi noen en beskjed. De fleste jeg kjenner har både fast- og mobiltelefon. At omsetningen av fasttelefoner faller betyr ikke nødvendigvis at det blir tilsvarende færre telefoner, men at folk beholder de fasttelefonene de har istedenfor å bytte dem ut til stadighet, slik man "må" med mobiltelefoner. Fasttelefoner er solide saker som holder lenge. Og for å komme tilbake til det språklige synes jeg det er greit om folk kaller en fasttelefon en fasttelefon og en mobiltelefon en mobiltelefon.

Lenke til kommentar

Tror nok du tar feil der Beatnik. Selv hadde vi fast tlf gjennom vår forrige ISP. Vi skiftet ISP og vurderte nødvendigheten, ettersom det er en liten utgiftpost unødig hvis man ikke bruker den noe særlig. Etter at vi summerte opp de vi ringer, så var det såpass få som satt igjen med fast tlf, at det lønte seg ikke for oss å ha det enkelt og greit. (synd egentlig, for jeg liker heller å bruke det enn mobil)

Så våre kjente/venner har iallefall gått fra fast til mobil og få av de har igjen fast tlf

Lenke til kommentar
At omsetningen av fasttelefoner faller betyr ikke nødvendigvis at det blir tilsvarende færre telefoner, men at folk beholder de fasttelefonene de har istedenfor å bytte dem ut til stadighet, slik man "må" med mobiltelefoner. Fasttelefoner er solide saker som holder lenge.

Med omsetning mener jeg ikke salg av apparater, men omsetning av "tellerskritt" og annen kommunikasjon over telelinjene. At omsetningen faller med 1/3 på ett år viser at fasttelefoni er et synkende skip, selv om apparatene teknisk holder stand. Kvalitetsmessig er det både fordeler og ulemper. Noen ganger gir fasttelefonlinjer dårligere talekvalitet enn mobiltelefoni og omvendt. Nå som såkalt "HD-lyd" er på vei inn i mobiltelefonnettet så kan man også glemme det argumentet.

 

At du kjenner mange med fasttelefon overrasker meg. Kanskje regionale forskjeller er forklaringen. Jeg kjenner ingen som fortsatt har fasttelefon. Selv i bedriftsmarkedet er det på full fart ut, men jeg så faktisk en fasttelefon i skranken hos en bedrift i forrige uke.

Lenke til kommentar

Nå går det ikke ut fra profilen til Beatnik hvor gammel han er, men alder spiller sannsynligvis en rolle også.

Alle jeg kjenner som er i 30-årene eller yngre og driver sin husholdning bruker utelukkende mobiltelefon, fordi det for dem er unødvendig å etablere en ny telefonlinje når de flytter inn i egen leilighet. Min far derimot, som er i 50-årene, gjør alle sine utgående samtaler fra fasttelefonen i huset.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...