Gå til innhold

Tollpost slår Posten langt ned i støvlene!


Anbefalte innlegg

Bestilte to pakker for et par uker siden, en med tollpost, en med posten.

 

Dag 1:

Posten registrerer pakken innn i oslo.

Tollpost får sendingsmelding men henter ikke pakken hos avsender

 

Dag 2:

Posten registrerer pakken inn på terminal i stavanger, og pakken registreres inn på post i butikk kl 17:15. Jeg henter pakken kl 19:30.

Tollpost henter pakken hos avsender på formiddagen, og den sorteres på terminal i skien.

 

Dag 3:

Tollpost sorterer pakken på terminalen i stavanger, pakken ankommer mypack utleveringssted ca kl 14. Jeg reiser ned og henter pakken ca kl 18, hun i kassen har ikke fått opplæring og må tilkalle en annen, han kløner fælt med å få håndterminalen til å lese strekkoden, men det går til slutt.

 

Føler også at "min" mypack butikk har pakkene dårlig beskyttet, de står på gulvet i kasseområdet, eller på en liten hylle. Posten (post i butikk) har det meste av pakker på bakrommet, slik at kunder ikke kommer til de så lett ihvertfall..

Endret av OC-Freak
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Videoannonse
Annonse

Bor i Fyllingsdalen i Bergen, her er mine erfaringer med posten vs. tollpost.

 

La oss si jeg bestiller mandag kveld klokken 22.00

Komplett pakker og legger i buret til posten/tollpost Tirsdag klokken 1300

 

Posten:

Innlevert terminal STOKKE Tirsdag 19.00

Sendingen sortert og videresendt fra OSLO til Bergen Tirsdag 2100

Sendingen er ankommet terminal og vil bli videresendt BERGEN Onsdag 1145

Sendingen er levert postkontor Fyllingsdalen Torsdag 0800

 

Torsdag, hive seg i bilen finne parkeringsplass på kjøpesenteret, trekke kølapp, vente 10 min, oppgi kollinummer, få pakke, kjøre i kø hjem.

 

Tollpost:

Hentet hos Avsender Tirsdag klokken 14.00

Diverse sorteringer Tirsdag 1530

Ankommet terminal Bergen Onsdag kl 0640

Sortert til utkjøring Onsdag klokken 0900

Ankommet utleveringssted Onsdag klokken 1500

 

Onsdag, spasere 5 min i fin natur, oppgi navn i kassen, bøyer seg ned og plukker opp pakken og ber om legimitasjon. spaserer ut 2 minutt etter.

 

 

 

Helt klart, tollpost igjen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Tar ca 5 dager med posten når jeg bestiller, og Tollpost leverer bare 2 ganger i uka, men hvis timinga er rett så tar det bare 3 dager, er den dårlig kan det ta 5-6.

 

DHL fra utlandet er forresten svindel. 500 kr i behandlingsgebyr for fortolling, uansett pakkeverdi?! Dette er det jeg mener om det *vise fingern*

Gebyret er for å håndtere fortollingen, verdien på innholdet er urelevant for DHL. Men jeg er enig at 500 kr var vel mye.

 

Edit: Jeg må lære meg å se på datoen på det jeg svarer på....

Endret av DCG
Lenke til kommentar

Fikk en ny pakke med tollpost, men denne gangen fikk jeg den til en helt annen butikk, som jeg først måtte lete opp på gule sider, så kjøre mye lenger for å hente.

Fikk beskjed om at tollpost hadde kuttet ut noen utleveringsbutikker.

 

Da blir det tilbake til posten, gidder ikke kjøre 3x så langt for å hente en pakke.

Lenke til kommentar
  • 9 måneder senere...

Føler også at "min" mypack butikk har pakkene dårlig beskyttet, de står på gulvet i kasseområdet, eller på en liten hylle. Posten (post i butikk) har det meste av pakker på bakrommet, slik at kunder ikke kommer til de så lett ihvertfall..

 

Da hadde jeg også blitt skeptisk. Jeg har brukt en bunnpris og 2 ICA-butikker i Oslo til mypack og begge har hatt pakkene enten bak låst dør eller i hylle bak kassa - utilgjengelig for kundene.

Lenke til kommentar

Jeg har et problem med Posten (Klimanøytral Servicepakke) bestilt fra Komplett.no.

På pakkesporingssiden står det at forventet levering er den 15. juli, i dag, men den er fortsatt langt i fra levering.

 

Dag 1 (12.07.2011): Bestiller datadeler fra Komplett.no klokken 23:37.

Dag 2 (13.07.2011): Plukking begynt og ferdigpakket av samtlige deler bestilt klokken 10:03. Senere den dagen ser jeg at pakken er levert i Stokke (13.07.2011 16:14 3169 STOKKE) og ut på kvelden har den havnet i Oslo (13.07.2011 22:09 0024 OSLO). Som du ser så står det at den ankom Oslo den samme dagen som Komplett sendte ut varene og tenkte at Posten kom til å levere raskt denne gangen, siden jeg bor i Fr. stad. Men, pakken er fortsatt i Oslo, den dag i dag, samtidig som at den er forventet å ligge på mitt postkontor (der jeg kan hente den) i dag den 15. juli.

 

Den siste sporingsoppdateringen jeg har er også nettopp denne:

Sendingen er sortert og videresendt - 13.07.2011 22:09 0024 OSLO. Sånn har den stått helt siden den datoen.

 

Er jeg rett og slett nødt til å vente? Jeg har sendt dem en mail ang. saken men har ikke fått svar ennå.

Drar nå på jobb og håper på oppdateringer ang. pakken min senere i dag.

Lenke til kommentar

Bruker tollpost selv, da jeg er bundet til postkontoret hvis jeg skal bruke posten. Rekker aldri hente pakker med åpningstidene der. Eneste jeg reagerer litt på med tollpost og rimi der jeg henter er at pakkene står nesten ute i butikken ulåst og det er utrolig dårlig sjekk på de som henter pakken. I noen tilfeller holder det kun med navn.

Dette er kanskje rimi sitt problem, men posten hadde strengere kontroller på post i butikk der jeg jobbet.

Lenke til kommentar

Reagerer på det samme selv.

Hentet en pakke fra komplett i går, i en Rimi butikk hvor jeg aldri har handlet, så de kjenner meg ikke.

Hadde glemt lappen med sporingsnummer, ble kun spurt om navn, og deretter signatur når pakken var funnet.

 

Pakkene står så lett tilgjengelig at det ikke er noe problem å lese hvem de er til, og så etterpå be om å få utlevert den pakken man skulle ha lyst på.

 

Er nok ikke noe som skjer, ellers hadde nok kontrollen vært streng. Men spørsmålet blir jo hva som skjer når en kunde kommer for å hente en allerede utlevert pakke.

Kan noen ukjente kråketær som signatur bevise at det ikke var du som hentet pakken?

Lenke til kommentar

Ei samanlikning mellom signatur ved henting og signatur på legitimasjon burde jo gje ein god peikepinn. Elles er det jo som regel mogleg å sjekke ut overvakingsvideo for å sjå om den som henta pakka liknar legitimert mottakar. Dersom pakka er utlevert til feil mottakar har ikkje Tollpost gjort jobben Komplett har bedt dei om, som er å levere til rett mottakar. Eg reknar med at avtala mellom Tollpost og Komplett seier noko om erstatningsansvar. Risikoen er uansett minimal for mottakar, det verste som kan skje er nok at ein må vente på ny sending.

 

Min Tollpost-Rimi har alltid kontrollert legitimasjon mot mottakars navn (har brukt den i 2 år), og har nyleg byrja å krevje at du kan vise hentelapp eller hente-SMS, eller sporingsutskrift (altså må du kjenne til kollinummeret). Eg fekk heller ikkje hente ei pakke til sambuaren min, dei måtte sjå hennar legitimasjon (tok med denne neste gong, gjekk fint då).

Endret av enixitan
Lenke til kommentar

Er det andre enn Komplett som bruker Tollpost?

 

Jeg er ikke helt fornøyd med Tollpost. Jeg hadde bestilt to pakker, og begge skulle leveres samlet. Da jeg fikk hentemelding hadde de bare levert den ene. Likevel sto det i hentemeldingen at begge var levert. så den andre måtte jeg hente dagen etter.

 

Hvis en pakke ikke kan leveres, burde de sagt fra om det, eller aller helst kjørt tilbake og faktisk gjort jobben sin.

Lenke til kommentar

Det jeg reagerer på er hvorfor pakkene må ligge på hovedpostkontoret i bergen 1 dag før det gjøres noe med det. Alle mine 3 siste pakker kom grytidlig til bergen sånn mellom 7 og 9(eller sendt på kvelden før). Men alikavel så ble dem liggende der og ikke sendt ut før neste dag.

 

Dvs en typisk bestilling fra komplett har vært slik

 

Sendt fra komplett til oslo. 1 Obligatorisk liggedøgn i oslo

Sendt fra oslo neste dag til bergen, ankommet sent på kvelden tidlig på morgenen neste dag.

Enda et obligatorisk liggedøng i bergen. Og først da kan dem sende ut pakken.

 

Siste 3 pakkene var alle 4 virkedager fra komplett til bergen. Det skal da være fullt mulig å klare dette på 2 dager?

Lenke til kommentar

Mulig ja. Men kan godt hende posten sparer penger med å bare kjøre ut varer til post i butikk/postkontor kun 1 gang til dagen, som da oftest er om morgenen før dagens post er ankommet/sortert.

 

Her i stavanger blir dagens pakker oftest kjørt ut til post i butikk på kvelden samme dag de ankommer, men det er ikke sikkert post i butikk folka har tid/gidder legge inn pakkene før morgenen etter.

Lenke til kommentar

Fordi at de ikke kjører pakker kontinuerlig? Det er ikke lønnsomt. De vil aller helst fylle en lastebil før de kjører ut. I Drammen går stort sett disse lastebilene i fire, halv fem tiden på ettermiddagen. Tollpost/MyPack gjør det på samme måten, etter sporingsnummrene jeg har hatt hos de.

 

- Mortis

Lenke til kommentar

Meget fornøyd med Tollpost mypack sist jeg bestilte varer fra komplett. De var billig og mye kjappere en posten.

 

Jeg bor i Nordland og i dag sender Posten pakker 18 mil lengre nord i landet til en omlastingsterminal, og så sender de den 18 mil sørover igjen.

 

Litt off topic: Jeg slenger inn en pakke sporing fra da jeg bestilte et eksosanlegg og 2 stabstag til bilen min fra Los Angeles. Pakken var på rundt 40 kilo og totalt kom frakt kostnaden på 150 dollar (Los Angeles til min nærmeste butikk). Posten brukte 8 dager på å sende samme pakke fra Oslo til min nærmeste butikk.

 

\b 16-Mar-2007 \tab 0928 \tab 2 \tab Arrived \tab Oslo, NO\b0\par

\b 15-Mar-2007 \tab 1046 \tab 2 \tab In Transit From \tab Amsterdam, NL \tab TR 62977552 FLT TR0000/14 ETA OSL 1200/16\par

14-Mar-2007 \tab 1930 \tab 2 \tab Departed \tab Amsterdam, NL \tab TR 0000 TO OSL\b0\par

\b 14-Mar-2007 \tab 0830 \tab 2 \tab Arrived \tab Amsterdam, NL\b0\par

\b 13-Mar-2007 \tab 1345 \tab 2 \tab Departed \tab Luxembourg \tab CV 8206 TO AMS PER CV\b0\par

\b 10-Mar-2007 \tab 1159 \tab 2 \tab In Transit From \tab Los Angeles Intl, CA, US \tab CV 62977552 FLT CV7711/11 ETA AMS 1900/13\b0\par

\b 08-Mar-2007 \tab 0326 \tab 2 \tab Scanned \tab Los Angeles Intl, CA, US \tab\par

08-Mar-2007 \tab 0130 \tab 2 \tab Arrived \tab Los Angeles, CA, US \tab\par

08-Mar-2007 \tab 0030 \tab 2 \tab Departed \tab Garden Grove, CA, US \tab\par

07-Mar-2007 \tab 1943 \tab 2 \tab Scanned \tab Garden Grove, CA, US \tab\par

07-Mar-2007 \tab 1908 \tab 2 \tab Shipment Labeled \tab Garden Grove, CA, US \tab\par

07-Mar-2007 \tab 1600 \tab 2 \tab Received \tab Garden Grove, CA, US\par

 

Frakt firma: Baxglobal

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...