Gå til innhold

SLETTET


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Begynte å jobbe på McDonalds for et par måneder siden. Står for det meste på kjøkkenet og lager hamburgere, noe som er en grei sak i seg selv.

Men er det en ting som kan gjøre en forbanna, er når det kommer store mannfolk som skal ha BigTasty/QuarterPounder/McFeast, og ikke en vanlig 100g cheesburger som vi kan lage 10 av på samme brettet. NEIDA -_-

Her må det lages 1 og 1! og alt dette når det står 7 dobble cheesburgere på ventelista og 2 skal være plain og en med ekstra agurk.

Hehe, poenget er folkens, ikke kjøp annet en bigmac ^^

 

 

Der lærte jeg noe.

Jeg har selv vært i bransjen, riktignok på bensinstasjon, og ikke på MacDonalds.

Jeg HATER folk som krever ett-eller-annet som krever masse arbeid, når vi allerede har en masse andre greier klar.

 

Bare forbi vi jobber for minimumlønn på et amerikansk storkonsern som selger tusen produkter, betyr ikke at vi ikke har følelser. Det er mulig å være grei, og kjøpe noe som allerede ligger klart.

 

Å jobbe på bensinstasjon er sykt mye stress. At du KAN kjøpe hamburger, betyr ikke at du er nødt.

 

 

 

Å jobbe på en ekstremt travel bensinstasjon har jekket meg ned et hakk, så nå prøver jeg å bruke hodet og vise medmenneskelighet.

Skal jeg f.eks. på MacDonald's, så spør jeg hva som ligger klart, i stedet for å bestille den mest eksotiske burgeren de har.

Jeg er ikke HELT ekstremist. Jeg har, med litt dårlig samvittighet, kjøpt hamburger på bensinstasjon. Men jeg pleier å tenke litt først. Du trenger ikke å plage dem bare fordi du kan.

Lenke til kommentar

Ja... hva faen? Jeg drar på McDonalds for å ha 1 big mac - meny (så jeg får med meg en cheeseburger), 2 doble cheesburgere og en medium cola. Om det ikke er Cheeseburgere klare så gir da vel jeg beng i det. Det blir solgt, og jeg skal kjøpe. Basta veibom.

Endret av Stoddart
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Må si meg enig i ljåmannens argumentasjon her. Hvis jeg ikke er ute etter noe spesifikt (noe jeg sjelden er) spør jeg gjerne om hva som ligger klart. 

 

Terskelen for å be om noe jeg har lyst på blir selvfølgelig lavere hvis det er lite trafikk. 

 

Jeg mistenker at vilkårene for å nå inn i en slik tankegang enten er at man har jobbet med det før, eller at man har evnen til å sette seg inn i en annen persons situasjon. Min teori er at de færreste kunder har dette.

 

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg jobber i en ferskvareavdeling ved siden av utdanningen, og får stadig henvendelser om å lage ting vi ikke har klart uten at jeg føler et hat mot kunden om han/hun ønsker noe annet enn vi har ferdig pakket eller delt opp i disken. Jeg får betalt for å hjelpe kundene, og det gjør da ærlig talt McDonalds-ansatte også.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Begynte å jobbe på McDonalds for et par måneder siden. Står for det meste på kjøkkenet og lager hamburgere, noe som er en grei sak i seg selv.

Men er det en ting som kan gjøre en forbanna, er når det kommer store mannfolk som skal ha BigTasty/QuarterPounder/McFeast, og ikke en vanlig 100g cheesburger som vi kan lage 10 av på samme brettet. NEIDA -_-

Her må det lages 1 og 1! og alt dette når det står 7 dobble cheesburgere på ventelista og 2 skal være plain og en med ekstra agurk.

Hehe, poenget er folkens, ikke kjøp annet en bigmac ^^

Skjønner absolutt ikke hva du klager over! Når folk skal kjøpe noe å spise er det en selvfølge at de bestiller noe de har lyst på og ikke det som er greiest for "kokken".. Du sier jo sjøl at du for det meste står og lager hamburger så det kan jo umulig ha noe å si hvilke hamburgere du lager.. Du får jo betalt for å stå der uansett! Tror faktisk det som er problemet her er at du ikke passer i jobben.. Høres kanskje veldig sur ut nå men;) hehe!

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Dere som tør å kalle dette latskap, har GARANTERT ALDRI jobbet i bransjen.

 

Jeg påstår IKKE at kunder er drittsekker hvis de bestiller noe vanskelig.

Selvsagt kan de bestille ALT på menyen.

 

Min påstand, er at det er mulig å vise medmenneskelighet.

Jeg er ikke ofte enig med Krikkert, men hans siste innlegg er godt.

+ fra meg.

 

 

Det er ikke slik at restaurantansatte kan lage hva som helst uten konsekvenser.

På de 8 timene et skift varer, skal de rekke flere dusin forskjellige ting. Rense brusmaskinen, kaffemaskinen, hamburgerstekeren, sjekke dato på alle frossenvarer, vaske alle gulvene og selve toalettet, skifte pølsegarnityr (løk, rekesalat, agurkmix osv...) bytte alt av hurtigmat i glassdisken...............

 

Jeg har vært i bransjen, og jeg vet at de som jobber på bensinstasjon ikke har mer tid enn de trenger, forutsatt at det IKKE er kunder.

 

Når det kommer kunder, og særlig VANSKELIGE kunder, krever det tid som strengt tatt ikke finnes.

 

Resultatet er at den ansatte ikke rekker alt den kravstore sjefen krever.

Dette gir irriterte kolleger og skuffet sjef, trusler om redusert lønn, rød skrift i loggboka og det som verre er.

 

Jeg har vært i helvete. Med minstelønn.

Nå er jeg i et helt annet yrke, med lønn over gjennomsnittet.

Men jeg har lært mye om hvordan verden fungerer, og når jeg handler mat hos folk som tjener mindre enn meg, gjør jeg det på en måte som IKKE plager stakkarene mer enn nødvendig.

Lenke til kommentar

Selges det burger på bensinsstasjonen kan vell jeg kjøpe burger, driter vell langt helvete i om de ansatte må jobbe, hvis det er et så stort helvetes problem får dere heller slutte å selge burgere. Hvis jobben deres er for hard for dere finne et annet yrke, gidder da faen ikke å tenke på medmennsklighet hvergang jeg skal håndplukke ut noe på menyen

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Sjefen krever at den ansatte utfører oppgaver som han strengt tatt ikke rekker hvis det kommer kunder.

 

 

Jeg har ikike påstått at alle kunder er rasshøl. Men jeg råder til å tenke litt, hvis du ikke er helt psykopat, da.

 

Det er SJEFEN som har hengt opp de flotte plakatene.

De ansatte forutsettes å klare en umulighet. For minstelønn.

 

 

JEG skal i hvert fall være litt snill når jeg handler.

 

Jeg KREVER ikke at folk er snille. Men jeg håper dere får litt mer forståelse for slaven bak kassa når dere leser dette.

 

Krever du en hamburger, rekker stakkaren kanskje ikke å vaske dassen. Det fører til sure kolleger og dårlig skjulte trusler om redusert lønn. Velkommen til Helvete. Det er DU som er Djevelen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Min påstand, er at det er mulig å vise medmenneskelighet.

Da må jo det beste være å ikke bestille noe i det hele tatt!

 

 

 

Veldig godt poeng. Hvis du kun skal ha bensin/diesel, gjør du de ansatte en kjempetjeneste hvis du klarer å bruke kortautomaten utendørs.

 

Det er ingen som KREVER at du gjør det. Men det er veldig snillt av deg.

 

Hvis du ikke kommer inn for å betale, slipper kanskje den ansatte å ta av seg hanskene. Den ansatte er avsvarlig for å pakke ostepølsene inn i bacon, eller forberede Luna f.eksempel.

Hvis du lar være å komme inn når du ikke MÅ er det til stor hjelp.

 

 

Dette handler om kundenes medmenneskelighet, (hvis de har noen) ikke hva de kan KREVE HVIS DE ABSOLUTT MÅ. Det går an å PRØVE å være snill mot de som får minstelønn.

 

De som har vært i Helvete forstår.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Om eg går inn på en resturant(for diskusjonens skyld så inkluderer vi McDonalds her) så bestiller eg meg akkurat den maten eg har lyst til, uavhengig av kø. De som jobber der er ansatt for å lage den maten som tilbys til de kunder som bestiller det. Har man problemer med dette så tar man det opp med sjefen sin og ikke kunden.

 

Går eg inn på en butikk som har matlaging som en tydelig tilleggstjeneste(type kiosk eller bensinstasjon) så gir eg beskjed til betjeningen at eg har god tid til å vente dersom det er kø. Men eg forventer fortsatt å få det eg bestiller med mindre det er tomt.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Enig. Dere som jobber der jobber også der frivillig, og er VELDIG godt klar over hva jobben innebærer, lønnsmessig og arbeidsmessig.

 

Om dere ikke vil lage en SupadupaMac eller whatnot, slutt, ikke la det gå ut over kundene, de andre ansatte eller noe for at du jobber en plass du klart ikke passer inn!

Endret av Jimbolaia Jones
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...