Gå til innhold

Shogun 2: Total War er kunngjort!


Anbefalte innlegg

Dette er ikke alt som blir avslørt i IGN sin artikkel, men jeg har prøvd å få med det meste i en norsk artikkel uten å direkte oversette innholdet, ønsker du derimot å være helt sikker på å få med deg alt (noe jeg antar) kan du lese IGN sin artikkel her: http://pc.ign.com/articles/109/1093664p1.html

 

 

Etter flere dager med en noe mystisk nedtelling på Total War-seriens egne nettsider har vi endelig fått servert svaret på hva den telte ned til. Det er på tide å finne frem til japaneren i deg!

 

Torsdag kunne Creative Assembly endelige bekrefte hva deres neste spilltittel blir, helt siden nedtellingen ble startet 25. mai har det naturligvis kommet teorier og ønsker om hva nedtellingen skulle avdekke når den omsider ville komme frem til det ukjente siste tallet.

 

De to dominerende teoriene var at det var snakk om enten bekreftelsen på at Creative Assembly var igang med å utvikle enten Rome 2: Total War eller Shogun 2: Total War. I uken som fulgte nedtellingen ble det imidlertid mer og mer klart at vi her sto overfor annonseringen av Shogun 2: Total War, selv om mange likevel klamret seg til håpet om at informasjonen på avveie var feil og at det til slutt ville vise seg å bli det populære Rome: Total War som ville få sin etterfølger. Men utviklerene har virkelig bestemt seg for å gå tilbake til starten!

 

 

- We go now to our bloody business

Det er 10 år siden Creative Assembly lanserte sitt første spill i Total War-serien, spillet som startet det hele; Shogun: Total War. Et helt tiår senere får vi virkelig se hva ny teknologi kan gjøre med et spill av eldre dato.

 

Og det er ikke rent lite som planlegges. Allerede nå kan man gjennom en IGN-artikkel få innblikk i erfaringene og de nye ideene som utviklerene tror etterfølgeren vil nyte godt av. Utgangspunktet vil være veldig likt orginalen, man vil få valget mellom å styre en av åtte japanske klaner som kjemper for kontroll etter at "The Onin War" endte på slutten av 1400-tallet. Hver klan har sine egne unike utfordringer de må hanskes med, basert på hva som er deres startposisjon, hvor godt de gjør det økonomisk og millitære fordeler og ulemper som hører med.

 

Om du er blant dem som er mest glad i flerspiller vil du, slik det ble introdusert i Napoleon: Total War, få muligheten til å spille kampanjer med mennskelige motstandere. I tillegg har Creative Assembly røpet at de har flere gode ideer til hvordan flerspillerdelen kan bli forbedret, men foreløpig vil de ikke si noe om dem.

 

Det blir naturligvis også denne gangen lovet forbedret kunstig intelligens som denne gangen vil bli laget med den kjente strategikeren Sun Tzu sin bok "Art of War" i tankene.

 

 

- My brave men! Victory shall be ours, by grace of my inspired leadership.

Selv om det ikke ble noe Rome 2: Total War er det fremdeles noe som ble introdusert i det spillet og Medieval 2: Total War som returnerer til Total War-serien - det er talene.

 

Sammen med andre endringer skal dette bidra til at vi i dette spillet får bedre historiefortelling enn i tidligere spill i serien, og generalene vil ha en mye større rolle, en rolle det skal være mye lettere å leve seg inn i og bli glad i for deg som spiller.

 

 

 

- One of you is worth more than any number of them!

Nytt i dette spillet er at Creative Assembly ønsker å ta i bruk mer av de mytologiske aspektene ved det feudale Japan, en nyhet - som allerede er veldig omdiskutert - er introdusjonen av helte-enheter. Disse enhetene vil kunne gå over det meste av fiender og de vil drepe mange av dem. Selv om de er få av antall vil de for eksempel være i stand til å forsvare en bro mot horder av fiender i lang tid.

 

Og det er mange fiender å ta av, til IGN sier Creative Assembly blant alt det andre at det nå vil være slag med opptil 56 000 krigere på slagmarken samtidig!

 

Men som tidligere nevnt ønsker utviklerene at dette spillet skal være langt mer historiedrevet enn tidligere, men ikke alt av antall og størrelser på ting skal opp. Det blir lovet færre enheter i spillet, (30-40 stykker totalt, 20+/- per nasjon) noe som de mener skal gjøre så det blir mer god gammeldags taktikk enn å måtte velge mellom nærmest identiske enheter som bare har noen små variasjoner i hvor gode de er.

 

Størrelsen på området som kampanjekartet dekker vil naturligvis også bli mindre som en naturlig følge av stedet perioden tar sted.

 

 

- We are gathered here today to do battle. Regrettable isn't it?

Takket være japansk arkitektur blir vi lovet mange imponerende og store borger med flere forsvarslag som man må gjennom, i et slikt slag ble dessuten IGN vist de nye imponerende væreffektene. Kraftig regnvær som etterlater seg sølepytter og lynnedslag som lyser opp slagmarken når kampene foregår om natten.

 

Ønsker du å se enda mer vann får du igjen muligheten til å styre sjøslag. Nytt denne gangen blir at kampene kan foregå ved landjorda, dette bringer nye strategiske muligheter som for eksempel det å lure fienden over undervannskjær, eller gå i dekning bak småøyer.

 

Det er foreløpelig ukjent når lanseringsdatoen blir, men det blir nok en gang i 2011. Sannsynligvis får vi vite mer på E3 15. til 17. juni.

 

 

Kilder:

http://pc.ign.com/articles/109/1093664.html

http://www.sega.com/games/shogun-2-total-war/

http://en.wikiquote.org/wiki/Rome:_Total_War#Battle_Speeches

http://shoguntotalwar.yuku.com/topic/71479/t/It-s-the-final-countdown.html

http://shoguntotalwar.yuku.com/topic/71673/t/First-look-of-Shogun-2-Total-War.html

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fint at de går litt bakover i tid igjen, og det blir bra med noe annet enn Europa også. Hadde aller helst håpet på Rome 2.Har gått litt lei kuler og krutt så Napoleon har ikke blitt spilt så mye.

Slenger meg på denne, personlig er jeg mer glad i nærkampspreget strategispill, med de mer uberegnelige pilene som flyr over slagmarken. ;)

 

 

Har mista helt troen på Total war etter M2, empire og Napoleon

Tja, jeg ser hvorfor noen mener det. For meg er det Rome: Total War som har gitt meg den desidert beste opplevelsen blant Total War-spillene. Selv om AI-en den gang heller ikke var noe å skryte av, så var det liksom noe med stemningen og variasjonene i enheter som gjorde at jeg ble veldig glad i det.

 

Personlig synes jeg at mens Medieval II: Total War og Empire: Total War skuffet, så synes jeg tilleggspakken til M2 (Kingdoms) og Napoleon: Total War er spill som har levd opp forventningene og som jeg har gledet meg over, kanskje fordi det ikke har blitt stilt spesielt høye forventninger til dem?

 

Jeg har aldri spilt Shogun: Total War, men håper de kan klare å lage et spill som gir en slik god stemning jeg fikk fra Rome: Total War, da spiller det liten rolle for meg om det er satt til romertiden eller en annen periode, så lenge det nok en gang er nærkamp som står i fokus.

 

 

Nå har forresten totalwar.com fått nye nettsider, langt bedre enn slik de var ;)

Lenke til kommentar

Jeg har aldri spilt Shogun: Total War. Så det blir spennende å se hva Creative Assembly kan utrette med Shogun 2.

 

Rome: Total War er for meg det beste TW-spillet. Det ble litt kjedelig med kuler og krutt i lengden. For at jeg skulle orke å spille Medieval 2 (med Kingdoms) så har jeg spilt med mod (Third Age).

 

Men Total War-spillene skal ha en ting. De klarer å hekte spillere veldig enkelt. Jeg har ikke tall på hvor mange netter jeg har brukt på TW, og sagt til meg selv: "Kun en by til, før jeg legger meg!" (Har som oftest blitt litt flere!) (:

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 5 uker senere...
  • 3 uker senere...
  • 2 uker senere...

Enig i hva flere sier her, rome var det spillet som ga best "feeling". Noe jeg har savnet i samtlige etterkommere, med kanskje kingdoms som untak. Men for min del var jo også Rome det første spillet i serien jeg spilte, og resten ble liksom det samma i ny innpakning.

 

Men for all del, jeg ser virkelig fram til shogun da jeg ikke fikk noe som helst glede ut av Empire. Ble for lite av det jeg liker med serien og for mye av ting jeg ikke liker fullt så godt. Gleder meg til å høre mer :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...