Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

R2 Eksamen 2010


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Håpa på at eg kom opp i R2, men neida, her blei det sidemål og biologi...

 

Legger ved link til eksamensoppgaver

http://www.udir.no/Eksamensoppgaver/Eksamen-Kunnskapsloftet/Programfag-studieforberedende-/Matematikk-R1-/

Skal finnes flere eksempeloppgaver med de vet jeg ikke hvor jeg finner.

Fasiten til disse over ligger på ett eller annet matteforum.

Endret av morgan_kane
Lenke til kommentar

Hei, jeg har også kommet opp i R2.

 

Hvordan tenker dere å forberede dere best mulig?

 

Vi har 12 dager å forberede oss på, så det burde være mulig å komme gjennom det meste. (har vel strengt tatt ikke 12 dager med tanke på avslutningen av russetida da :p)

 

Personlig har jeg tenkt å gjøre dette:

 

1) Ser hva som ble feil på tentamen, huske dette under gjennomgangen

2) Regne gjennom alle kapitlene i boka (bruker Sinus fra cappelendamm).

Regner (nesten) alle eksemplene, og plukker ut oppgaver jeg syns ser utfordrende ut.

3) Regner gjennom kontrolloppgavene, kan hende jeg gjør det etter hvert kapittel

 

4) Ser på tidligere gitte eksamensoppgaver ev. tidligere gitte tentamensoppgaver hvis tid

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ville prioritert tidligere gitte eksamensoppgaver høyere.

Har regnet gjennom det meste jeg har funnet av eksamensoppgaver til R2, blir vel et par til, og så skal jeg gjennomgå kapitlene. Regne et par oppgaver fra studiebok (Sinus R2) og så regne mye oppgaver fra oppgaveboken (CoSinus R2).

Kontrolloppgavene har jeg regnet gjennom i forkant av tentamen, så tror ikke det gir meg mye å regne gjennom de igjen så kort etter.

 

Husk også at i Sinus R2 så inngår det et par delkapitler i kapittel 5 som ikke er pensum på skriftlig eksamen. Det er kapitlene om sfærisk avstand og sfæriske tokanter og trekanter.

Lenke til kommentar

Egentlig burde dere fokusere på å regne eksamensoppgaver, fremfor oppgaver i lærebøkene. Begge deler er bra, men eksamensoppgavene er litt mer "lurne". Det finnes kanskje ikke så mange eksamenssett til R2 enda, siden det er et relativt nyt fag, men regn i hvert fall gjennom de som ligger på udir.no.

 

Eksamensoppgavene blir ofte bygget over samme lest, så ikke bli forbauset hvis du ser en oppgave du nesten har gjort før under eksamen.

Lenke til kommentar

Tror du jeg mener i forhold til universitetsnivå når jeg poster i en tråd om R2-eksamen på VGS?

 

Sannsynligvis vil oppgaven bestå i å bevise en eller annen formel for summen av en type rekke, eller lignende, altså som en middels vanskelig oppgave fra boken.

Lenke til kommentar

Jeg skal også ta R2 om 1 uke. Jeg kan deler av tidligere gitte R2-eksamener utenat nå, så føler jeg har gått igjennom de nok. Skal nok uansett gå igjennom et helt sett en kveld nå.

 

Har fylt 2 notatbøker helt ut. Har også gått på Sonans i Oslo for å få ekstra hjelp. :)

 

Med tanke på induksjonsbevis så er vel greit at man f.eks klarer å bevise både aritmetiske og geometriske sumformler. Det var jo Oppg 5 i fjor vår så er ikke usannsynlig at det kan komme opp nå. Derimot var det mye drit H09 som det er minimale sjanser for at det skal komme opp. Ref oppg2 oppg3 H09. Latterlig vanskelig.

Endret av ahpadt
Lenke til kommentar

Vel, første gangen jeg så på den så klarte jeg kun b). Resten var det store ukjente. Se på de siste oppgavene f.eks. Der må man begynne å stappe inn egne greier for å komme til det endelige svaret, noe jeg ikke skjønner. Læreren min har vist meg hvordan man løser oppgaven og jeg tror ikke jeg har kunnskap nok til å "se" hvordan fremgangsmåten er.

 

Gidder ikke bruke energi på den oppgaven. En annen ting som jeg har tenkt på er diff.likninger av andre orden. Lærern gikk igjennom det veldig fort én gang og snakket ikke mye om det siden. Det ville nok ikke kommet opp som en av de første oppgavene, men som kanskje en siste deloppgave for de som skal få 6.

Endret av ahpadt
Lenke til kommentar

Da råder jeg deg til å øve mer på dette. Det er slikt som gjerne kan gitt på en eksamen. d-oppgaven kan jeg forstå at er litt vanskelig. Det er sikkert en oppgave som skal skille litt mellom de øvre karakterene. Men a, b, og c burde du være i stand til å løse. Det er i pensum.

Angående d:

Om du husker parameterfremstillingen for ei rett linje, kan du bruke normalvektoren som du fant i oppgave c, som retningsvektor. Du vet også at linjen går gjennom D. Da har du hvertfall klart første delen av oppgaven. Det er pluss. Kan, om ønskelig, også prøve å forklare resten.

 

Diff.likninger:

Du kan godt få noen diff.likninger på del 1. Men det er som regel ikke av annen orden. Det har dere, strengt tatt, ikke lært å løse. Dere skal bare slå det opp, for å finne løsningen.

Endret av wingeer
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...