Gå til innhold

LOST 6x13 "The Last Recruit" (USA)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

På øyen = Original tidslinje. Ingenting er forandret. Flyet kræsjet osv.

 

Utenfor øyen = Ny tidslinje som ble opprettet i sesongavslutningen i forrige sesong. Øyen var sunket lenge før de fløy over den, flyet kræsjet aldri, de landet trygt i LA og så videre.

 

Flashback / Flashforward = Glem det, det er ikke med i denne sesongen.

Lenke til kommentar

 

Flashback / Flashforward = Glem det, det er ikke med i denne sesongen.

 

Ab Aeterno var en hel episode som var flashback :p

Noen som tror Jack kommer til å henge seg på MiB sin side nå, eller om han fortsetter å jobbe mot han?

 

Jeg tror Jack blir den nye Jacob. Før han hoppet av båten sa han vel at han var redd for hva som ville skje om de reiste hjem.

 

Håper på en Jacob+MiB sentrert episode snart. Tror de har en fantastisk historie. Kanskje dette er finalen.

Lenke til kommentar

6x13allonaboat.jpg

The Last Recruit

Mitt recap om episoden

 

Kanskje litt for mye å ha så mange sentrerte personer i en episode. Men er forstårlig. Ser for meg at de må gjøre dette i en episode til også. Da det er bedre at de gjør ferdig dette flash-sideway plottet med at alle husker så de møtes eller hva de nå skal, enn å vente til det nærmere slutten. Bare å håpe de gjør noe spesielt med de andre siste episodene før seriefinalen.

 

Nå er Lost virkelig på veien til slutten. Med litt under en måned igjen av serien på tv er filmingen bekreftet ferdig for Lost denne helgen. Så nå gjenstår bare klippingen, så er produksjonen helt ferdig og vi har bare igjen å se serien slutte. Trist nok som det er, er en serie jeg har fulgt med godt i rundt 6år snart slutt.

 

800px6x13boom.jpg

Krigen er i gang, og slutten nær

Basert på slutten av forrige episode så stilte jeg meg selv spørsmålet litt om blikket MiB/Flocke og Jack hadde mot hverandre var noe mer enn at Jack bare var sjokkert over å se "Locke". Eller om det var noe annet. Var Jack kanskje allerede "claimet" ved første øyekast han hadde mot Flocke? Etter Claire sin kommentar i denne episoden om dette, var Jack allerede "claimet" da? Eller er den Jack vi ser nå mer fri vilje?

 

Å se den samtalen mellom MiB og Jack var grei. Det virket hele tiden som Jack var veldig på vakt og nektet samtidig å sette seg på steinen, mens han liksom studerte Flocke. Også kommer de herlige svarene til MiB om hvor "dum" Locke som trodde han var der for en grunn. Spesielt når scenen mellom han og Jack avsluttet med å si at MiB/Flocke var en "sucker" blant annet.

 

Hatet litt at Flocke ikke sa alle sikkelsene han har hatt som vi har sett på serien. Men vi har jo fått svar på alle omtrent bortsett fra Dave tror jeg, som også er visstnok bekrefta bare var fantasien til Hurley.

 

Svaret til MiB om at han brukte kroppen Christian følte jeg ikke var så skuffende. Så den komme, spesielt nå etter "Ab Aeterno". Bedre enn at det bare var halluinasjonen til karakterne. Greit på øya så var det MiB(og muligens også Jacob) som var Christian, faren til Jack. Men hva med det vi så i Oceanic 6-historien/flashforward? Jack startet ikke med piller før etter han så Christian Shepard sittende på kontoret sitt etter de ble reddet. Kanskje Jacob klarte å påvirket Jack til å se dette, så han endte opp med å dra tilbake til øya?

 

Å hvor er liket til Christian Shepard? Datt liket ut av kista under kræsjen, så liket endte opp i junglen til å råtne? Var det et dyr som fant liket og merkelig nok tok vekk liket? Ble det aldri tatt med på flyet i orginale tidslinjen og. Eller er det en annen grunn?

 

Denne episoden ga oss en del gjenforeninger, blant annet Claire og Jack. Som nå siden sist de møttes vet de er halv-søsken. Å det bekrefta for oss at Flocke var ærlig med at han kom til henne som Christian. Så valget hennes var blitt valgt selv om hun da var klar over situasjonen. Å tydeligvis skjønner Claire at med engang MiB snakker med noen kan besluttningen om de skal være med han eller ikke være bestemt. Høres kjent ut? Akkurat det samme sa MiB om Jacob i "Ab Aeterno". Så enten har begge dette i seg, eller så var det en løgn fra MiB som egentlig gjaldt han, og ikke Jacob.

 

Vi får en slags mini-gjenforening, blant annet Sayid som ikke engang virker som vil hilse på Hurley og en god gammeldags diskusjon mellom Hurley og Sawyer. Også kommer Hurley med sin herlige Anakin Skywalker-kommentar fra Star Wars. Godt mulig for at Sawyer kan ha vært usikker på hvem Anikan er. Men var litt usikker på om det var meningen med den kommentaren til Sawyer eller om det var en feil fra produksjonen sin side.

 

Igjen får vi sett at ingen vil engang snakke med Sayid nærmest lengre. Jeg synes Sayid burde dø, etter å ha mistet både Shannon(som forfatterne til tider virker som har glemt når det kommer til Sayid) og Nadia, så har karaktern lite å være igjen for. Å den Sayid vi har kjent er nesten garantert tapt. Så kommer Zoe inn i kampen som var veldig labert forsøk på å få Zoe til å virke tøff, altså hvis Hurley hadde kommet med en sånn trussel så hadde det vært mer skummelt. Garantert et smartere våpen de bombene enn å bruke leiesoldater. Å hva skjer med knusingen av walkien Zoe ga til Flocke? Virket veldig som han bommet, men kan bare være noe jeg innbiller meg.

 

Igjen får vi servert litt nostalgi fra tidligere sesonger, nå får vi se Elizabeth(båten til ektemannen til Libby/Elizabeth, så Desmond) som vi ikke har sett siden sesong 3. Og Sayid får ordre om å drepe Desmond. Det var åpenbart at Sayid ikke drepte Desmond, det blir litt feil å vise en så viktig karakter dø uten at han faktisk gjør det, så hvis det skjer så skjer det ikke enda.

 

Sawyer og Hurley er klart de beste karakterne på serien når det kommer til referanser, nok en cool-aid referanse på Lost fra Sawyer. Merkelig nok så med engang Claire har fortalt Jack om at hun ble med MiB bare fordi alle dro fra henne, så velger Jack om å gjøre det igjen. Som kanskje ikke er førstevalget de fleste ville ha tatt i samme situasjon. Åpenbart nok så følger Claire etter, å ender opp med å stanse Sawyer, Jack & Co på vei til "Widmore Island". Nesten litt for uorginalt er det Kate som ender opp med å snakke Claire til å bli med dem og legge ned våpnet hennes. Ikke Frank, Jack, Hugo eller Sawyer.

 

Planen Sawyer forteller Frank er naturligvis ikke så enkel som den virker som. Og i god gammel Lost-stil, det er ikke slutten. Av en eller annen grunn har ingen fortalt Sawyer at Jack var avhengig av piller, noe som var en veldig stor greie for Kate som har vært sammen med Sawyer i hvor mange dager både i Dharma-tid og nåtiden nå? Vi får en gangske grei karakterutviklingen når det kommer til Jack i denne episoden. Han har nå tydelig innsett at han er spesiell(som vi har fått vite tidligere), og nå at å dra er ikke det han skal. Akkurat som Sawyer i slutten av sesong 4 i helikoptrert hopper Jack av båten og svømmer tilbake til hovedøya.

 

Med flere av kandidatene på "Widmore Island", blant annet Sawyer og Hurley virker det som Widmore har det han trenger. Med en liten skuffende gjenforening mellom Sun og Jin, kanskje på grunn av Zoe sin irriterende avbrytelse(bare jeg som ikke liker denne karaktern?). Så starter krigen virkelig, og bjørneburene nytt hjem til Sawyer & Co?

 

Med Jack på MiB sin side tydeligvis, så begynner Widmore`s folk å fyre av og en del blir skadet av dette utenom MiB som står der nesten helt vanlig og tar med seg en skadet Jack innover på øya. Som leverer er veldig god cliffhanger som ikke var altfor stor, men ga oss virkelig starten på slutten.

 

Jack er neppe på samme stadie som Sayid. Men skal bli spenndene å se hva som skjer med Sawyer & Co, hvor det blir "Team Blow Up Plane"(Richard, Miles og Ben), og om hva som skjer med MiB og Jack. De blir nødt til å komme til ueninghet med noe i de neste episodene.

 

800px6x13whatisyourname.jpg

Vi møtes, i denne tidslinjen og

Med Ben og Locke på vei til sykehuset så var det en ting som jeg syntes manglet i denne episoden. Det var Helen, hun burde komme tilbake snart. Og kanskje Cooper i flash-sideways, siden James(Sawyer) leter etter han i denne tidslinjen og. Og hva skjer videre med Ben i denne tidslinjen? Det må da være en grunn til at karaktern hans ble fokusert på før Jin og Sun i alternative tidslinjen vil jeg tro.

 

Tilfeldig nok så ender både Sun og Locke opp på samme sykehus, som tilfeldig er der Jack jobber. Ikke at vi ikke så det komme. Trolig grunnen til at Sun fikk så panikk var vel fordi hun også gjorde det samme som Desmond(og trolig Locke) at hun ble skremt av å se Locke både i det som er virkelige verden(Alternative tidslinjen i dette tilfellet), og i minnene hennes fra den orginale tidslinjen. Følte også at Sun og Locke på samme sykehus ble litt feil med tanke på dagene, da Locke ikke fikk jobben før sånn 2-3 dager etter han kom hjem fra flyet og Jin og Sun ble tatt dagen etter de kom til LA X. Også det med rullestolen til Locke som var helt intakt og sto vanlig da Locke endte opp på ruta til Desmond.

 

Selv om jeg har savnet sånne scener som den med Sawyer og Kate, er litt tynt at Sawyer lot henne gå bare fordi han var redd for at folk skulle finne ut om det. Er da veldig lite sjanser for at de kom til å møtes igjen egentlig, det var bare en «tilfeldighet» at dette skjedde. Var som jeg antok tidligere Sawyer og Miles som endte opp med saken rundt skytingen på resturangen til Keamy. Vi får også se et lite rollebytte, i form av at denne gangen er det Sayid som blir tatt av Sawyer, og ikke omvendt som at Sayid torturerte Sawyer i starten av første sesongen. Til informasjon så er Nadia eneste bortsett fra Rose som har vært med i alle sesongene som ikke er hovedkarakter. Ethan Rom hadde kunnet være tredje person til å være med i alle sesongene, men han var ikke med i sesong 4(vi så han som spedbarn og 11-12år i sesong 5).

 

Claire i flash-sidewayene lar Kate kjøre henne etter å ha kidnappet henne, og bryr seg lite om at hun møter Desmond igjen på den måten. Naturligvis kommer Ilana tilbake, og alt virker som Desmond har satt opp så Claire kan møte Jack.

 

Igjen fikk vi se David. Jeg begynner virkelig å lure hvem moren til David er nå. Kate er ikke moren til David. Sarah(eks-kona til Jack) tviler jeg virkelig på, når vi enda ikke har fått svaret på det enda. Så tipper veldig på Juliet eller en ny dame, fordi dette er egentlig eneste avsløringen jeg synes er verdt å vente på. Sarah(eks-kona i orginale tidslinjen) ville vært for liten avsløring. Fordi Juliet og Jack var jo et par på serien før Sawyer og Juliet fant hverandre.

 

Det er vel på testament-opplesingen Claire og Jack hadde møtt hverandre i orignale tidslinjen og, hadde ikke Oceanic 815 kræsjet. At Jack endte opp med å være kirurgen til Locke var ingen bombe, alle så dette komme. Men heldigvis gikk alt bra med Sun, men hva skjer framover med disse har jeg ingen aning om nå.

 

800px6x13jacklastrecrui.jpg

Konklusjon:

Jeg er veldig glad for at Lost blir sendt sånn som den blir nå. I tillegg til at vi slipper en irriterende små-pause, som to-ukers pausen mellom "Follow The Leader"(episoden før sesongfinalen) og "The Incident Part 1&2" i sesong 5. Heretter er det fullt kjør når Lost er tilbake om mindre enn to uker.

 

Over til selve episoden var den en god gammeldags put-things-into-motion episode, en god episode, men ikke like god som de to siste. Litt bedre enn de svakeste episodene denne sesongen. Et stort savn var at Miles og Ben bare var med i alternative tidslinjen denne uken. Og at Richard uteble.

 

Min poengoversikt over episodene denne sesongen:

"LA X Part 1 & 2": 8.9/10

"What Kate Does": 6.8/10

"The Substitute": 9.3/10

"Lighthouse": 9.1/10

"Sundown": 9.5/10

"Dr. Linus": 9.8/10

"Recon": 7.0/10

"Ab Aeterno": 9.8/10

"The Package": 7.2/10

"Happily Ever After": 9.9/10

"Everybody Loves Hugo": 9.5

"The Last Recruit": 7.8

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg postet min en del dager senere enn vanlig, fordi jeg hadde en fullstappet helg. Siden det er en liten pause i Lost nå, tenker jeg det ikke gjorde så mye.

 

 

The Last Recruit

Sesong 6 – Episode 13

 

normal_last-recruit459.jpg

 

Hvis denne sesongen kan deles inn i tre akter, vil jeg trygt si at denne episoden drev oss nå inn i en ny akt. Den siste akten. Det er mulig den startet allerede i Desmonds replikk «I need to show them something», men den fikk en kickstart her. Vi beveger oss mot et mål. Jeg føler det på meg, det begynner å bli litt trist. Dette var en eksplosiv episode, og derfor hører jeg på filmsoundtrack til en film av Michael Bay mens jeg skriver dette. Jeg vil si episoden var litt svakere enn de to foregående, men denne her hadde litt av et eksploderende tempo.

 

 

Flash-sideways

 

Dette var en episode som minnet oss på flash-sidewayshistoriene vi har hatt i år. «The Last Recruit» summerte de fleste. Claire nevner hendelsen fra «What Kate Does», Locke nevner hans forlovede, Helen, fra «The Substitute», vi ser David Shephard fra «Lighthouse», Nadia fra «Sundown», vi hører at Ben nevner at Locke er en vikarlærer på skolen som vi så i «Dr. Linus», vi ser politistasjonen til Sawyer og får se hva som skjedde etter at han fikk fatt i Kate i «Recon», vi ser fortsettelsen på den dramatiske hendelsen fra «The Package» med Sun, vi får en fortsettelse på Desmonds jakt etter Flight 815-passasjerene fra slutten på «Happily Ever After» og vi ser en fortsettelse fra forrige episode. Det er jo nesten mildt sagt imponerende at de har greid å skvise inn nesten alle flash-sidewayshistorier inn i denne episoden.

 

Dette var en episode uten noen gamle døde karakterer som returnerer. Jeg trodde også de sluttet med å bruke speil, men de tok det tilbake igjen i denne episoden. «Everybody Loves Hugo» hadde ikke et mirror-shot, dermed trodde jeg de var ferdige med det, fordi vi gikk i en ny fase. Denne episoden hadde vi andre karakterer som returnerte. Det var David Shephard og Nadia, folk som vi har allerede sett tidligere i denne sesongen. Som jeg nevnte, dette var en episode som summerte opp historier vi har hatt tidligere i flash-sidewaysverdenen.

 

En ting som jeg ikke fant ut da jeg så episoden var at rekkefølgen på flashene var i kandidatrekkefølgen. Det la jeg først merke til når jeg kom på nettet. Uansett, det er en ganske kul detalj.

 

4

 

normal_last-recruit058.jpg

 

Episoden gikk rett tilbake til den dramatiske cliffhangeren, der Desmond meier ned stakkars John Locke. Første flash er fra vår nr. 4, Locke, i ambulansen. Han har nå et blodig arr over fjeset, akkurat som han hadde den dagen han krasjet på øya. Nå er arret litt annerledes. Det beveger seg fra nesa og til hans venstre del av ansiktet. Dr. Linus er med han og Locke greier å skvise ut noen ord. Han sier «I was gonna marry her» som om han har gitt opp. Stakkars mann. Var det litt av den gamle John Locke som skled inn i denne alternative Locke? Legg vekt på at han sier «was» når det gjelder giftemålet mellom han og Helen. Den originale Locke spurte Helen om å gifte seg med han, og hun avslo tilbudet. Altså, han fikk ikke giftet seg med henne. Han sier også «John. My name is John» som tar meg tilbake til alle gangene den originale skallede jegeren har blitt kalt Mr Locke og han har svart med: «John». Alltid har han vært Mr. Locke og det er ofte han har svart med hans førstenavn.

 

Fy søren, så skremmende det var å høre Sun rope ut på koreansk: «It's him!» til Locke. Det er alltid mest skremmende når det ikke er på engelsk. Et av de beste øyeblikkene er når Jin løper livredd ut av jungelen i «Adrift» og roper «Michael! Sawyaaa!» og masse annet på koreansk. Fikk Sun et minne fra den andre tidslinjen som gled over. Hun husker Locke som MIB? Og hun er redd for han.

 

8

 

Kandidat nr. 8 er Hurley, men som vi vet, akkurat nå har han en piknik med Libby og det hadde vært ordentlig synd om han ble dratt vekk derifra til noe actionspekket på hospitalet eller politistasjonen. Nei, det var fint å la denne karakteren være i fred med sin sjelefrend.

 

15

 

Sawyers flash, der ser vi en søt scene mellom Sawyer og Kate. Vi får vite hvorfor Sawyer ikke gjorde noe på LAX-flyplassen. Denne scenen her var veldig sesong 1. Samtaler mellom Sawyer og Kate er annerledes nå. De har utviklet seg. Her hadde vi de samme tøffingene som lekte «I Never». Glisene som vi hadde fra deres tidlige samtaler er der i denne scenen. Kate leser denne Sawyer, på samme måte som hun greide å lese Sawyer på øya. De flørter med hverandre. Selvsagt finner de hverandre tiltrekkende, men de er klar over at de ikke passer sammen. Jeg håper at det var et hint på at det ikke blir noe av Sawyer og Kate.

 

Desmond følger Claire opp trappen og vi hører det kule Desmond-temaet. Flash-sideways Desmond vet jo mye mer enn det den originale Desmond vet om. Han har den samme allvitende kunnskaper som Jacob hadde mens han besøkte Lostiesene. Hvordan han bare VET at Hurley og Libby har en piknik, hvor Locke jobber hen og hvordan han skal treffe Claire rett etterpå er ordentlig spennende. Han sørger for at Claire og Jack havner i samme rom. Ilana dukker opp, og etternavnet hennes er Verdansky. Utrolig nok sier Ilana at de har lett etter Claire.

 

normal_last-recruit212.jpg

 

16

 

Sayid returnerer til Nadia og plutselig er Miles utenfor. Det ene shotet av Miles utenfor glassruta på døra minner tilbake til det første flashbacket til Miles. Han besøker Miss Gardner og hun åpner opp døra og ser han gjennom ruta. Grunnen til at jeg nevner dette er 1. pga det samme glassrute-scenarioet og 2. på grunn av at Miles nevner en ukjent «buddy at the police station» i den episoden. Vi aner ikke hvem det er, men det er kult å tenke på siden vi har FS-historien der han jobber på en politistasjon.

Moro nok blir Sayid tatt av Sawyer. Flash-sideways verden må alltid vise ting vi har sett i den originale øy-historien. Hvor mange ganger har vi ikke sett Sawyer og Sayid i kjeppene på hverandre. Sayid avhørte og torturerte Sawyer i sesong 1, samme hendelse, bare omvendt i sesong 5.

 

23

 

Jack har på seg den samme dressen han dro tilbake til øya med. Det er også den han har på seg under åpningssekvensen i «The Beginning of the End».

 

normal_last-recruit438.jpg

 

David Shephard er en mye bedre karakter i denne episoden. Han åpnet seg for lite i forrige episode han var med i, men det er fordi han er en innesluttet person. Noen på fanforumer starter å bli litt mistenksomme på han og mener at han er The Man in Black. Det hadde vært en interessant twist. David er en av de mest spennende karakterene i flash-sideways, og han eksisterer ikke i den originale tidslinja, som gjør det litt mer interessant. MIB sa han hadde en gæren mor, og vi har unngått en sjanse på å se moren hans også.

 

Jack og David går opp rulletrappen og vi hører det vakre Flash-sideways Jack-temaet fra Michael Giacchino. Hans bidrag på musikkfronten har vært noe av det beste i Lost-historien, og jeg kan ikke vente til å høre hva han kommer med i den siste akten av serien.

Jack og David kommer til kontoret og Ilana sier at de har en overraskelse. Det var nesten jeg skulle tro at Desmond hadde samlet mange passasjerer fra 815 og samlet de inn i et konferanserom der de skulle lære om deres tid på øya.

 

Men det var det ikke. Det var bare at Claire var i testamentet til Christian, som vi fikk vite i «Lighthouse», og at det var bare Jack Shephard som lette etter henne. Ilana Verdansky var visstnok advokaten til Jack. Jaja, jeg håpet på noe større, men det her var jo litt fint også. Det knyttet flashene med øy-historien ganske fint.

 

Jeg føler at denne episoden speiler «Par Avion» en god del. Den var en overgangsepisode fra «Enter 77» til «The Man from Tallahassee», og det føler jeg denne episoden er også. Det var i denne episoden vi lærte at Christian var Claires far, mens «The Last Recruit» tar opp dette emnet igjen med at de lærer om dette i flash-sideways og de snakker for første gang om det på øya. «Par Avion» var vårt siste Claire-flashback, mens her hadde vi vårt første Claire-flashsideways. «Par Avion» viser Desmond som vil unngå enkelte ting til å skje, mens denne viser nettopp hvordan han vil at noen ting skal falle på plass igjen. Slutten på «Par Avion» viser at Jack er offisielt med i The Others, mens her er han med Flockes gruppe.

 

 

42

 

Sun våkner opp. Alt er fint. Jeg var redd den fremtidige Ji Yeon var død pga den lille pausen før Jin sa at babyen har det fint. Det vi hører nå er litt av det først Sun/Jin-temaet, «Departing Sun». Det er snart over. Jin sier de perfekte ordene. Det er triste saker at dette beveger seg nå mot slutten.

 

Så mange ting som faller tilbake igjen. Sykesøsteren nevner duralsekken, en del av kroppen jeg vet ikke så mye om bortsett fra det jeg har lært av Lost. Duralsekken er der alle nervene samler seg. Jack ser dette og starter med operasjonen. Her har vi et mirrorshot. Vi har Jack som ser ned i speilet og ser Locke. Akkurat som når Jack så Ben i speilet mens han opererte han i sesong 3 og Ben våknet opp.

 

normal_last-recruit546.jpg

 

Hvert eneste år har vi en viktig operasjon. I sesong 1 var det Jack som skulle fikse Boone, neste år var det Jack som skulle fikse Libby, året etter var det Jack som skulle fikse Ben, men i sesong 4 var det Jack som skulle bli fikset. Og i sesong 5 var det Jack som egentlig skulle operere Ben, men takket nei, fordi han mente at øya ville fikse ting selv. Må si, jeg elsker hvordan Jack har blitt etter hans harde tid i «Through the Looking Glass».

 

Denne gangen er det Jack som skal operere Locke. En hendelse jeg har lengtet etter og vi skjønte at dette skulle skje i denne sesongen etter at «LA X» hintet smått til det.

 

På øya

 

Vi starter episoden med den herlige konfrontasjonen mellom to gigantiske karakterer på serien. Siden Locke ikke er Locke ville samtalen bli enda mer interessant enn om det faktisk var John Locke.

 

Før vi går til samtalen hører vi den variasjonen av «There's no Place Like Home» som vi hørte i forrige episode. Det er på en måte den fine musikken blandet med MIBs tema. Jeg liker det.

 

Flocke tar Jack med til et sted med to steiner der de kan sitte. Dette området ligner litt på stedet der de hadde deres første betydningsfulle samtale, i «White Rabbit». Faktisk, det ligner veldig. Tenk om de filmet på samme sted. Det hadde vært fantastisk! To ikoniske samtaler, den ene er med Locke i hvit skjorte på lyse dagen, og den andre er med The man in black, i form av Locke, midt på natta.

 

normal_01~1.jpg

 

Det som plager Jack er at han ikke vet hva Flocke er og det svarer han med: «Sure you do». En liten bekreftelse på det vi lærer rett etter på. Svaret på Christian Shephard.

 

The Man in Black har vist seg som Christian. Der! Endelig fikk vi bekreftelsen. Jeg var redd det ikke var monsteret og kun et spøkelse som ikke har «gått videre», som vi lærte om i forrige episode. Dette spørsmålet kan virke å ha vært besvart lenge (helt siden vi lærte at monsteret tok form av andre), men det er utrolig å få det bekreftet 100%. Dette er jo egentlig et stort og gammelt mysterium.

 

Tenk deg det. Allerede sekunder etter krasjet finner The Man in Black kisten og tar opp kroppen til den døde personen. Hva som skjedde med kroppen er uvisst, men mulig den falt ut av kista mens flyet delte seg opp. Det første mystiske noensinne i serien er Christians hvite joggesko som hang i bambusen. Det er mulig han tok av Christians sko og kastet kroppen og deretter brukte han kroppen hans. I Mobisoden «So it Begins» snakker Christian med Vincent og ber den gode labradoren om å vekke Christian. Slik som Flocke sa i denne episoden. Han ville lede Jack på en vei. Både MIB og Jacob har prøvd å styre våre karakterer på en vei. MIB lykkes med Locke.

 

Var MIB usikker på om Jack eller Locke skulle være hans loopholes? Det virket som han testet dem veldig tidlig i serien, men gikk deretter for Locke, siden han trodde på øya. MIB så han som svak og lett manipulerende, derfor valgte han Locke. Han var en sucker, som han sier i denne episoden. Derfor sier han «Help me» til Locke i «The Man Behind the Curtain». Rett før vi ser en skygge av et menneske og noe som ligner på en mørk sky som ligger i stolryggen.

 

Han har likevel brukt formen til Christian veldig mye, pga det var den siste personen som kom til øya død. Vi har sett Christian i hytta noen ganger også. Horace Goodspeed laget en hytte en gang mens han hadde kort hår. (Det er sikkert 1973, året før Sawyer og gjengen kom til Dharma). Jacob sperret MIB inne i hytta og derfor så vi ikke monsteret noe mer på 70-tallet. En dag ble asken brutt, det kunne ha vært Horace Goodspeed som gikk til hytta si og monsteret var løst igjen.

 

Nå kan vi nesten trygt si at Eloise Hawking er på MIB side. MIB ville at Locke skulle til Eloise Hawking. Det hun sa i forrige sesong, om at alle som kom av øya må tilbake til øya på samme måte er liknende det Flocke sier.

 

MIB presenterte seg som Christian til Sun, rett før han startet å bruke kroppen til John, som nettopp hadde havnet på øya i ei kiste. Det er mulig at fotografiene og resten av interiøret i Processing-senteret ble «tryllet fram» av MIB. At han presenterte Frank og Sun det rommet og det bildet, for å vise at Jin var i 1977. Og deretter forsvinner han, for han må hente kroppen av Locke. Uansett, i «Dead is Dead» sier Sun: «He said if I ever wanted to see my husband again, I had to wait here for John Locke.» MIB vil, som vi vet, presentere karakterene for deres kjære, for å friste dem over til hans side. Han ville gjenforene Sun og Jin, fordi han ville ha de to sammen. De er tross alt kandidater begge to.

 

Jeg tror også MIB kan prosjektere seg som noen andre ut av verden. Vi vet at det er mye muffens med hytta. Den har forsvunnet og dukket opp på forskjellige steder på øya. Er det mulig at MIB, sittende i den hytta, kan prosjektere seg som Christian ut av øya. MIB kan se verdenen fra den hytta, en hytte som startet som et byggeprosjekt til Horace, men som har blitt manipulert og ødelagt av MIB. Det var først Jacobs hytte, men den har blitt brukt av noen andre, som Ilana sa.

 

normal_4x10cap-680.jpg

 

Eller, Christian Shephard som dukket opp på St. Sebastian var en hallusinasjon. Det samme også visjonene av Libby og Christian som Michael hadde. Jeg liker heller tanken på at han prosjekterte seg, for det passer bra med røykalarmen Jack slo av.

 

Helt siden Par Avion (som er veldig lenge siden kan jeg føle nå) har vi ventet på at Jack og Claire ville snakke sammen som søsken. Det at de begge vet om det er veldig kult og dette var noe jeg trodde de skulle forlate etter at Carole Littleton fortalte om dette til Jack i sesong 4, «There's No Place Like Home Part 1».

 

Claire sier at Jack er nå på lag med MIB, fordi han lot han prate med Jack. «You're with him now» sier hun i begynnelsen, og episoden sirkelkomponeres med den replikken, bare fra Flocke.

 

Zoe kommer og sier at Desmond ble tatt fra dem. Charles Widmore har visstnok raketter som han skyter. Kult at Flocke ikke rørte seg engang etter eksplosjonen. MIB er ikke redd for Widmore. Han skvetter ikke en gang av eksplosjonen. Og det, det er badass. Fristen på å returnere Desmond er «solnedgang», slik som tidligere i denne sesongen, «Sundown». Og mye rart har skjedd ved solnedgang på Lost. Etter solnedgang kom The Others.

 

Hurley og Sawyer diskuterer Sayid og vi får svaret på et lite mysterium som jeg og en venn av meg har ofte diskutert. Hurley sier at man kan få folk over fra «the dark side», slik som Anakin, og Sawyer vet ikke hvem Anakin er. Med andre ord: Sawyer har ikke sett Phantom Menace, og mest sannsynligvis ikke Attack of the Clones! (Revenge of the Sith er umulig for han å ha sett, fordi han har ikke opplevd 2005 ennå). Pga alle Star Wars-referansene som har kommet mest fra Hurley og Sawyer vet vi nå at Sawyer ikke har sett prequelsene. Det er interessant, siden den store hypen som ble bygget opp mot «The Phantom Menace».

 

Hva sier Hurley til Claire etter å ha møtt henne for første gang siden de skiltes i «The Shape of Things to Come». Jo, han sier: «You look ... great». Hahaha.

 

Sawyer forklarer planen til Jack. Bare ved å nevne «sub» kommer Giacchino med ubåt-temaet sitt. Når jeg hørte ordet «dock» tenkte jeg med en gang på at vi endelig kommer til å se Pala Ferry-kaia igjen. Det er lenge siden. Etter at vi så den i tidlig sesong 3 har vi ikke sett den siden. Vi har bare brukt kaia ved The Barracks.

 

JA! Seilbåten er tilbake. Endelig! I forrige episode kom Libby og det minnet meg nok en gang på båten hennes som hun ga til Desmond og som han brukte for å komme seg til øya. Den ble brukt sist for å hjelpe Jacks plan med å plaffe ned The Others ved Decoy Village. «The Glass Ballerina» bygget så mye opp til den seilbåten og spesielt med sitatet til Ben: «I want that boat» som var cliffhangeren før reklamepause. Vi hadde mye dramatikk på dekket, Sun falt ned og de kjørte vekk og vi så den ALDRI igjen.

 

Claire dukker opp, og vi får en veldig fin scene mellom henne og Kate. Kate står i mot Sawyer og får henne med på båten. Selv om Claire drikker MIBs «Kool-aid» vil jeg fremdeles at hun skal gjenforenes med Aaron.

 

normal_last-recruit460.jpg

 

De seiler mot Hydra Island, en øy jeg er veldig glad er brukt mye i sesong 6, og vi har nok et bilde av Jack som stirrer mot havet. Han og Sawyer har en veldig kul samtale. Jack er skikkelig kul i denne episoden og snakker om følelsen han hadde sist gang han dro. Han ble nok en man of faith allerede da de havnet på The Searcher. Sawyer sier at det finnes piller for dette, og det drar oss nok en gang tilbake til «Through the Looking Glass». Jack undertrykket følelsene, han lot som om det ikke skjedde. Han ville tilbake til øya, men kunne ikke si det. Han skrek til Hurley om at de aldri skulle tilbake dit, selv om han selv visste at han aldri burde dratt og at han tilhører på øya.

 

Jeg likte veldig godt replikken til Jack før han stuper ut i vannet:

«James, this is a mistake. And I know there’s a part of you that feels that. The island's not done with us yet.»

 

Veldig likt den gode gamle John Locke. Jack bruker også navnet James istedenfor Sawyer. Her er et utdrag av det Locke sa til Jack før han dro fra øya.

«You know, Jack. You know that you're here for a reason. You know it. And if you leave this place, that knowledge is gonna eat you alive from the inside out...until you decide to come back.»

 

Jack hopper av The Elizabeth, slik som Sawyer hoppet av helikopteret i sesong 4-finalen. Den originale Lost-musikken høres, «Credit where Credit is Due». Det som er herlig med dette øyeblikket, er at når Sawyer hoppet ut og kom til øya sa han: «Nice day for a swim», det samme Flocke sier når Jack kommer tilbake til hovedøya. Kate vil dra tilbake, men Sawyer sier at de er ferdig med å dra tilbake. Vi har nå kommet så nærme slutten at vi er ferdig med dette.

 

Sayid

 

normal_last-recruit290.jpg

 

Sayid kommer til brønnen. Jeg fantaserte om underjordiske ganger, men det var bare en vanlig kjedelig brønn. Ingen hemmelige tunneler, bare en vannpytt. Jeg antar at øyas gamle urbefolkning ikke gadd å jobbe mer med denne brønnen, fordi de fant sterke kilder andre steder på øya. Rart vi hørte «La Fleur»-musikken, Suliet kjærlighetstema, under samtalen til Sayid og Desmond. Siden den musikken er et kjærlighetstema kan det funke her.

 

Er Sayid på vei mot godheten? Det håper jeg virkelig. Jeg håper Desmond åpnet øynene til Sayid. Og det hadde vært så kult om det er Sayid som er den som avliver The Man in Black. Det hadde vært veldig fint, for da hadde fansen akseptert den sakte utviklingen til Sayid fra å være en mann av teknikk og kommunikasjonsutstyr, til å være den neste store Assassin.

 

Sayid sa til Flocke at han har drept Desmond, og trengte et øyeblikk. Uansett hvor mange mennesker Sayid har torturert og drept er han uten tvil et menneske som lar handlingene styres av sine følelser. Han har sagt at han er et godt menneske og vi har sett dette flere ganger. Sayid sier til Flocke at han drepte Desmond, han kan gå bort dit og se selv, men Desmond er nok ikke død. Vi vet at det er sesong 6, og karakterer kan forsvinne i hytt og pine, men dette er Desmond vi snakker om.

 

Slutten

 

Jin og Sun-reunion! Akkurat dèt hadde jeg ikke forventet meg i det hele tatt. Dette var et godt trekk, fordi det ble så emosjonelt å ha det her. Vi har bygget opp denne reunionen så lenge at det å ha den på slutten av «The Package» eller i finalen ville ha mistet sin virkning. Dette var jo nydelig. Vi var altfor fokuserte på bomber, Widmore, Flocke og gærne Claire at dette kom ut av det blå. Det ble ikke forutsigbart og et rett trekk å vise deres reunion nå. Tenk om de hadde ventet for lenge. Hvor kjedelig ville ikke Sun vært med å bare ha sagt: «Hvor er Jin» i en hel sesong. Nei, jeg må si, nydelig at de valgte å vise det her. Sun og Jin har en reunion ved det avslåtte sonic gjerde (og godt det var slått av. I et øyeblikk trodde jeg de ikke rakk å slå av det). En fantastisk reunion der de begge snakker engelsk.

 

normal_last-recruit617.jpg

 

Men før vi får den nydelige slutten vi vil ha, starter bombingen. Widmore har posisjonen til Jack og Flocke. Han starter med bombene. Nok en gang, Flocke ser ikke ut til å røre på seg av de bombene. Vi går tilbake til det herlige «øresus»-øyeblikket som vi har hatt før. Charlie opplevde det i «Live Together, Die Alone» og Kate opplevde det i «LA X». Jack våkner opp og blir fraktet bort av Flocke som ender episoden med «You're with me now».

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...