Gå til innhold

Den kalde kaféen


Anbefalte innlegg

Stemmer, Denne har jeg faktisk sett tidligere. Takker så mye. Nei får reise ut å lete etter kortere m3 skruer i morgen. Prøvde å montere radiatoren i toppen med 3 vifter mellom den og kabinettet. Stress! Det var mildt sagt vanskelig å treffe blink med 12 skruer. Så kortere skruer, rad i topp og viftene i pull.



 

Endret av Vittoro
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Linus har nå sin mening.

Korrekt i sin argumentasjon, men mener han ikke tar helt rett i konklusjonen.

 

Gode vifter med godt statisk trykk mister trykket sitt vesentlig om du ikke kjører de på maks RPM, og skal du ha noe stillegående så vil det faktisk kunne hjelpe en del for å holde oppe ytelsen.

 

Han nevner at luftflyten ikke endrer seg, kun endrer trykket. I og for seg greit nok, men kun korrekt om du ikke har motstand. For han nevnte ikke at luftflyten du ender opp med er en faktor av hvor høyt mottrykk og hvor lav motstanden er. Du får derfor høyere luftflyt med to i push/pull OG høyere trykk.

 

Det vil selvsagt også komme litt ann på hvor tykk radiator man har. Jo tykkere, jo viktigere blir det. Med 25mm ish så er nok radiatoren så tynn at det begrenser seg hvor viktig det blir. Ved 40mm, spesielt med tette finner, så blir det en fin fordel. Og ved 60mm+ så ville jeg sett på det som et krav.

 

Ja, spesielt om det skal være stillegående. For da kan du kjøre viftene mye saktere uten at statiske trykket blir så lite at kjølingen ender opp med passiv kjøling.

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

På radiatorer med lav fpi er det meningsløst med push/pull imo. De jeg har er 8 fpi og 60ish mm tykk, Der fungerer det fint med Nioseblocker vifter som ligger på rundt 1100 rpm. Der er ikke den helt store forskjellen om de går på maks rpm. (1600)

Nå har jeg muligvis overkill med 3x360, så forkjellene blir mindre enn hvis det kun var snakk om en enkelt radiator.

Lenke til kommentar

Hehe, en klassisk tabbe. :p

Man tenker jo liksom at standard 3/8 slanger er det samme som passer til vanlige nipler i vannblokk.

Og så viser det seg at det som regel er G1/4. XD Selv har jeg noe som bruker 3/8, men det er ikke mye. :p

 

Raddisen der bruker 3/8", men da burde jeg jo bestilt en av begge kjønn dersom ideen var å benytte dem der... Tror egentlig ikke det var en tabbe, kan godt ha vært en pakkedeal - er mange måneder siden jeg kjøpte dem. Mener jeg betalte rundt $5/stk.

Får man tak i adaptere for sånt?

 

For hva da? G3/8->G1/4? Jada, det er jo to stykker i det ene bildet :p

Lenke til kommentar

Jeg har ett problem her, og det er ikke første gang det skjer. Jeg har nå satt inn 3 radiatorer og to pumper/res. Vil tro jeg har meget god flow og god kjøling.

 

Etter å ha testet Prime samme dagen som jeg bygget pcen var temperaturene veldig gode selv på 4.8ghz 1.4v. De gikk ikke høyere enn 75 grader.

 

Nå, to dager senere øker temperaturene drastisk. Etter noen minutter med Prime på 1.3v går temperaturene over 90 grader.

 

Har jeg på for lite/mye termisk pasta? Har jeg skrudd blokken for hardt/løst? Jeg vet virkelig ikke hva som er galt. Jeg har prøvd med lite, og mer pasta, strammere og hardere. Så skjer akkurat det samme. Dag to skyter temps i været.

 

Noen som har en ide til hva jeg kan gjøre?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...