Gå til innhold

Windows 7 rustes mot pirater


Anbefalte innlegg

Ja, hadde det ikke vært for den avhengigheten mange sitter med i forhold til Microsoft, så hadde en nok latt Microsoft få dårlig karakter og kanskje strykkarakter.

 

Ja, faen ta at de gjør noe for å beskytte programvaren de har brukt millioner på å utvikle, istedet for bare å kjøre applemodellen der OS'et nekter å kjøre filer som ikke er godkjente.

U-trolig at dette skal bli til en tråd der folk syter over at operativsystemet de har stjålet kanskje ikke vil fungere lengre.

Endret av Lilac1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Enig, det er dårlig gjort å stjele OS som koster penger og så syte over hvor dårlig det er.

 

Men jeg har betalt for alle mine Microsoft OS gjennom tidene. Her er en liste:

 

MS-DOS 6.22 + Windows 3.11 (ett skall) norske OEM lisens

 

IBM OS/2 Warp 3.0 med Windows 3.11 lisens (altså har jeg indirekte støttet NT-utviklingen ved å kjøpe HPFS basert OS, og attpåtil også støttet Microsoft med kjøp av Win 3.11 for andre gang) engelske Full lisens

 

merk at jeg aldri gadd kjøpe de dårlige Windows 9x variantene

 

Windows 2000 Professional engelsk Student lisens

 

Windows XP Professional engelsk OEM lisens

 

Windows Vista Ultimate OEM lisens

 

Windows 7 Home Premium

 

Jeg har også en rekke ganger brukt lovlige og ekte Windows OS på andre sine PC'er, på skole PC'er og på arbeids PC'er.

 

Jeg har til og med vært så dum en gang at jeg kjøpte en av de tidligere MS Office pakkene.

I tillegg har jeg også eid en programmeringspakke utviklet av Microsoft.

Til og med en Microsoft Encarta lisens har jeg betalt dyrt for.

 

En ting jeg ikke har kjøpt, men som jeg kanskje kjøper dersom Microsoft fortsetter å utvikle på det (gjenopptar utviklingen av det) er Microsoft Flight Simulator. Selv om det finnes alternativer fra andre utviklere å laste ned gratis.

 

Jeg har heller ikke hatt spillkonsoll, og Microsoft skal vurderes opp sammen mot erkerivalene Nintendo og Sony før ett valg skjer (en gang kanskje langt inn i framtiden).

 

2 ganger har jeg kjøpt Linux bibel med medfølgende CD-plater (dette støtter ikke Microsoft)

Endret av G
Lenke til kommentar

Jeg har piratkopiert W7 med updates disabled :tease:

 

 

Herregud MS burde skjerpe seg, sløse vekk penger på DRM som plager de som kjøpte OSet men ikke gjør en dritt mot de som har piratkopiert og kan bruke OSet..

 

Hadde bare ATI lagd bedre linux drivere... hadde vært utrolig kult å sitte med ubuntu igjen (var noen sider som sa at linux driverene var blitt bedre med radeon 4890 release)..

Lenke til kommentar

Bør ikke Microsoft holde seg bedre inne med piratene? Hvis piratene blir utryddet så er jeg sikker på at rekrutteringen av nye, unge Windows-brukere vil dale.

 

Det innskjerpende tiltaket de gjør nå vil selvsagt omgås innen kort tid, men det vil i større eller mindre grad plage hverdagspiratene at de må gjøre noe aktivt for å kunne holde på som før. Plaging er en effektiv måte å få folk til å slutte med piratkopier.

 

Med tanke på den økende konkurransen fra OSX og en rekke Linux-baserte OS så tviler jeg på at innskjerpingen vil være bra for Microsofts markedsandeler i lengden.

Lenke til kommentar

Kan ikke si jeg helt ser poenget med denne updaten nei.

 

Selv har jeg én lovlig W7 ulti lisens, men har jo 4 PC-er som kjører W7.

 

Hvorfor i alle dager jeg ikke skulle få lov å legge lisensen inn på alle PC-ene skjønner jeg ikke, men det skjer ikke at jeg kjøper 4x OS for å holde styr i parken min.

 

Har kjøpt 1, det er 100% mer enn jeg kjøpte vista.

Lenke til kommentar

Endelig litt valutta for de 1200kr jeg brukte på gyldig lisens :fun:

 

Uansett, lurer litt på hva MS helst ønsker, at folk kjører Linux eller pirat Windows? Må da være bedre for Ballmer & CO at folk bruker crack enn at de bruker konkurentens gratis alternativ. Hvis Linux plutselig skulle gjøre et gjennombrudd og nå ut til mannen i gata, sitter MS i klisteret.

 

Noen som vet hva denne updaten heter forresten, lyst til å følge med på når den kommer :p

Endret av LucarioX
Lenke til kommentar

Hehe, var egentlig ment litt halv-ironisk det der, men kom vel noe dårlig frem. My bad.

 

Har selv hatt gyldig lisens siden jeg oppgraderte fra RC i desember, men har ikke akkurat følt jeg har fått mye igjen for pengene, venner og kjente som kjører pirat har jo tilgang til nøyaktig det samme som meg. Greit at de prøvåer å gjøre noe nå, så det muligens blir noe vanskeligere å cracke og vi som har ekte får en ørliten fordel :)

Lenke til kommentar

Som nevnt; Det er helt bak mål å prøve og "utrydde" piratene og stenge de ute fra windows. Det viktigste som finnes er kanskje nettopp det å la alle de 14-20åringene som laster ned programwaren, får bruke den og bli fortrolig med den slik at det er dette de kan og dette de "alltid" vil bruke. Når disse da kommer ut i en arbeidssituasjon er det ikke linux de vil velge på sin arbeidsstasjon, da er det windows, nettopp fordi de i alle år har brukt det og blitt godt kjent med det. Det er der MS tjener penger.

 

Dette er en kjent taktikk som svært mange softwareprodusenter lever med, spesielt de som leverer programvare myntet på bedriftsmarkedet. Man kan jo f.eks. se hvor latterlig enkelt det er å få "fullverdige" lisenser av programvare fra eks. Autodesk, som levere blant annet 3D Studio Max til en veilendende pris av rundt 50.000,- per lisens (om jeg ikke husker helt feil.) Grunnen til at de ikke "bryr seg", er at jo flere som blir flinke og bygger opp kompetanse i 3dsmax, jo flere potensielle brukere får Autodesk senere når disse kanskje ender opp som spilldesigner, 3d visualliserer osv.

 

Det er nok absolutt økonomisk forsvarlig å holde seg inne med piratene vil jeg si.

Lenke til kommentar
Uansett, lurer litt på hva MS helst ønsker, at folk kjører Linux eller pirat Windows? Må da være bedre for Ballmer & CO at folk bruker crack enn at de bruker konkurentens gratis alternativ. Hvis Linux plutselig skulle gjøre et gjennombrudd og nå ut til mannen i gata, sitter MS i klisteret.

 

Microsoft ønsker nok å begrense piratproblemet relativt mye. De vil nok ikke sette inn tiltak så det forsvinner helt, mest grunnet at det er så ekstremt dyrt, samt at det er nok et poeng at Microsoft ser til en viss grad gjennom fingrene med at man starter med piratkopier. Men de ønsker jo å bruke virkemidler som gjør at de som sitter på en piratversjoner kjøper OS-et etter noe tid.

 

Konkurransesituasjonen mot f.eks Linux vil de nok løse på andre måter, ikke minst å påse at f.eks mye spill er Windows only, samt i større grad bruke prismekanismer. Hva de har gjort på Office med Student og Home, har de i enkelte markeder gjort med Windows 7, dvs 3 lisenser til prisen av ca 1,3 (FamilyPack).

 

Prismekanismer, dvs ulik prising i ulike land og spesielle tilbud under utdanning-/til skoler, er nok ennå mer effektive på sikt for å holde markedsandeler (dvs venne folk til Windows), enn å godta piratkopiering. Stor grad av piratversjoner har nemlig den effekt at det endrer betalingsvillighet, endrer syn på hva som er rett/galt og lager en form for gratiskultur. Akkurat det siste kan faktisk gjøre at for omfattende bruk av "piratversjoner" gavner gratisalternativer på sikt.

Lenke til kommentar

GeCcO: Det er ikke 14åringene MS er ute etter, 70% av programvaren i kina og india og russland er piratkopier, altså bedrifter som gjør dette.

 

Og det med at programvare for bedriftsmarkedet er så dyrt er tull, studenter får gratis lisenser fra Autodesk, Microsoft og adobe tar en viss sum men betydelig lavere enn vanlig fullpris.

Lenke til kommentar

Hvis denne endringen hadde vært helt uten potensielle problemer hadde selvfølgelig endringen blitt pushet til alle utgaver av Vista R2... jeg mener Win7. Det at MS ikke gjør dette men unntar lavrisikoutgavene tar jeg som en erkjennelse fra MS om at det kommer til å bli problemer for brukere, og at hvis de får en mengde Starter-brukere på telefonen har de snart tapt penger pr lisens.

 

I min forrige jobb hadde man rullet ut ca 5000 desktops med XP med den samme volumlisensnøkkelen i Europa, og når jeg sluttet hadde på ett eller annet tidspunkt 7% av alle hatt Windows Genuine Disadvantage klager på at de ikke var "genuine". Forskjellige image i hvert land, samme nøkkel... helt random hvor det kicket. I Norge hadde vi en 10-20 maskiner med dette problemet over flere år. MS var seff ikke til noen hjelp (Nei, dette hadde de aaaaaaldri hørt om!).

 

Nå var jo WGAen i XP ganske uskyldig, venter bare på at de begynner å deaktivere fullt lisenserte Win7 maskiner i store organisasjoner...

Endret av TomasF
Lenke til kommentar

Microsoft will be releasing "Windows Activation Technologies (WAT) Update for Windows 7" which, as its name implies, is an update for WAT, the set of built-in activation and validation components, in Windows 7. The update will detect "more than 70 known and potentially dangerous activation exploits" that attempt to bypass or compromise WAT and will determine whether the copy of Windows 7 that is installed on a PC is genuine. It is also supposed to improve the integrity of key licensing components on the OS and will run periodic validations every 90 days.

 

The update will be for all editions of Windows 7, although it will be distributed for Home Premium, Professional, Ultimate, and Enterprise editions first. It will be available online at Microsoft.com/Genuine starting on February 16, and on the Microsoft Download Center the following day. Later this month, the update will also be offered through Windows Update as an "Important" update, but it will not be directly offered through Windows Server Update Services (WSUS).

 

(((The update will be voluntary (meaning that you can choose not to install it)))

Endret av war2war
Lenke til kommentar

Om det skal lykkes med strategien at unge folk skal velge Microsofts produkter, så betinger det at de får seg stillinger i ledelsen av bedrifter eller kan påvirke bedriftsledelsens valg ved å jobbe som administratorer i samme. Det er bare ett fåtall slike stillinger. Derfor kan en vel også betvile argumentet om at det skal hjelpe "super mye" for Microsofts salg.

 

Nå venter jeg bare på at noen amerikanske talkshow verter skal harselere litt med Microsoft. Noen som har tro på at denne saken kan få slike dimensjoner, eller er det bare Bush og Co. som får oppleve slik bred dekning?

Endret av G
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...