Gå til innhold

Hjemmelaget pomfri blir myke


ven

Anbefalte innlegg

Heisann,

 

Vi har prøvd å lage pomfri med egne poteter, og frityrstekt dem i rapsolje. Problemet er at de blir myke, og det blir det ikke når vi kjøper ferdig pomfri fra frysedisken i butikken.

 

Noen som har noen tips for å få dem sprø?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har vel ikke hatt dem i lenge nok, husk at potene er råe og det tar faktisk en god stund å steke dem, spesielt å få ut alt vannet av dem,

 

 

Du kan koke potene først, ikke helt ferdige bare så dem ikke er råe, kanskje 10-15 minutter, så de fremdeles er litt harde og ikke faller fra hverandre når du lager strips av dem

Lenke til kommentar

Pommes frites (uttales "påmm fritt", ikke påmm fri") må frityrstekes to ganger. Kutt potetene i striper og frityrstek i middels varm olje (ca 120-130 grader) i 4-6 minutter. La potetene kjøle seg ned. Stek så i varm olje (180 grader) i ca 3 minutter eller til de er gylne. Legg dem på sugende underlag (kjøkkenpapir), strø på salt.

 

Tidene avhenger av tykkelsen på potetstripene.

Lenke til kommentar
Pommes frites (uttales "påmm fritt", ikke påmm fri") må frityrstekes to ganger. Kutt potetene i striper og frityrstek i middels varm olje (ca 120-130 grader) i 4-6 minutter. La potetene kjøle seg ned. Stek så i varm olje (180 grader) i ca 3 minutter eller til de er gylne. Legg dem på sugende underlag (kjøkkenpapir), strø på salt.

 

Tidene avhenger av tykkelsen på potetstripene.

Dette er fasiten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...